ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4739
    Dolar
  • Euro
    34,9302
    Euro
  • Altın
    2.435,940
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
2 Şubat 2023 Perşembe - 11:33

CHP'li Aslanoğlu'dan hükümete tepki: İzmir'de metro yaptılar da haberimiz mi yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu ziyaret etti. Soyer'in "İzmir'de bir tane U yok" açıklamasına "Manipülasyon" yanıtını veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na tepki gösteren Aslanoğlu, "Yeni bir metro hattı yaptılar da haberimiz mi yok? Kerem Ali beyi de alalım, hep beraber gezelim. Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede? dedi.

CHP li Aslanoğlu dan hükümete tepki: İzmir de metro yaptılar da haberimiz mi yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12 Ocak’ta göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve yeni oluşturulan İl Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı’ndaki ziyarette Başkan Tunç Soyer, yeni yönetime başarılar diledi. Genel seçim sürecine girildiğini hatırlatan Başkan Soyer, “Bir şey değişecek, her şey değişecek. Aynı doğadaki gibi büyük bir enerji birikti. Bu enerji, ortaya çıkacağı anı bekliyor. Onu doğru rehberlikle biz ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

"İLMEK İLMEK ÖRÜYORUZ"

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmaları hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: “10 ay önce düğmeye bastık, 10 aydır ilmek ilmek örüyoruz. Adım adım yürüyoruz. 100 yıl önce İzmir’de yapılan İktisat Kongresi’nden ilham aldık. O dönemde demokrasinin meyveleri diyebileceğimiz ortak bir akıl arayışı var. Ortak aklı yaratmak için biz de işçiler, çiftçiler, sanayiciler ve tüccarlarla toplantılar yaptık.”

“İKTİSAT KONGRESİ KURULUŞUN ÇEKİRDEĞİ"

İktisat Kongresi ile Türkiye’nin o koşullarında karma ekonominin ilk adımlarının atıldığını hatırlatan Başkan Soyer, “Liberal ekonomiye kamu müdahalesi nasıl olmalı, bunun adımları atılıyor. Dünyada ilk örnekleri İzmir’deki İktisat Kongresi’nde atılıyor. 100 yıl öncesine baktığınız zaman, İktisat Kongresi bugüne ışık tutan, olağanüstü büyük bir hikâye. Boşuna ‘Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’ denmiyor. İktisat Kongresi, kuruluşun çekirdeği. Kuruluşun temel taşı” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYA SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLMALI"

9 Eylül’ün sadece İzmir için değil Anadolu’nun kurtuluşu için simge tarih olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Bizim İzmir olarak önemli bir misyonumuz var. Sadece bir anma ile böylesi bir tarihi geçiştiremeyiz. Biz bu hikayeyi, Mustafa Kemal Atatürk ve atalarımıza layık bir kongreye dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Ve o nedenle de uzun bir yolculuğa çıktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna layık, onun özlemlerine, hayallerine layık bir iş yapıyoruz. 100 yıl sonra onların yaptığı işi büyüterek bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bizim de krizlere yönelik dünyaya söyleyecek sözümüz olmalı” diye konuştu. 

Soyer, 19 Şubat Pazar günü Millet İttifakı’nın 6 genel başkanının da İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılacağını söyledi.

"TARİHİ BİR SÜRECE TANIKLIK EDECEĞİZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise ziyaretinden dolayı Başkan Tunç Soyer’e teşekkür ederek “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek “Tarihi bir sürece tanıklık edeceğiz” dedi.



HÜKÜMETE ELEŞTİRİ: 39 LİRAMIZ NEREDE?

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "İzmir'de bir tane U yok" sözlerine karşılık Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan "Manipülasyon" açıklamasına değinen Aslanoğlu şöyle konuştu:

“Birlikte gezelim. İzmir'de bir tane U’muz var mı yok mu görelim. Narlıdere-Bornova metrosuyla ilgili ‘Biz  yaptık’ diyorlarsa gelsinler, gezelim, bakalım. Yeni bir metro hattı yapıyorlardı da haberimiz mi yok?  Kerem Ali beyi de alalım, hep beraber gezelim. İstanbul ve Ankara’yı gezelim. Ankara ve İstanbul’a yapılan yatırım ile İzmir’e yapılan yatırım aynıysa biz özür dileriz. Ama aynısı yoksa diyeceğiz ki, ‘Bizim 40’ta biri tamam da, 40’ta 39’umuz nerede?’ Verdiğimiz 40 liranın sadece bir lirasını geri alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?” 

SÜREKLİ İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Seçim süreci ve AK Partili mevkidaşı Kerem Ali Sürekli ile görüşüp göreşmeyeceği ile ilgili  soruları yanıtlayan Aslanoğlu şunları söyledi:

"Ezici çoğunlukla seçimi kazanacağız. 100 gün sonra Millet İttifakı’nın iktidarını göreceğiz. Temel odağımız cumhurbaşkanlığı seçimi. İzmir'deki seçim sonuçlarının da çok iyi olduğunu göreceğiz. Zaten sağ olsun Kerem Ali Bey arayıp tebrik etti bizi. Ülkenin yarılmış, gerilmiş halinden memnun değiliz. Her zaman çayını içeriz, her zaman çay içmeye bekleriz. Biz farklı iddialarda farklı toplum, farklı devlet, farklı hükümet olsun istiyoruz. Ütopyamız birbirinden farklı. Bu nedenle bazen karşılıklı cevaplar veriyoruz. Ancak her ikimiz de İzmirliyiz, her ikimiz de İzmir’e hizmet etmek istiyoruz." 

 

 

 
Yılmaz Özdil hakkında karar!
 
Buca Belediyesi’nin altın çocukları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den yeni seçim tarihi önerisi!
CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanlığında iki dönemi dolduran Erdoğan’ın ...
CHP'li Arslan'dan Akkuyu eleştirileri!
CHP PM üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ednan Arslan ...
CHP'li Purçu: "Orta gelirliye ev projesi hayal oldu"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; orta gelirliler için büyük vaatlerle ...
 
Kılıçdaroğlu böyle seslendi: Ben Kemal, geliyorum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertesi gününde onların telefonları ...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın'dan net mesajlar: ALTILI MASANIN ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “Cumhurbaşkanı adayını ...
CHP'li Bakan'dan Soylu'ya Katar soruları... BU PARAYA KİM ÇÖKTÜ!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Dünya Kupası için Katar'da görev yapan ...
 
Erkan Baş: Biz Erdoğan'ın aday olmasını çok istiyoruz!
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’nde katıldığı halk ...
CHP'li Serter: "İktidar ülkedemi kurumları ve kuralları yok etti"
CHP İzmir Milletvekili ve Ekonomi Masası Üyesi Bedri Serter İktidarın ...
AK Parti'ye kalesinde büyük şok! 600 kişi o partiye geçti...
Kayseri'de, 600 kişi İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti Kayseri Milletvekili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri