Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı şunları kaydetti:
"PES!!! DSİ belgeyle, Bakanlık verilerle İzmir’in su hassasiyetini ortaya koyarken Cemil Tugay hala “kuyu yok” diyor. Bir de çıkıp aynaya baktığını söylüyor… Sayın Tugay, susuzlukla mevsimleri deviren İzmirlileri de o aynada görüyor musunuz acaba? Kendi başvurularınızda resmiyet arayıp her kapıyı çalarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili kurumları aynı konuda resmi açıklama yaptığında neden bunu yok sayıyorsunuz! İşinize geldiğinde devleti karşıda görüyorsunuz, iş gerçeğe geldiğinde kimseyi tanımıyorsunuz. Pardon da sizi hangi makamın sözü ikna edecek? GELİR VARKEN ORTAK, KRİZ VARKEN SEYİRCİSİNİZ Gelelim Çankaya Katlı Otopark Meselesine, görüyorum ki yine mikrofon görünce dayanamamışsınız; Çünkü yüzde 100’ün üstünde otopark zamlarını imzalarken İzmir’in tek muhatabı olan, iş krize gelince de “Vakıflar’a gidin” diyen bir belediyecilikle karşı karşıyayız. Gelir varken ortak, kriz varken seyirci olan bu anlayış kabul edilemez. Eğer konu hisse üzerinden konuşulacaksa, burada bir muhatap da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir; bu sorumluluk Vakıflar’a itilerek ortadan kalkmaz. Kaldı ki Vakıflar bu süreçte resmi yazışmalarla, kamuoyunu bilgilendirerek ve esnafın sesine kulak vererek çözüm arayan bir tutum ortaya koymuştur. Buna karşılık, esnafın doğrudan muhatap olması gereken yerde Cemil Tugay’ı ne sahada ne masada görebiliyoruz. Kepenk kapatan insanların yanında olmayan bir başkanın şimdi “muhatap ben değilim” deme lüksü yoktur. Belediyecilik yetkiyi ve geliri sahiplenip, sorunla yüzleşme zamanı gelince başkasını işaret etmek değildir."
TUGAY NE DEMİŞTİ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"DSİ tarafından kamuoyuna sunulan bilgilerin hatalı, eksik ve yanıltıcı olduğunu aktaran Başkan Tugay, “Eylül ayında kuyularla ilgili yaptığımız başvuruya cevap gelmedi. 200 kuyu dedikleri köylülerin ihtiyacı için açılan küçük kuyular. Ama İzmir’in asıl su ihtiyacını karşılayacak büyük su kaynaklarını kullanabilmek için kuyulara ihtiyacımız var. Minik minik kuyulara verdikleri izni İzmir’e yapılmış iyilik sayıyorlarsa kendilerine teşekkür ederim. Asıl bizim büyük su kaynaklarından su almak için kuyulara ihtiyacımız var. Sözlü olarak onay verilecek dendi. Su, çöp gibi konular üzerinden siyaset yapılmasını etik dışı buluyorum. Herkes işini yaparsa sorun kalmaz. Biz kuyuları onaralım istiyoruz, DSİ’nin onay vermesi gerek. İzmir’in su ihtiyacı var, bunun nereden alınacağını DSİ söyleyecek bize. Ya baraj yapacaklar ya başka yerden su getirecekler ya su kaynağı olarak tarif edilecek bir yer varsa ki var, buralarda yeni kuyu açmamıza izin verecekler. Kayıp kaçak oranı diye bir şey söylemişler. Kesinlikle doğru değil. Oranı hesaplayabilmeleri için İZSU'nun giriş vanası ve çıkış vanası arasındaki o kayıpların toplamını biliyor olmaları lazım. Tamamen yanlış bir oran o. İzmir’in kayıp kaçak oranı yüzde 24’tür, yüzde 25’in altındadır, yüzde 29 değildir. Kayıp kaçak deyince insanlar patlak borudan sızıntı anlıyor. Kayıp kaçak faturalandırılmayan her türlü su tüketimi demek. Örneğin camilere verilen ücretsiz su kayıp kaçak sayılıyor. Dışarıya dökülen su gibi anlatmaları ayıp. Benim derdim kavga etmek değil, İzmir’e hizmet edilmesi.”
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
| # | TAKIM | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray | 17 | 13 | 3 | 1 | 39 | 12 | 27 | 42 |
| 2 | Fenerbahçe | 17 | 11 | 6 | 0 | 39 | 14 | 25 | 39 |
| 3 | Trabzonspor | 17 | 10 | 5 | 2 | 33 | 20 | 13 | 35 |
| 4 | Göztepe | 17 | 9 | 5 | 3 | 21 | 9 | 12 | 32 |
| 5 | Beşiktaş | 17 | 8 | 5 | 4 | 30 | 22 | 8 | 29 |
| 6 | Samsunspor | 17 | 6 | 7 | 4 | 22 | 20 | 2 | 25 |
| 7 | Rams Başakşehir | 17 | 6 | 5 | 6 | 27 | 18 | 9 | 23 |
| 8 | Kocaelispor | 17 | 6 | 5 | 6 | 15 | 17 | -2 | 23 |
| 9 | Gaziantep FK | 17 | 6 | 5 | 6 | 24 | 30 | -6 | 23 |
| 10 | Corendon Alanyaspor | 17 | 4 | 9 | 4 | 16 | 15 | 1 | 21 |
| 11 | Gençlerbirliği | 17 | 5 | 3 | 9 | 21 | 24 | -3 | 18 |
| 12 | Çaykur Rizespor | 17 | 4 | 6 | 7 | 20 | 24 | -4 | 18 |
| 13 | Tümosan Konyaspor | 17 | 4 | 5 | 8 | 21 | 29 | -8 | 17 |
| 14 | Kasımpaşa | 17 | 3 | 6 | 8 | 14 | 24 | -10 | 15 |
| 15 | Hesap.com Antalyaspor | 17 | 4 | 3 | 10 | 16 | 31 | -15 | 15 |
| 16 | Zecorner Kayserispor | 17 | 2 | 9 | 6 | 16 | 33 | -17 | 15 |
| 17 | ikas Eyüpspor | 17 | 3 | 4 | 10 | 10 | 24 | -14 | 13 |
| 18 | Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük | 17 | 2 | 3 | 12 | 14 | 32 | -18 | 9 |
| 19 |

Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri