folkart, orion,

ABD büyükelçiliğine silahlı saldırı!

ABD'nin Beyrut'taki büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Lübnan ordusu saldırganın Suriyeli olduğunu ve vurularak yaralandığını bildirdi.

  • | Son Kale İzmir

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine saldırı düzenlendi.

Lübnan ordusunun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Suriye uyruklu bir kişi büyükeçiliğinin girişinin çevresine küçük silahlarla ateş açtı. 

Saldırıyı düzenleyen kişinin Lübnan güçleri tarafından vurularak yaralandığı ve hastaneye götürüldüğü bildirildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Lübnan ordusunun, güvenlik güçlerinin ve büyükelçiliğimiz güvenlik ekibinin hızlı tepkisi sayesinde tesisimiz ve ekibimiz güvende. Soruşturmalar devam ediyor ve ev sahibi ülkenin kolluk kuvvetleriyle yakın temas halindeyiz” denildi.

Geçen yıl eylül ayında da silahlı bir saldırgan ABD Büyükelçiliğine ateş açmış, ancak olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Lübnan polisi saldırganın, güvenlik personeli tarafından aşağılandığını düşündüğü için "intikam almak isteyen bir teslimat şoförü" olduğunu öne sürmüştü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz