ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5105
    Dolar
  • Euro
    34,7256
    Euro
  • Altın
    2.487,080
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
7 Aralık 2022 Çarşamba - 22:20

6 yaşındayken evlendirilen çocukla ilgili Bakanlık'tan açıklama!

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmasıyla ortaya çıkan skandalla ilgili bakanlıktan da açıklama geldi. Öte yandan yaşanan olaya siyasilerden ve STK'lardan art arda tepkiler geldi.

6 yaşındayken evlendirilen çocukla ilgili Bakanlık tan açıklama!

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığı skandalıyla ilgili bakanlıktan da açıklama geldi.

“HUKUKSAL DESTEK VERİLECEK”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açılan davaya müdahil olduğunu belirterek, “Tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir” denildi.

TEPKİLER SÜRÜYOR

Yaşanan olaya siyasilerden ve STK’lardan da sert tepki geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: İsmail Ağa Tarikatı önde gelenlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği, kız 14 yaşındayken başlatılan soruşturmada kemik yaşı testine 21 yaşındaki başka bir kadın sokulduğu ve olayın örtbas edildiği anlaşıldı. Allah belanızı versin.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Burada organize bir tecavüz, organize bir istismar, organize bir şiddet var. Bu sapıklar MEB'de bile sözde değerler eğitimi diye ders anlatıyorlar. Çocuklarımızın okuluna giriyorlar. Bunların kaçak yapılarına ruhsatlar veriliyor. Bunların belediyelerden ve merkezi bütçeden para aldıklarını biliyoruz. Bunlar suç işlediğinde mahkemeler çalışmıyor, emniyet çalışmıyor. Çok net bir şey söyleyeceğim; bunları, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atmadan hiçbir şey düzelmez.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: Haberi okuduğumda kahroldum. Haberi ve fotoğrafı paylaşamadık. Kanımız dondu. Vicdanı, haysiyeti olan hiç kimse bu elim hadiseyi görmezden gelemez, geçiştiremez, kapatamaz. Devletimiz, dinimize ve çocuklarımıza yapılan bu gibi alçaklıklara karşı yutkunmadan gereğini yapmalıdır. Altı yaşında bir çocuğun hayatına kasteden bu denli bir alçaklık ile kız çocuklarını diri diri toprağa gömen cahiliye zulmü arasında ne fark var? Muazzez dinimizi evvela, güya din adamı olan, bu pespaye insan müsveddelerinden korumalıyız. Çocuklarımızı da bu vicdansızlardan…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: 6 yaşında bir çocuğumuzun gelinlikle fotoğrafına bakmaya utanıyorum. Yavrularımızın sapkın zihniyetler tarafından istismar edilmesine göz yuman, sessiz kalan herkes bu suça ortaktır! Artık yeter!

ÇYDD: AKP YÖNETİM ANLAYIŞININ VAHİM SONUÇLARINI YAŞIYORUZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD) yapılan yazılı açıklamada, “100. yaşını süren Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hali kabul edilebilir olmasa da, şaşırtıcı değil elbette. İktidara gelişinden itibaren tarikat ve cemaatlere devlet olanaklarını sonuna kadar açan AKP yönetim anlayışının vahim sonuçlarını bu ve benzeri örneklerle her gün yaşıyoruz” denildi. ÇYDD’nin açıklamasında, “Artık bir AKP dönemi klasiği haline getirilen “icazet törenleri” ile sarıklı cübbeli küçücük çocuklarımız kullanılarak şehirlerimizin caddelerinde, salonlarında Laik Cumhuriyet’e meydan okunuyor. Anayasamızın ve yasalarımızın açık hükümlerine karşın devlet görevlilerinin bu meydan okumaya engel olmaları bir yana, TBMM Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı gibi üst düzey siyaset ve devlet yetkililerinin coşkulu katılımları ile bu törenleri meşrulaştırdıkları görülüyor” ifadelerine yer verildi.

Haluk Levent: 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında daha… 6 yaşında ya 6… Allah belanızı versin!

 
Nükleer savaş tehdidi büyüyor
 
İzmir'de kaçak operasyonu... 155'i yakalandı, 50'si denizden kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler dikkat... Kuvvetli sağanak uyarısı!
İzmir'in güneyi ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yarın sağanak bekleniyor.
Mansur Yavaş’tan adaylık açıklaması!
Ankara Bilim Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ankara ...
Çiğli Arıtma Tesisi için 415 milyonluk kredi onayı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Hazine ve Maliye Bakanlığının, ...
 
Prof. Dr. Sofuoğlu, yumruk atan vekili tebrik etti!
Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ ...
CHP'li Sındır'dan Torbalı tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Torbalı’da Çevre, Şehircilik ...
Meme kanserli hastaya yoga şifası
Radyasyon Onkoloğu Burcu Durmak İşman, “yoga”nın meme kanserli hastalar ...
 
Zeytinden ilham alarak Türkiye birincisi oldular
Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır ...
EYT düzenlemesinde yaş şartı talebi!
Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan çalışma tamamlandı. Kadınlarda ...
Motosiklet ve saksıları çaldılar... O hırsızlar yakalandı!
İzmir'in Bayındır ilçesinde hırsızlık yaptıkları suçlamasıyla 2 kişi gözaltına alındı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri