ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3280
    Dolar
  • Euro
    35,0837
    Euro
  • Altın
    2.292,560
    Altın
  • Bist-100
    8,98
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
3 Şubat 2023 Cuma - 09:32

AK Partili Sürekli'den Başkan Soyer'e metro yanıtı: 'Algı operasyonu''

Bornova'da esnaf ziyaretleri yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hükümetin İzmir'de ulaşım yatırımı olmadığı söylemleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Sürekli, " Bu, apaçık inkâr ve yok saymadır. İZBAN örneği, merkezi idarenin İzmir’e kazandırdığı dev yatırımlardan biri olarak tüm gerçekliği ile ortada dururken ancak suni gündemlerle zaman kazanırlar. Algı operasyonları da bir yere kadar işler" dedi.

AK Partili Sürekli den Başkan Soyer e metro yanıtı:  Algı operasyonu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Bornova’daydı. Pınarbaşı’nda Esnaf Teşkilatı Temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Sürekli, esnafları da iş yerlerinde ziyaret etti. Görüşmelerinde, hükümetin esnaf desteklerini paylaşan ve sorunları dinleyen Sürekli’nin bir diğer gündem maddesi CHP İzmir’in ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, hükümetin İzmir’de ulaşım yatırımı olmadığı yönündeki açıklamaları oldu. Soyer’in bir metre metrosu yok çıkışına da değinen Sürekli; “Bu, apaçık inkâr ve yok saymadır. İZBAN örneği, merkezi idarenin İzmir’e kazandırdığı dev yatırımlardan biri olarak tüm gerçekliği ile ortada dururken, bu söylemlerle ancak suni gündemler yaratıp zaman kazanabilirler. Algı operasyonları da bir yere kadar işler.” diye konuştu.

Bir tek projeyi tek başına bitiremeyenlerin çırpınışı

CHP’li yerel yönetimin, kendi üretimlerini anlatmak yerine, merkezi idare üzerinden prim yapmayı alışkanlık haline getirdiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi; “Aslında çok iyi biliyorlar ki, İZBAN; Ulaştırma Bakanlığımız ve TCDD ortaklığı olmadan asla bitirilemezdi. Yine çok iyi biliyorlar ki, 3 etap halinde inşa edilen İZBAN hattında, Aliağa-Cumaovası-Tepeköy-Selçuk arasındaki 136 kilometre uzunluğundaki çift hatlı demir yolunun projeye tahsisi, istasyon inşası ve yenilemeleri Bakanlık tarafından yapıldı. 56 kilometre uzunluğunda yeni ikinci hat yapımı, proje genelinde 136 kilometre uzunluğundaki hattın tamamının yenilenmesi, altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve haberleşme sistemlerinin tesis edilmesi, çok sayıda metro aracının temini de öyle… Bu gerçeği bile bile bu sözleri sarf etmek; ancak bir tek projeyi hayata geçiremeyenlerin çırpınışıdır. İzmir; AK Parti hükümetlerinden hak ettiği hizmeti, yatırımı almıştır. Her kuruşunun karşılığı, İzmir’in dört yanına bakıldığında görülecektir. Aksini öne sürenlere tavsiyemiz, algı operasyonu yapmak yerine gerçeklerle yüzleşip, kendi kantarlarına çıkmalarıdır.”

?Yüzde 70’i Bakanlığımızca karşılandı…

Başkan Sürekli, İZBAN’ın toplam maliyetinin yaklaşık 2 Milyar 850 Milyon Dolar olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “İZBAN Projesi’nin yüzde 70’in üzerindeki bir oranı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bunu reddetmek, halkı kandırmaya çalışmaktır. Kaldı ki; hükümetimiz, her dönemde İzmir’e ciddi ulaşım yatırımları yapmış, şehirler arası ve şehir içi trafiği rahatlatacak pek çok yatırım gerçekleştirmiştir. Kuzey Ege Otoyolu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri, bölünmüş yollar; hepsi AK Parti’nin imzasını taşımaktadır. İzmir’in ulaşım ve iletişim altyapısına şu ana kadar; 48 milyar 569 Milyon TL yatırım yapılmış, devam eden projelerin yatırım bedeli, 64 milyar 340 milyon TL’ye ulaşmıştır. Planlama yapma becerisinden yoksun, her işi tartışmalı bir yerel idarenin, bu tür söylemlerden medet umması acıklı bir durumdur.”

Ekonomi, onlarsız ayakta duramaz…                                                                                                

Bornova Pınarbaşı’nda Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Sn. Mustafa Kanöz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ile oda üyeleriyle bir araya gelen ve ardından meydandaki esnafı işyerlerinde ziyaret eden Başkan Sürekli, hükümetin bu kesime yönelik desteklerini anlattı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Sadece pandemi döneminde esnafımıza gelir kaybı ve kira desteği olarak aktardığımız kaynak 4,6 milyar lira. 3 bin ve 5 bin lira tutarlarındaki hibeler olarak verdiğimiz destek 4,3 milyar liradır. Halkbank kredilerinde, 2020 ve 2021 yıllarında 14 milyar liralık ertelemeler yaparken; kredi kefalet kooperatiflerine olan 850 milyar liralık borçların yeniden yapılandırılmasını da temin ettik. Esnafımızın Halkbank'tan kullandığı kredi limitini 5 bin liradan 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla oluşturduğumuz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı. Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede, toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı giderek artıyor. Tüm bunlar, ekonomimiz ve toplumumuzun temel taşları olan esnaf sanatkarlarımıza nefes aldıran, yeni girişimlerini destekleyen adımlar. Onların güçlenmesi, Türkiye Yüzyılı’nın başarısı için önemli. Çünkü esnafın üretmediği bir ülke ekonomisinin ayakta durması mümkün değil.” diye konuştu.

 
ENAG, enflasyon rakamlarını açıkladı!
 
Bornova'da cemevi, Alevi Kültür Dernekleri’ne tahsis edildi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Paçacı'ya telefon!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin adaylığına ilişkin sözlerinin ...
CHP Karabağlar'da Sözüpek dönemi
CHP Karabağlar'da Mehmet Türkbay'ın istifasıyla boşan ilçe başkanlığı ...
CHP İzmir'den Altılı Masa kararı... KOMİSYON KURULACAK!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul toplantısını, il başkanı ...
 
CHP'li Sertel'den 'Foça'ya taş ocağı' tepkisi: 'Anıtı ranta kurban ettirmeyeceğiz'
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Foça'da tarihi Pers Mezar Anıtı'nın ...
AK Partili Kaya'dan Başkan Soyer'e satış tepkisi...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da Büyükşehir Belediyesi ...
AK Partili Sürekli'den MHP'li Şahin'e ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel ...
 
CHP'li Aslanoğlu'dan hükümete tepki: İzmir'de metro yaptılar da haberimiz mi yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
CHP'den yeni seçim tarihi önerisi!
CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanlığında iki dönemi dolduran Erdoğan’ın ...
CHP'li Arslan'dan Akkuyu eleştirileri!
CHP PM üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri