ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,7394
    Dolar
  • Euro
    52,7871
    Euro
  • Altın
    6.941,810
    Altın
  • Bist-100
    14.202,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/27°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    7/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Adliyede ölüm... Oğlu karısını komaya soktu, olan babasına oldu
Adliyede ölüm... Oğlu karısını komaya soktu, olan babasına oldu
3 Türk gemisi Hürmüz Boğazı'ndan çıkmayı başardı
3 Türk gemisi Hürmüz Boğazı'ndan çıkmayı başardı
AK Parti kulisleri DEM'e sitemli: ''Kıymet bilin''
AK Parti kulisleri DEM'e sitemli: ''Kıymet bilin''
Bu anlaşma savaşın seyrini değiştirdi: İran'ın gizli ortağı ortaya çıktı
Bu anlaşma savaşın seyrini değiştirdi: İran'ın gizli ortağı ortaya çıktı
12 Şubat 2022 Cumartesi - 19:42

AK Partili Dağ'dan Buca Metrosu açıklaması....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Buca Metrosu'nun temel atma törenine katılmayı düşünmediklerini belirterek, "Temel atma törenine biz davet edilmemize rağmen katılmayı düşünmüyoruz. Sebebi de şudur; ne yazık ki bu ihale de ikinci olan firmaya 529 milyon lira fazla ile bu ihalenin verilmiş olması bizde ciddi bir şüphe oluşturmuştur. Bu işe şaibe karışmıştır" dedi.

AK Partili Dağ dan Buca Metrosu açıklaması....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, (Buca metrosu temel atma töreni) "Temel atma törenine biz davet edilmemize rağmen katılmayı düşünmüyoruz. Sebebi de şudur; ne yazık ki bu ihale de ikinci olan firmaya 529 milyon lira fazla ile bu ihalenin verilmiş olması bizde ciddi bir şüphe oluşturmuştur. Bu işe şaibe karışmıştır." dedi.

Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte partisinin Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda daha önceki ismi Buca Çevik Bir Meydanı olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde AK Parti ve MHP grubunun verdiği önergeyle Demokrasi Meydanı olarak değiştirilen alanda partililerle bir araya geldi.



Partililerle sohbet eden Dağ, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, meydanın önceki ismi ile anılan generalin 28 Şubat, anti demokratik sürecinin en önde gide aktörlerinden olduğunu ve "demokrasiye balans ayarı yaptık", ibaresini kullanan kişi olduğunu belirtti.

O dönemde meydana öyle bir isim verildiğini ifade eden Dağ, "Biz ülkemizde askeri, yargı vesayetini ve her türlü darbe girişimlerini bertaraf etmiş bir siyasi parti, iktidar olarak buranın isminin anti demokratik şekilde anılan bir kişi üzerinden devamı hiçbir zaman bizi memnun etmedi." dedi.

Buca ve büyükşehir belediyesi meclislerinde çoğunluğun kendileri için bugüne kadar mümkün olmadığını belirten Dağ, şöyle konuştu:
"Ama hem belediye meclis üyelerimiz, ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız, büyükşehir belediye meclis üyelerimiz sonuna kadar bu işin takipçisi oldular. Sonrasında bu meydanın adı Demokrasi Meydanı olarak büyükşehir belediye meclisinde bizim üyelerimizin verdiği önergeyle geçmiş oldu. Burada demokrasinin gerçekten sözde değil, özde olduğunu göstermesi açısından AK Parti büyükşehir belediye meclis üyelerimize önergeyi verdikleri için, oy birliğiyle geçmiş olması nedeniyle de bütün meclis üyelerine böyle bir demokratik duruş ortaya koydukları için teşekkür ediyorum. Meydanın ismi hayırlı olsun."

Dağ, Buca'da oturan vatandaşlardan da meydanı Demokrasi Meydanı olarak anmalarını istedi.



 "Bu işe yanlış işler karışmıştır"

Buca metrosunun temel atma töreninin gerçekleştirileceğini anımsatan Dağ, temel atma töreniyle ilgili kendilerine de davetiye geldiğini söyledi.

Metrosunun yatırım programına alınması için kendisi ve milletvekillerinin ciddi bir çalışması ve emekleri olduğunu ifade eden Dağ, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın onayıyla projenin hayata geçme süreci başlamış oldu. Bu metroda bizlerin de bir katkısı olduğu kanaatindeyiz. Üzerinden 2.5 yıl geçti. Ancak 2.5 yıl sonra bir temel atma sürecine olay gelmiş oldu. Temel atma törenine biz davet edilmemize rağmen katılmayı düşünmüyoruz. Sebebi de şudur; ne yazık ki bu ihale de ikinci olan firmaya 529 milyon lira fazla ile bu ihalenin verilmiş olması bizde ciddi bir şüphe oluşturmuştur. Bu işe şaibe karışmıştır. Bu işe yanlış işler karışmıştır. Biz bu metro olayında emeğimiz olduğunu düşünerek bundan sonra da Buca'ya metro kazandırılması konusunda mutlaka çaba ve uğraş göstereceğiz ama bu şaibe ve yanlış işleme alet olmak istemiyoruz. Onun için de böyle bir tören bizim katılmayacağımız bir tören olacak. Ama inşallah en yakın zamanda bu şaibeler olmasına rağmen Buca'ya metroya kazandırılmasını arzularız."

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna uyarısı!
 
İzmir Kent Konseyi'nde yeni başkan belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den esnaf ziyaretleri...
CHP İzmir İl Başkanlığı, milletvekilleri ve ilçe başkanlarından oluşturulan ...
CHP'li Beko, madenlerdeki son durumu meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, madenlerdeki genel durumu ve denetimi ...
CHP'li Polat'tan sanayiciye yeşil enerji desteği çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, sanayi sektörüne ...
 
CHP'li Murat Bakan: Halkı ithal çöplerle zehirliyorsunuz
Greenpeace’in Adana’daki yasa dışı plastik döküm alanlarındaki analizlerinin ...
Akşener'den Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
AK Partili Sürekli'den Tunç Soyer’e elektrik yanıtı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabı üzerinden ...
 
CHP İzmir'den elektrik zamlarına tepki...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, elektrik zamlarının geri alınması için ...
CHP'li Beko'dan motokurye çağrısı!
Motokuryeliğin çok tehlikeli mesleklerden olduğunu, 190 kuryenin iş cinayetine ...
CHP'li Sertel: Bu paralarla nasıl geçinecekler?
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesini yanıtlayan Aile ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 29 21 5 3 67 22 45 68
2 Fenerbahçe 29 19 9 1 66 28 38 66
3 Trabzonspor 29 19 7 3 56 31 25 64
4 Beşiktaş 29 16 7 6 53 34 19 55
5 Rams Başakşehir 29 13 8 8 47 30 17 47
6 Göztepe 29 12 11 6 36 26 10 47
7 Samsunspor 29 9 12 8 34 38 -4 39
8 Çaykur Rizespor 29 9 9 11 39 40 -1 36
9 Kocaelispor 29 9 8 12 24 33 -9 35
10 Tümosan Konyaspor 29 8 10 11 36 41 -5 34
11 Gaziantep FK 29 8 10 11 38 49 -11 34
12 Corendon Alanyaspor 29 6 15 8 35 34 1 33
13 Kasımpaşa 29 6 10 13 28 41 -13 28
14 Hesap.com Antalyaspor 29 7 7 15 30 47 -17 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 29 6 7 16 28 42 -14 25
16 Zecorner Kayserispor 29 4 11 14 21 54 -33 23
17 ikas Eyüpspor 29 5 7 17 20 43 -23 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 29 5 5 19 26 51 -25 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri