ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4155
    Dolar
  • Euro
    34,7769
    Euro
  • Altın
    2.422,250
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
9 Eylül 2022 Cuma - 15:46

Kemeraltı 851. Sokak’a Hür Efe Şeref Üsküp’ün adı verildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül kutlamaları kapsamında Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda 72 yıldır düzenlenen Efe-Zeybek Buluşması’na katıldı. Efelerin zeybek gösterileriyle renklenen törende 851. Sokak’a Hür Efe Şeref Üsküp adı verildi. Başkan Tunç Soyer, “Atalarımızın izinden yürümek, hatırasını unutmamak ve ona sahip çıkmak bizim bundan sonraki kuşaklara boynumuzun borcudur” dedi.

Kemeraltı 851. Sokak’a Hür Efe Şeref Üsküp’ün adı verildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda 72 yıldır her 9 Eylül’de düzenlenen Efe-Zeybek Buluşması’na katıldı. Geleneksel törende 9 Eylül coşkusuna efelerin zeybek gösterileri renk kattı. Tarihi çarşıda efe-zeybek kültürünün merkezi haline gelen Hür Efe antika mağazasının önünde yapılan törende, 851. Sokak’a Hür Efe Şeref Üsküp adı verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atalarımızın hatırasını canlandırıp, onlardan umut bulduğumuz bir bayram. O yüzden çok kıymetli. Atalarımız öyle muazzam zafer kazanmış ki bunu Kocatepe’ye vardığımızda iliklerimizde hissettik. Atalarımızın izinden yürümek, hatırasını unutmamak ve ona sahip çıkmak bizim bundan sonraki kuşaklara boynumuzun borcudur” dedi.

 

Başkan Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları, Konak Belediyesi önceki dönem başkanı Sema Pekdaş, Hür Efe Gazetesi imtiyaz sahibi, Şeref Üsküp’ün oğlu Cem Üsküp ve ailesi, İzmir 68’liler Birliği Başkanı gazeteci yazar Okan Yüksel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, efe ve zeybekler eşlik etti. 

Batur: Sadece Zeybek oynarken diz çöken Efelerin diyarıdır İzmir
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “100. yaşını bugün kutladığımız güzel İzmir için çok şey söylenebilir. Bu kentin ruhunu anlatmaya asla kelimeler yetmez” sözleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“İzmir kahramanlıkların yazıldığı bir kent olarak herkes tarafından bilinir. Kendine has pek çok özelliği vardır İzmir’imizin. Örneğin İzmir; özgürlüklerin, hoşgörünün şehridir. Bağımsızlığın başkentidir. Kurtuluşun, kuruluşun, dağlarında çiçekler açtırdığı kenttir İzmir. Sadece Zeybek oynarken diz çöken Efelerin diyarıdır İzmir. O Efeler ki çoğu Kurtuluş Savaşı’nın isimsiz kahramanlarıdır. Savaşın kazanılmasında onların cesareti, onların direniş ruhu, onların düşmana verdiği zararlar büyük rol oynamıştır.”

Şeref Üsküp adı ölümsüzleşti
Başkan Batur, Şeref Üsküp’ün ismini, 9 Eylüllerin coşkuyla kutlandığı sokağa vermekten gurur duyduklarını ifade etti ve şöyle konuştu:

“Bugün çok değerli bir ismi, Şeref Üsküp’ün ve onun kurduğu, adını Efelerimizden alan Hür Efe Gazetesi’nin yer aldığı Tarihi Kemeraltı Çarşımızdaki bu sokakta adını sonsuza kadar yaşatmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İzmir’in 100. yaşını kutladığımız bu anlamlı günde Şeref Üsküp’ün ismini bu sokağa verdik. Milli Mücadele’ye iştirak etmiş gaziler, Efeler ve Şeref Üsküp dostları her yıl burada buluşuyor, sofralar kuruluyor, Zeybekler davul zurna eşliğinde oynanıyor ve kurtuluş günü kutlanıyor. Günümüzde ise gazilerin ve Efelerin torunları yine her 9 Eylül’de Beyler Sokağı’nda Hür Efe‘de toplanıp bu geleneği sürdürüyorlar. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda böylesine değerli ve anlamlı bir yerin olduğunu bilmek ve buna sahip çıkan kardeşlerimizin olduğunu görmek gurur verici. İsmin bu sokağa verilmesinde meclis üyemiz Ulvi Puğ’a ve desteğini esirgemeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, Şeref Üsküp’ün anısını yaşatanlara, ailesine, arkadaşlarına, Efelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın İzmir”
Başkan Batur, İzmir’in kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayarak, kurtuluşlar kutlanmaz diyenlere en güzel cevabı yine İzmir’den verdiklerini dile getirdi ve konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Kurtuluşumuzun 100. yılında, kurtuluş günleri kutlanmaz,  diyenler oldu. Onlara en güzel cevabı İzmir’den, yerel yönetimler olarak, özellikle de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düzenlediği etkinliklerle en güzel cevabı veriyoruz diye düşünüyorum. Biz her zaman yaşasın Cumhuriyet diyoruz, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz, yaşasın İzmir diyoruz, yaşasın demokrasi diyoruz. 100. yılımız, kurtuluşumuz kutlu olsun.”
 

 
Altay kazanamazsa ilki yaşayacak!
 
Atıksu arıtmada kullanılan yeni teknolojiler İEF’de tanıtılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 9 Eylül törenlerle kutlandı!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dönümünde Karşıyaka’da ...
EFEST'e Yeni Türkülü final!
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100. yılı sebebiyle düzenlenen Efes Selçuk’un ...
Tohumlar fidana, fidanlar yeşil Buca’ya dönüşüyor!
Buca Belediyesi kış döneminde kenti süsleyecek çiçekleri satın almak yerine ...
 
Bornova'da Ceylan Ertemli kutlama!
Bornovalılar 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını ...
Karabağlar’da Kurtuluşun 100. Yılı Coşkusu!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü, Karabağlar’da ...
Batur: İyi ki doğdun İzmir!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Tarihi Asansör’ün sokağında düzenlenen ...
 
Karşıyaka'da 9 Eylül Şöleni!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Karşıyaka'da kurtuluş şöleni...
Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Tunç Soyer: "Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatmak yakışır"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentin kurtuluşunun 100’üncü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri