ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3646
    Dolar
  • Euro
    34,9515
    Euro
  • Altın
    2.325,130
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
17 Nisan 2022 Pazar - 10:10

''Gönüllü Kahramanlar'' olası afetlere hazır...

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, olası bir afet durumunda hızlı ve bilinçli müdahale için farklı meslek gruplarından oluşan çok sayıda gönüllüye eğitim veriyor. İzmir İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Kartal Muhcı, "Olası bir afet durumunda ilk önce yardıma mahallenizdeki insanlar yetişir. Onların bilgisi ne kadar artarsa hayatta kalmamız da o kadar artar" dedi.

 Gönüllü Kahramanlar  olası afetlere hazır...

Olası bir afet durumunda bölgedeki vatandaşların yardımına koşan devlet kurumlarının yanı sıra gönüllüler de etkin rol oynuyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, öğretmenden öğrenciye, ev hanımından sağlık memuruna, kabin memurundan mühendis ve devlet memurlarına kadar farklı meslek gruplarından çok sayıda gönüllüye saniyelerin önemli olduğu olası afetlere karşı eğitim veriyor. 'Gönüllü kahramanlar' olarak adlandırılan vatandaşlar, 'yangın', 'ilk yardım', 'insani yardım' ve 'hafif arama kurtarma' gibi konularda bilgilendiriliyor. Bu kapsamda İzmir'de 42 gönüllüye daha eğitim verildi.

'TOPLUM NE KADAR BİLİNÇLENİRSE ZARAR DA O ÖLÇÜDE AZ OLUR'

Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren İzmir İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Kartal Muhcı, "Gönüllüler olası afet anlarında oldukça önemlidir. Amaçlarımızdan biri vatandaşlarımızı afet anları için bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Sayın bakanımızın talimatı ile geçen yılı afet eğitim yılı ilan etmiştik. 3 milyon 250 bin vatandaşımıza da vatandaşımıza da eğitim verdik. Olası bir afet durumunda ilk önce yardıma mahallenizdeki insanlar yetişir. Onların bilgisi ne kadar artarsa hayatta kalmamız da o kadar artar. Toplum afetler konusunda ne kadar bilinçlenirse zarar da o ölçüde az olur. Olası bir deprem anında, belki bu ettiğimiz gönüllüler, enkaz altından ekipler gelinceye kadar bir yaralıyı kurtaracak ya da enkaz altındaki kişi ile görüşüp onların hayatta kalmalarını olanak sağlayacaklar. Bu nedenle gönüllerimizi oldukça önemsiyoruz" dedi.

'SAHADA BAŞARIYLA GÖREV YAPTILAR'

Gönüllülerin afetlerde başarı ile görev yaptığını dile getiren Muhcı, "Gönüllerimize ilk olarak temel afet bilinci eğitimleri veriyoruz. Hafif arama kurtarma, ilk yardım, arazide yön bulmayı da öğreniyorlar. Gönüllülerimiz bizimle sahada birçok görev yaptılar. Kastamonu ve Sinop'taki selde görevi yapmak üzere İzmir'den 150 AFAD gönüllümüz bölgeye gitti. AFAD ekipleriyle vatandaşlarımıza yardımcı oldu. Onların emeği gerçekten çok büyük. Biliyorsunuz İzmir 6.6 büyüklüğünde bir deprem yaşadı. Daha yeni Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Toplumu olarak afetlere karşı alabileceğimiz en önemli önlem tedbirli olmamız. Bilinçlendikçe ve tedbirler sayesinde afetten daha az etkilenir bir toplum haline geleceğiz. Biz vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz" dedi.

MUCİZE BEBEK AYDA GÖNÜLLÜ KATILIMI SAĞLADI

AFAD gönüllüsü evli ve 3 çocuk annesi kimya mühendisi Selda Sevinç (47), "Türkiye bir afet ülkesi. Afetlerle sıklıkla karşılaşıyoruz. Onlara televizyondan görüp oturmak yerine yardımcı olmak istedim" dedi.

Bir diğer AFAD gönüllüsü evli, özel bir şirkette kabin memuru Benal Demirci (39), "İzmir depreminin sembol ismi Ayda bebeğin kurtuluş anı beni çok etkiledi. Bu tür durumlarda insanlara yardım etmeye karar verdim ve bu nedenle AFAD'a katıldım" ifadelerini kullandı.

Gönüllerden özel bir firmada makine mühendisi evli Sertaç Uçar (34) ise "1999 depremi olduğu sırada çocuktum. İzmir'deydim depremi hissetmiştim. Hala o anlar hafızamda. İnsanlar elleriyle enkaz altındakilere yardım etmeye çalışıyordu. Bugünkü gibi donanımlı ekipler ve gönüllüler yoktu. O durum beni çok etkilemişti. Ülke olarak deprem kuşağında yaşıyoruz. En son İzmir depreminde de insanların kurtarılma anlarını görmek, özellikle Ayda bebeğin çıkarılışını izlemek beni çok etkiledi" diye konuştu.

 
İzmir'e kuvvetli yağış uyarısı!
 
Altay pes etmeyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir'in kuzey ilçelerinde sağanak ...
19 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Pakistanlı kaçakları vatandaşlık için Türk kadınlarıyla evlendiriyorlar
İstanbul Information şirketinden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. ...
 
İzmir'de kapatma davası protestosu!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne 'kanuna ve ahlaka ...
Çeşme'de 'Rant Projesi' isyanı!
Kültür ve Turzim Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Çeşme Projesi, ...
O taksi şoförü hakkında karar!
İzmir'de otobüs şoförüyle kavga ederken kendilerini ayırmak isteyen M.G.'yi ...
 
Ege Bölgesi için 'toz' uyarısı
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce Ege Bölgesi için Kuzey Afrika kaynaklı ...
Nevşin Mengü, Pakistanlı sapıklarla ilgili tuhaf açıklama: Kendince espri yapıyor!
Fox TV'deki “Orta Sayfa” programına katılan Nevşin Mengü'nün, Pakistanlı ...
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşlarını testlerden geçireceğiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Uzaya gidecek Türk vatandaşını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri