ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
9 Mart 2024 Cumartesi - 10:34

'Sana gıcık olduk' gözaltısı...

Sokak röportajında AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirip İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen yurttaş gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakılan yurttaş "Ben kesinlikle Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunmadım. Polisler 'sana gıcık olduk, seni o yüzden alıyoruz' dedi" diye konuştu.

 Sana gıcık olduk  gözaltısı...

İstanbul Bahçelievler'de bir yurttaş, Şirinevler Meydanı’nda 'Kendine Muhabir' isimli YouTube kanalının sokak röportajında AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği ifadelerinin ardından gözaltına alındı.

34 yaşındaki Mehmet Şah Karataş isimli yurttaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediğini ve İmamoğlu’na oy vereceğini söyledi. Ancak dakikalar içinde sokak röportajını izleyen kalabalığın içerisinde bulunan sivil polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. 

"SANA GICIK OLDUK"

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla gözaltı işlemi yapılan Karataş, ifadesinde polislerin parasını çaldığını ve darbedildiğini iddia ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Şirinevler Meydanı’nda sokak röportajı yapılıyordu. Herkes ekonomiye ve siyasete dair görüşlerini aktarıyordu. O sırada elinde mikrofon olan kişi ‘Siz de konuşmak ister misiniz?’ diye sordu. Ben de olur dedim. Ekonominin kötü olduğunu ve geçinemediğimizi belirtip eleştirimi yaptım. Daha sonra ‘Yerel seçimde oyunuzu kime vereceksiniz?’ diye sordular. Ben de CHP’ye üyeyim ve CHP’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğim dedim. İmamoğlu’nu sevdiğimi ve ona güvendiğimi beyan ettim. Bir önceki vaatlerinin hepsini yerine getirdiğini söyledim ve konuşmam bitti.

Konuşmam bittikten sonra 4-5 kişi koluma girerek ‘Sen bir gel şuraya’ diyerek beni çekiştirdiler ve kalabalığın içerisinden çıkardılar. Siz kimsiniz? Polis misiniz? Üzerinizde üniforma da yok, polisseniz kimliğinizi gösterin dedim. Şahıslar ‘Kim olduğumuzu boşver, biz sana göstereceğiz kim olduğumuzu’ dedi. Üst araması yaparken cüzdanımın içerisindeki 20 bin TL’yi aldılar ve cep telefonuma zarar verdiler. Daha sonra beni zorla araca götürdüler ve araçta darbettiler. ‘Bahçelievler AK Parti’nin kalesi. Burada Erdoğan’ı eleştirip İmamoğlu’nu övemezsin. Git Bakırköy’de röportaj yap. Bir daha seni Bahçelievler’de görmeyelim’ dediler. Daha sonra beni polis merkezine getirdiler. Ben kesinlikle Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunmadım. Polisler 'sana gıcık olduk, seni o yüzden alıyoru'z dedi. 'Paranla meyhaneye gidip içeceğiz' dediler. Polislerden şikâyetçiyim.”

Mehmet Şah Karataş, serbest bırakıldıktan sonra başına gelenleri anlatmak için üyesi olduğu CHP’nin Bahçelievler İlçe Başkanlığı’na gitti. Hukuki desteğe ihtiyacı olduğunu ve ifadesinde de anlattığı olayların başına geldiğini söyledi. Ancak Karataş’ın iddiasına göre Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda kendisini dikkate alan bir yetkili olmadı. 

RÖPORTAJ YAPAN KÖKSOY: ŞAŞKINIZ

CHP yönetimi Karataş’ın parti üyesi olduğunu doğrularken 'Kendine Muhabir' YouTube kanalının sahibi Hasan Köksoy, “Karataş’ın Erdoğan’a hakaret etmediğini, sadece eleştiride bulunduğunu” söyledi. Ayrıca, “Polislerin sert bir tutum sergilediğini hatta polislerin bu tavrı karşısında şaşkına uğradıklarını” anlattı. Karataş karakola götürülürken “Bizi de götürün” dediklerini ancak polisin kabul etmediğini ifade etti.

 
Çiğli 8 Mart'ta tek yürek oldu...
 
Karabağlar'ın temizlik filosuna 2 araç ve 500 yeni konteyner...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Lal'li kadın yürüyüşü...
Çeşme'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik ...
İzmir Barosu'ndan 8 Mart açıklaması..
İzmir Barosu , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması ...
Kılıçdaroğlu'ndan Portakal'a sert yanıt!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Afyonkarahisar adayı ...
 
Hamza Dağ'dan 8 Mart kutlaması!
Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında kafelerin ...
İmamoğlu'nun programında Soyer sürprizi!
Ekrem İmamoğlu'nun Gaziosmanpaşa programına İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'de dolu yağışı... Sokaklar beyaza büründü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde dolu yağışı etkili oldu.
 
Soba faciası: Anne ve oğlu yaşamını yitirdi!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından ...
Cemil Tugay'dan Aliağa çıkarması!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'yı ...
TSYD İzmir'de Ergin Karataş dönemi!
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin olağan genel kurulunda, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri