ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5599
    Dolar
  • Euro
    34,7335
    Euro
  • Altın
    2.493,200
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
9 Eylül 2022 Cuma - 21:37

"İzmir bu vatanın öncüsüdür"

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Cumhuriyeti barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Bağımsızlık ateşini 100 yıl önce yaktığımız gibi bugün de ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya muktediriz. İzmir bu vatanın öncüsüdür. Tüm farklılıkların bir arada yaşandığı, özgürlüğün, kardeşliğin barışın şehridir İzmir" dedi.

 İzmir bu vatanın öncüsüdür

SONKALEİZMİR-Gündoğdu Meydanı'nda Tarkan konseri öncesi düzenlenen İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

"MİLLETİ ATEŞE ATTILAR"

Gündoğdu Meydanı'na akın eden İzmirliler'e seslenen Tunç Soyer şunları söyledi:

"İzmir'in kurtuluşunun 100. yılında, tarihin akışının değiştiği bu meydanda birlikte olmanın coşkusunu ve heyecanın yaşıyorum. Değerli genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hoş geldiniz, şeref verdiniz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bizi onurlandırdınız. Rehberliğiniz, liderliğiniz için minnettarız. Bu tarihi gecenin yaşanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarım, belediyemizin değerli çalışanları, emek veren herkes, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Ve Tarkan, mega starımız, dostumuz. Ülkemizin her karış toprağının, her ağacının, tüm mazlumların üzerine titreyen değerli yol arkadaşımız bu tarihi akşamda gösterdiğin vefayı İzmir asla unutmayacak. Yüz yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar.

"SEN BAŞLA, BİTİREN BULUNUR"

İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle Körfez'in sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah, tam bulunduğumuz noktada Kordonboyu'ndan göğü yırtan bir ses yükseldi. O sadece bir kurşunun sesi değil, İzmir'den Anadolu'ya yayılacak direnişin müjdecisiydi. 'Sen başla, bitiren bulunur' Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla yazdığı son yazı yeri göğü kapladı. Anadolu geleceğin Türkiye'sini inşa etme çağrısını çoktan duymuştu. Babalar işini bıraktı, analar ocağıyla, köylü toprağıyla vedalaştı. Fırıncılar fırınını, terziler makasını, bakkallar dükkanını hiç gözünü kırpmadan bıraktı ve yola çıktı. Anadolu direnmek için hem yardan hem serden vazgeçti. Yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı. Mermi mermi, süngü süngü, kağnı kağnı, katar katar Anadolu'nun kurtuluş yürüyüşünü artık hiçbir güç durduramazdı. Ata'mızın 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' sözü tam 100 yıl önce aziz şehrimizde muazzam bir zaferle sonuçlandı."

"İZMİR VATANIN ÖNCÜSÜDÜR"

Başkan Soyer konuşmasına şöyle devam etti:

"9 Eylül hem şehrimizin hem memleketimizin kurtuluş günüdür. 9 Eylül dünya halklarının iliğini kemiği sömüren emperyalizme vurulmuş tarihin en büyük tokadıdır. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşın son gününü zaferle, zaferin ilk gününü ise barışla taçlandırmıştır. Bu gök kubbe altında 100 yıl sonra buluştuğumuz bu güzel akşamda coşkumuzu büyütmek ve hafızamızı tazelemek istedik. Hafızamızı tazelendikçe vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bunun bilinciyle şimdi sıra bizde. 100 yıl önce 26 Ağustos'ta sabaha karşı 5.30'da top ateşiyle başlayan Büyük Taarruz nasıl bir büyük bir zaferle taçlandıysa şimdi de cumhuriyeti barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir' Bu cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak olan biziz, sizlersiniz. Bağımsızlık ateşini 100 yıl önce yaktığımız gibi bugün de ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya muktediriz. İzmir bu vatanın öncüsüdür. Tüm farklılıkların bir arada yaşandığı, özgürlüğün, kardeşliğin barışın şehridir İzmir. Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

Başkan Soyer'in konuşmasının ardından işgal ve kurtuluşun canlandırılacağı interaktif teatral şov sahnelendi. Toplam 1300 metrekare led ekranın kullanıldığı şov İzmirliler'den büyük alkış aldı.

 
İYİ Partili Uğur Poyraz: 'CHP ile şu an ittifak değiliz'
 
MSB duyurdu: 1 şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Gültepe’de 9 Eylül’e özel tören!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü ...
İstiklal Sergisi bir yılda 100 bin ziyaretçi ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Milli Mücadele’ye dair ...
Kurtuluşun kahramanlarına İzmir Körfezi'nde saygı duruşu!
Narlıdere, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında gerçekleştirilen 9 ...
 
Atıksu arıtmada kullanılan yeni teknolojiler İEF’de tanıtılıyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda atık su arıtma ...
Kemeraltı 851. Sokak’a Hür Efe Şeref Üsküp’ün adı verildi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül kutlamaları kapsamında ...
Karşıyaka'da 9 Eylül törenlerle kutlandı!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dönümünde Karşıyaka’da ...
 
EFEST'e Yeni Türkülü final!
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle düzenlenen Efes Selçuk’un ...
Tohumlar fidana, fidanlar yeşil Buca’ya dönüşüyor!
Buca Belediyesi kış döneminde kenti süsleyecek çiçekleri satın almak yerine ...
Bornova'da Ceylan Ertemli kutlama!
Bornovalılar 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri