ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2711
    Dolar
  • Euro
    34,7191
    Euro
  • Altın
    2.412,720
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
27 Aralık 2020 Pazar - 10:31

2021'E BORNOVA ALTILISI... Başkan İduğ, atılım hamlesini açıkladı!

Aldığı önlemler sayesinde zorlu pandemi sürecini sağlam bir mali yapıyla atlatan, hizmetler ve sosyal yardımlarla fark yaratan Bornova Belediyesi, 2021'i ise "atılım yılı" ilan etti. 2021 yılında hayata geçirecekleri 6 önemli projeyi SONKALE'ye açıklayan Başkan Mustafa İduğ, "Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm öngörülerimiz ve hesaplarımız birebir tuttu. Artık gaza basma zamanı. Bomba gibi 6 projeyle işe başlayacağız" dedi.

2021 E BORNOVA ALTILISI... Başkan İduğ, atılım hamlesini açıkladı!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'de 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerin ardından satın aldığı araçlar, hizmet binalarını yenilemesi, sağladığı 500 milyon TL'lik tasarruf, ağaçlandırma hamlesi, taziye evleri, parklar ve pazar yerleri açmasıyla adından söz ettiren Bornova Belediyesi, 2021 yılında daha iddialı. Alınan tedbirler sayesinde zorlu pandemi zürecini sağlam bir mali yapıyla atlatan, depremin ilk anından itibaren ihtiyaç sahibi yurttaşların yardımına koşan, hizmetler ve sosyal yardımlarda ise adeta destan yazan Bornova Belediyesi, 2021 yılında 6 önemli proje için düğmeye bastı.

BORÇSUZ BELEDİYE

Her aşamasını planladığı projeleri ilk kez SONKALE'ye açıklayan Başkan Mustafa İduğ, "Korona süreci, ülkedeki tüm kamu sektörünü olduğu gibi Bornova Belediyesi'ni de yavaşlattı. İdari kadrolarımız 2 gün dinlenip 3 gün çalışmak zorunda. Bu durum işlerimizi biraz yavaşlattı. Fakat, özellikle temizlik, fen işleri ve park bahçeler muhteşem çalışıyor. Acayip bir sinerji ortaya koyuyorlar. Diğer yandan, korona nedeniyle birçok kurum gibi bizim de gelirlerimiz azaldı. Ancak, biz bunları 1,5 yıl öncesinden öngörmüş ve tedbirlerimizi almıştık. Bu yüzden 2020 yılında gelirlerimizin azalması nedeniyle herhangi bir ekonomik sıkıntı yaşamadık. 2021 yılında da yaşamayacağız. Çünkü yatırımları nakit akış tablosuna bakarak ve gelirlerin azalışını öngörerek yapmıştık. Gelirlerimizde 31 milyon TL düşüş oldu. Tasarrufla bu açığı kapattık. (Birinci öncelik çalışanın parasını ödeyebilmek, ikincisi piyasadan tedarik edilen ürünün parasını ödeyebilmek, üzüncüsü de projelere ağırlık vermek) dedik. Nakit akış tablosu ve tasarruflu satın alma modeli 2021'e borçsuz bir belediye olarak girmemizi sağladı. Artık kasasında para olan, geçmiş borçlarını ödeyen ve 2021'e de 6 projeyle başlayan bir belediyeyiz" dedi.

İŞTE O PROJELER

Başkan İduğ'un açıkladığı 6 önemli projeden birincisi asfalt plenti (asfalt üretim tesisi); ikincisi kapalı pazar yeri ve çocuk aktivite merkezi; üçüncüsü benzin istasyonu; dördüncüsü kapalı yüzme havuzu; beşincisi kapalı spor salonu ve stadın düzenlenmesi; altıncısı kongre merkezi ve büyük bir düğün salonu...

40 SENE ASFALT SORUNU ORTADAN KALKACAK

"Artık gaza basma zamanı. Bomba gibi 6 projeyle işe başlayacağız" diyen Başkan Mustafa İduğ, "İlk proje, saatte 240 ton kapasiteli asfalt plenti. Araçlarla birlikte 20 milyon TL'lik bir yatırım bu. Kiralık bir yere yapmak istemiyoruz, arazisi de bize ait olacak. O yüzden fen işleri şantiyesinin yan tarafındaki araziyi Batıçim'den satın alıyoruz. Asfalt plentini oraya kurup Bornova Belediyesi'ne ömürlük bir yatırım kazandıracağız. Yani, 467 milyon TL'lik bütçemizin sadece yüzde 5'ine denk gelen 20 milyon TL'lik bir yatırımla, en az 40 sene Bornova'nın asfalt sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bornova'nın geleceğine yatırım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

(Asfalt plenti Batıçim'den satın alınan araziye kurulacak)

3 YILDA AMORTİ EDECEK, ASFALT REKORU KIRACAĞIZ

Başkan İduğ, Bornova'nın 47 ilden daha büyük olduğunu, günlük 1 milyonluk nüfusu barındırdığını belirtirken, "1150 kilometre uzunluğu olan Bornova'dan bahsediyoruz. Bunun üçte biri asfalt, üçte biri kilit taş, üçte biri beton ve diğer stabilize. 3 yıl içinde 300-350 bin ton civarında asfalta ihtiyacım var. Bu 3 yılda bunu dışarıdan satın almak yerine kendim üretmekle 20 milyon TL'yi amorti ediyorum. Yani (kaynağı kendi içinde bir proje) bu. Hal böyleyken beton şantiyesi, kilit taş ve asfalt şantiyesi ile her şeyi kendi üreten bir Bornova Belediyesi ortaya çıkacak. Son teknoloji ile kurulacak ve ilk etapta 6 kişinin çalışacağı asfalt plenti sayesinde Bornova'da asfalt rekorları kıracağız. Üç ay içinde tesisin ihalesi askıya çıkacak. Bir ay kurulumu sürecek. 4 ay içinde faaliyete geçecek" dedi.

(Başkan Mustafa İduğ, Son Kale İzmir'den Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

HEM PAZAR YERİ HEM ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ

İkinci projenin de satın aldıkları 10 dönümlü araziye kurulacak olan kapalı pazar yeri ve çocuk aktivite merkezi olduğunu aktaran Mustafa İduğ, "Naldöken Çimento Fabrikası'nın arkasında kalan yeni pazaryerine dönüştürüyoruz. Çünkü bir pazar yeri yok Naldöken'in... 2020 yılı içerisinde 10 dönümlük yer satın aldık. Buraya aynı zamanda çocuk aktivite merkezi kuruyoruz. Ailelerin güvenli bir şekilde çocuğunu bırakabileceği bir merkez olacak. 3-6 yaş grubundaki çocuklara eğitimler verilecek. Anneler çocuklarını sabah bırakıp öğlen alabilecek. Sadece kreş gibi olmayacak. Bir aktivite merkezi olarak planlanacak. Gönüllü anneler de görev yapabilecek. Ocak ayında ihalesine çıkıyoruz" dedi.

BENZİNLİK HER YIL CİDDİ KİRA GELİRİ SAĞLAYACAK!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üçüncü projeyi ise şöyle açıkladı: "BMC fabrikasının karşısında bir yerimiz var. Yıllardır boş duruyor. Burayı benzin istasyonu olarak açıyoruz. Bütün çalışmalarını hazırladık. Orası için kaç marka ihaleye girer bilmiyorum. Ama güzel bir benzin istasyonu olacak. Orayı yap işlet devret modeliyle vereceğiz. Her yıl ciddi anlamda kira geliri sağlayacak. Hatta kendimiz işletirsek kendi yakıtımızı da oradan sağlayabiliriz.  Meclis üyesiyken orayı çok istemiştim. Benim mesleğim madeni yağ ve petrol. O yol üzeri çok hareketlidir. Şehir oraya doğru kayıyor. Haliyle oradaki bir istasyon çok değerli. Bunu Bornovalı için kazanca dönüştürmeliyiz."

(Bornova Belediyesi'nin yapacağı Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu böyle olacak.)

YÜZMEYİ BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Dördüncü yatırımın ise 2020 yılında plandıkları ancak pandemi nedeniyle 2021'e erteledikleri Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu olduğunu kaydeden Başkan İduğ, "Çocuk aktivite merkezinin de içinde olduğu Atatürk Parkı'nın karşısında kapalı bir yüzme havuzu yapıyoruz. Bu havuzun çatısı güneş enerjili olacka. Enerjisini kendi üretecek. Havuzdaki suyla da Atatürk parkını sulayan bir sistem kuracağız. Yani sıfır atık şeklinde tasarlanan bir proje. Bunun da ihalesi 8 Ocak'ta yapılacak. Çamdibi'nde çok yetenekli sporcular var. Kadın erkek fark etmez. Orada yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak. Çok iyi sporcular çıkacak" diye konuştu.

ÇOCUK DÜNYASI, DÜĞÜN SALONU VE KONGRE MERKEZİ OLACAK

İduğ, beşinci projeyi de şöyle anlattı: "Beşinci önemli projemiz; 2018 yılında yarım kalan, çocuk dünyası adıyla anılan yerde olacak. Yüzde 25'i natamam olan bu yeri kongre merkezi ve büyük bir düğün salonu haline getiriyoruz. Çünkü Bornova'daki düğün salonunun olduğu bölgede büyük bir otopark problemi var ve katılım sayısı sınırlı. Ayrıca, bir üniversite kenti olan Bornova'ya kongre merkezi ve büyük bir salon da kazandırmış olacağız. 678 araçlık otopark olacak. Forum Bornova'nın tam karşısında, ulaşılabilirliği yüksek bir yer olacak. Karşısında metro bulunuyor. Bu merkezin yeri de bize ait olacak."

KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN SPOR SALONU

Altıncı projenin ise Bornova Şehir Stadı'nın ihtiyaç olmayan tribünlerinden birini yıkıp yerine inşa edecekleri kapalı spor salonu olacağını açıklayan Başkan İduğ, "Hizmet binası yapılmak üzere yola çıkılan Bornova Şehir Stadyumu'nu biz yıkmadık. Tam tersine amatör sporcular için halı sahasını değiştirip, tribünlerin altına da iyi salonlar yaptık. Çünkü Bornovalı çocuklar cimnastik ve salon sporlarında çok başarılı. En son Çamdibili İbrahim Çolak, Avrupa şampiyonu oldu. Böyle yetenekli sporcuların ortaya çıkması için salona ihtiyaç var. Bornova'da stadın olduğu yerde salonumuz var. Ama bunu çok eskiden Gençlik Spor Bakanlığı'na 50 yıllığına vermişiz.  Daha 25 yıl var önümüzde. O yüzden stadın yerine bir tane salon yapmak istiyorum. Burada gündüz hanımlar pilates yapabilir, çocuklar zaman geçirebilir. Stadın ihtiyaç olmayan tribün kısmını yıkarak salonumuzu yapacağız. Otoparkı da var. Çevresinde yürüyüş yapılabilecek bir stat olarak hayal ediyorum" diye konuştu.

(BAŞKAN MUSTAFA İDUĞ'UN AÇIKLAMALARI YARIN DEVAM EDECEK)

 
Japonya’dan mutasyon sonrası ülkeye giriş yasağı
 
Bayraklı Belediyesi'nden öğrencilere soru bankası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Balık Hali'ne sanatsal dokunuş...
Foça Belediyesi Balık Halinin ön cephe duvarı, ülkemizin tanınmış grafiti ...
Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret çıkışına İzmir desteği!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin 3100 TL ve vergiden ...
İzmir Büyükşehir'in yem desteği sürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteğini ...
 
Nostaljik tramvay Çiğdem yeni yıl için süslendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente armağanı nostaljik tramvaylardan ...
Altınordu 97 yaşında...
Altınordu 97 yaşını Cumhuriyet Meydanı ve Kurucu Başkan Süleyman Ferit ...
Doktor önlüğü gelinlik ve damatlık, ambulans gelin arabası oldu
İzmirli sağlık çalışanları Zeynep Fırtına ve Erhan Yaymacı, dünya evine ...
 
Çocuklar istiyor, Başkan Batur yapıyor
Konak’ta vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanları genişletmek için yoğun ...
Genç bilim insanları Buca'da buluştu
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ilk ...
CHP'li başkanlardan 2021 mesajı... ATILIM YILI OLACAK!
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, 2020’yi çevrim içi bir toplantıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri