ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
23 Kasım 2023 Perşembe - 09:53

Yorgancılar: Ticaret müşavirleri girişimci gibi davranmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “Ticaret savaşlarının, bloklaşmanın arttığı bir dönemde; ticaret müşavirlerinin etkin bir şekilde görevlerini ifa etmeleri ve bir girişimci gibi davranmaları hem ihracat rakamlarımıza olumlu yansıyacak hem de ülkemizin saygınlığını daha da artıracaktır” dedi.

Yorgancılar: Ticaret müşavirleri girişimci gibi davranmalı

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Recep Demir ve beraberindeki heyet Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Görüşmede Ticaret Bakanlığı nezdindeki Ticaret Müşavirliklerinin önemine dikkat çeken Başkan Yorgancılar “Ticaret müşavirlerimizin yaklaşımını ikiye ayırabiliriz. Görevini masa başında oturarak yapanlar  ve görevini bir pazarlamacı ve bir girişimci gibi ifa ederek, bulundukları ülkelerin kamu bürokrasisiyle, sanayi ve ticaret kurumlarıyla yakın temasta olanlar. Bizim talebimiz, ikinci yaklaşımın yaygınlaşması ve Bakanlığımızın bu yaklaşım konusunda ısrarcı olmasıdır” dedi.  

Ticaret savaşlarının, bloklaşmanın arttığı bir dönemde; ticaret müşavirlerinin etkinleştirilmesine ilişkin web sayfasında müşavire danışın uygulaması, online toplantılar sağlıklı işletilmesinin  çok yerinde uygulamalar olduğunu belirten Yorgancılar “Türkiye’nin yaklaşık 200 ülkeye ihracat yaptığını dikkate alarak, 109 ülkede görev yapan ticaret müşavirlerimizin sayısının artırılması ve daha etkin olmalarının sağlanması gerekmektedir. Hiçbir maliyeti ve zahmeti olmayan; ticaret müşavirleri ile online toplantıların çok doğru bir uygulama olup, duyuru bilgilerinin daha erken yapılması önem arz etmektedir” dedi. 

Serbest ticaret anlaşmaları yapılma sürecinde ticaret müşavirlerinin bakanlığımızı doğru yönlendirmesi ve ülkemiz ve sanayicimiz aleyhine olacak anlaşmalara olur verilmemesinin de altını çizen Yorgancılar  “Geçici süreli görev yapan ticaret müşavirleri yanında, benzer eğitim ve deneyimli sürekli çalışan yerel uzmanların sayısının artırılması, süreçlerin kesintiye uğramaması açısından son derece önemli. Ayrıca ticaret müşavirlerinin bulunduğu ülkede etkinlik, seyahat ve faaliyette bulunmaları için ayrı bütçe verilmesi, görev yaptığı dönemde üstün performans göstermiş, başarılı olmuş, fark yaratmış ticaret daha uzun süre görev yapmalarına imkan tanınması da motivasyonun artması ve ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak uygulamalar olacaktır. Firmalara verilen yurt dışı seyahat ve organizasyon destekleri ile ticaret heyeti programlarının artırılması da diğer taleplerimiz arasında yer almaktadır“ diye konuştu.  

Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Recep Demir ise önceliklerini belirterek  “Stratejik öneme sahip ürünlerin tespiti, fuar ziyaretleri ve gözlemciliği,  devlet yardımlarının yerinde incelenmesi konuları önceliğimiz. Şu an için Türk firma talepleri aylık 30 bin civarında. Yerel firma taleplerini de değerlendiriyoruz. Bu bağlamda ticaret müşavirlerimizin etkinliğinin arttırılması için her türlü çalışma ve öneriye açığız” dedi. 

Fotografaltı(soldan)  Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler Dairesi Başkanı Evren Subaşı, EBSO YK Başkan Yrd.. Metin AKDAŞ, EBSO YK Üyesi Süha Kahraman , EBSO YK üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, Önceki dönem  Ekonomi Bakan Yrd. Adnan Yıldırım, EBSO YK Başkanı Ender Yorgancılar,  Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı Recep Demir, Ticaret Uzmanı, Eski Pekin Ticaret Başmüşaviri, Eski İhracat Genel Müdür  Yrd. Hakan Kızartıcı, Ticaret Bakanlığı Brüksel Ticaret Müşaviri Gencay OĞUZ Ticaret Uzmanı Gökhan Adanalı, EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu

 
SUMP İzmir genç bursiyerlerini arıyor
 
Bağyurdu’nun 40 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petrol fiyatlarında sert düşüş!
Brent petrolün varil fiyatı, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ...
Mevduat faizlerinde dikkat çeken artış!
TL mevduat faizleri geçen hafta yüzde 45'in üzerine çıkarken, bankacılar ...
Gram altın rekor tazeledi
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantı tutanakları sonrası ons altındaki ...
 
ABD'den Binance'a 4 milyar dolarlık fatura!
Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'a, ABD'deki soruşturmada 4 milyar ...
Dolar/TL’de yeni zirve!
Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini ...
Rusya’ya Türk Mobilyası çıkarması
Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu, Ege Mobilya, Kağıt ve Orman ...
 
ABD’den kripto para borsası Kraken’e dava!
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kayıt dışı faaliyet gösterdiği ...
Borsa İstanbul’da 3 hisseye tedbir!
Borsa İstanbul’da bu hafta İhlas Gayrimenkul (IHLGM), Tarkim (TARKM) ve ...
Dolar/TL’de yükseliş sürüyor!
Dolar/TL sınırlı değişimlerle 29 rekoruna doğru yükselişini sürdürürken ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri