ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3556
    Dolar
  • Euro
    34,7438
    Euro
  • Altın
    2.406,850
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
26 Ekim 2022 Çarşamba - 09:29

22 yıldır beklediği böbrek 22 yaşındaki bir gençten geldi!

Diyaliz hastası 44 yaşındaki Şaban Şanlı’nın 22 yıldır beklediği bağış böbrek trafik kazasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki bir gençten geldi. Gençliği diyalizde geçen Şanlı, Kent Hastanesi’nde gerçekleşen böbrek nakliyle makineli yaşamdan kurtulurken, “Bana hayat veren kahramanım için her gün dua ediyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Bundan sonra eşim ve çocuklarımla yaşayamadığımız yılları telafi etmeye çalışacağız” dedi.

22 yıldır beklediği böbrek 22 yaşındaki bir gençten geldi!

İzmir’de Deniz Şanlı (42) ile evlenip yuva kuran oto elektrikçisi Şaban Şanlı ilk bebekleri dünyaya geldiğinde havalara uçuyordu. Ama daha bebek ve annesi hastanedeyken Şaban Şanlı rahatsızlandı. Nefes alamama şikayetiyle gittiği hastanede yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği tanısı koyulan Şanlı’ya diyaliz tedavisine başlanacağı söylendi. Baba olma sevincini doyasıya yaşayamadan haftanın üç günü 4’er saat diyalize bağlanmak zorunda kalan Şanlı çalışamaz hale geldi, işini bıraktı. Tam 22 yıl bu rutinle hayatını geçiren Şanlı tüm umutlarını yitirdiği bir dönemde “kutsal bağış” müjdesi aldı. Adını çok önceleri çeşitli hastanelere, en son ise Kent Sağlık Grubu’na bağlı Kent Hastanesi’nde kadavradan böbrek bekleme listesine yazdıran Şanlı için geçtiğimiz 20 Eylül’de güneş yeniden doğdu. Bir trafik kazası geçirip beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki bir gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

Gencin böbreklerinden birinin alıcısı Şanlı oldu. Nakli Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu ve Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok’tan oluşan Kent Hastanesi Böbrek Nakli ekibi gerçekleştirdi. Şanlı başarıyla geçen nakil ameliyatının ardından şifayla taburcu oldu. 22 yıl beklediği bağışın 22 yaşındaki bir gençten gelmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Şanlı, şunları söyledi:

GENÇLİĞİM DİYALİZDE GİTTİ

“22 yaşındaydım. Evlendim, bir kızımız dünyaya geldi. Ama daha kızım eve gelmeden ben hastanelik oldum. Böbrek yetmezliği tanısıyla diyalize bağlanmam gerektiği söylendi. İşimi kaybettim, rahmetli annemin evinde yaşamaya başladık. Eşim çapraz nakil için gönüllü oldu, uygun aday çıkmadı. Bir kez kadavradan bağış çıktı, benden daha uyumlu olan bir hastaya nakledildi. Yıllar bölge geçti, gençliğim diyalizde geçti. Ben de eşim, çocuklarım da pek çok şeyi yaşayamadık. Ben mahrum kaldığım gibi eşimi, çocuklarımı da her şeyden mahrum bıraktım. Ne çocuklarımı alıp gezdirebildim ne eşimi. Üç çocuğum vardı. İlk çocuğumuz kızımız 4 yaşındayken trafik kazası geçirdi, yatalak oldu. Geçen yıl koronaya yakalandı, 9 ay yoğun bakımda kaldı, kaybettik. Acısı çok büyük. Yıllarımın diyalizde geçmesi, evladımın kaybı psikolojimi bozdu. Nakilden önceki bir ay çok kötüydüm. Artık umudum kalmamıştı. Kemiklerim erimeye, damarlarım tıkanmaya başlamıştı. Yolun sonuna geldim, diye düşünüyordum. 1 ay mı, 2 ay mı yaşarım, diyordum. 20 Eylül’de kaderim değişti. Bu bağış beni diyalizden kurtardı. Bundan sonra eşim ve çocuklarımla yaşayamadığımız yılları telafi etmeye çalışacağız. Tabii ki doktorlarımızın vereceği izinle. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Bana hayat veren gencin acılı ailesine minnettarım, sabırlar diliyorum. Hayat kahramanıma her gün dua ediyorum. Eğer yaşayacak, eşime çocuklarıma yaşatacak bir hayatım varsa o isimsiz kahramanım sayesinde olacak.”

Öte yandan Şaban Şanlı’nın çok uzun süredir bağış böbrek beklediğini belirten Kent Hastanesi Böbrek nakli ekibinden Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, “Hastamız çok uzun yıllar diyalize girmiş bir hasta olmasına karşın nakledilen böbrek hemen uyum sağladı. Hastanın bu süreçte kendine iyi bakmış olması, genel sağlık durumunun iyi olması, vericinin genç olması, böbreğin yakın yerden gelmesi ve hiç bekletilmeden hızla ameliyatın yapılması naklin başarısında çok önemliydi. Bunlar sağlandı ve hastamız bir haftada taburcu oldu. Artık diyalizsiz bir yaşam sürecek” diye konuştu.

 

 

 

 
AK Partili başkanın odasında böcek bulundu!
 
İzmir'deki operasyonda kilolarca uyuşturucu ele geçirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili başkanın odasında böcek bulundu!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu'nun makam odasında yapılan ...
TTB Başkanı Şebnem Korur Fidancı gözaltına alındı!
Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı İstanbul'da gözaltına alındı.
O doktor hakkında karar!
İzmir'de istirahat raporu için para istediği iddiasıyla gözaltına alınan ...
 
Halit Kıvanç hayatını kaybetti
Haberi Twitter hesabından duyuran oğlu Ümit Kıvanç, "Halit Kıvanç'ı kaybettik. ...
Soyer'den İmamoğlu'na rekor mesajı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da 650 bin ...
İzmir'de Güneş Tutulması heyecanı!
Yılın son güneş tutulması bugün gerçekleşti. Güneş tutulması, saat 12.40 ...
 
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan gözaltına alındı!
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, dün gece saatlerinde kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu. 
Kılıçdaroğlu'ndan Mahir Ünal'a sert sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın ...
Tarihi han mülk sahiplerinin anlaşmazlığı yüzünden restore edilemiyor!
İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki önemli tarihi yapılardan olan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri