ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5646
    Dolar
  • Euro
    34,9057
    Euro
  • Altın
    2.439,790
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/31°
    IZMIR
  • KONYA
    13/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
Erdoğan'dan 'kayyum' sinyali
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirleri canından bezdirdiniz!
CHP'li Nalbantoğlu: Mali müşavirleri canından bezdirdiniz!
6 gün sonra cansız bedeni bulundu!
6 gün sonra cansız bedeni bulundu!
17 Ocak 2023 Salı - 23:17

AK Partili Sürekli'den Soyer'e 45 ay eleştirisi...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 45 aylık görev süresindeki çalışmalarıyla ilgili "Biz 45 ayda lay lay lom, aşk, çiçek ve böcek gördük. 'Cemreler düşecek' dediler, düşmedi. İzmir yerel hizmette küme düştü. İzmir için kayıp 45 ay geçti" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da Soyer döneminde borcun 5 kat arttığını öne sürdü. 

AK Partili Sürekli den Soyer e 45 ay eleştirisi...

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, basın toplantısı düzenleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 45 aylık görev süresini değerlendirdi. Mövenpick Otel'deki toplantıya İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak da katıldı. 



"LAY LAY LOM GÖRDÜK"

Soyer'in çalışmalarını eleştiren Sürekli, "Biz 45 ayda lay lay lom, aşk, çiçek ve böcek gördük. 'Cemreler düşecek' dediler, düşmedi. İzmir yerel hizmette küme düştü. Plan, program yok. 'Kervan yolda düzülür' anlayışı ile yola çıkmışlar. Seferihisar'daki gibi bal yapmayan arı misali çok ama boş konuşuyorlar. Yatırım ve hizmet yok. 45 ay değil, 45 yıl geçse CHP'nin zihniyeti değişmeyecek. Üretmiyorlar, istemiyorlar" dedi. 



ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI

Tunç Soyer'in "Yüzülebilir Körfez" hedefi, Harmandalı çöp tesisi ve kentin koku sorunu üzerinden eleştirilerine devam eden Sürekli şunları söyledi:

"Körfez'de dalışlar yaptı, ancak orası dış körfezdi. Geçmiş belediye başkanı (Aziz Kocaoğlu) da kirli bırakmıştı ancak koku bu seviyede değildi.İzmir Körfezi'nin kirliliğinin 3 sebebi var. İzmir'in 99 deresi körfeze akıyor. Bu dereler Büyükşehir'in denetimindi. Zemini beton ile kapladılar. Bu sorunu daha da artırdı. Diğer neden İzmir'de yağmur suyu ile kanalizasyon su aynı sistemle akıyor. Bunun ayrışması lazım. Bunu için 5 bin kilometrelik hattın yapılması lazım. Onlar 750 metre yapabildiler. Onun da büyük bölümü eski başkan döneminde yapılmış. Çiğli Arıtma Tesisi'nin dördüncü fazının yapılması lazım, 10 yıldır yapamıyorlar. 'Körfezi Gediz kirletiyor' dediler sonra ondan da vazgeçtiler.

Harmandalı pimi çekilmiş bomba gibi. Aklımıza Ümraniye geliyor. İzmir'i Allah korusun. Ancak çok büyük tehlike var. İzmir'in çöpünü Harmandalı'ya vahşi depolama olarak götürmeyi sürdürüyorlar.Orada bir tesis kurdular ama o da geçici çözüm. Çiğli Belediye başkanına çağrıda bulundum. Duyarlı bir belediye başkanı olarak benim düşüncelerimi teyit etti. Kamuoyuna anlattı. Hepimiz bu sorunun çözümünü bekliyoruz."

"İZMİRLİLER 529 MİLYONUN HESABINI SORUYOR"

İzmir'in ulaşım ve trafik sorununun arttığını söyleyen Sürekli şöyle devam etti:

"İl binamızdan buraya 45 dakikada gelebildim. Cemre vaatlerinde 3 battı çıktıdan bahsettiler. Basmane, Alsancak Garı ve Karşıyaka İskele için. Bunları kısa süreye bağladılar. Ancak yapamadılar. Şimdi de 'Vazgeçtik' diyorlar. Yapamayacağın şeyi neden söylüyorsun? Seçmen oyu bu vaatlere göre verdi. Seçmene hesabını vereceksin. Ben de bunun hesabını soruyorum. Deniz ulaşımı da önemliydi. 3 katına çıkaraklardı, nerede? İZBAN olmasa onlar sokağa çıkamaz. 

Metro ile ilgili spekülasyonlara giriyorlar. Hatay Metrosu 10 yılda yapıldı. Narlıdere Metrosu için 5 yıl geçti, bitmedi. Bu borçla nasıl yapacaksınız? Buca'da metro için bir temel atma töreni yaptılar sanki dev bir açılış... Sonra mahkemelik oldular. Burada 529 milyon TL fazla fiyat veren firmaya bu iş verildi. İzmirliler 529 milyonun hesabını soruyorlar."

"OPERA BİNASI UCUBE OLARAK DURUYOR"

Sürekli, Büyükşehir Belediyesi şirketleri İZBETON, Grand Plaza üzerinden de eleştirilerine sürdürürken, kentsel dönüşümdeki kooperatif modelinin de ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını belirtti. İzmir Karşıyaka'da yapımı süren opera binası ile ilgili de konuşan Sürekli, "Opera binasındaki zarar 102 milyonTL. Opera binası ucube olarak orada duruyor” dedi. 

Sürekli, Buca Cezaevi alanındaki konut yapılaşmasının fazla olacağı yönündeki eleştirilere de "Buca’yı bırak Urla’ya bak diyoruz. Orada büyük bir rant var. Tarihi sit alanına villalar yapılıyor” dedi. 



HIZAL'DAN MALİ YAPIYA ELEŞTİRİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da belediyenin mali yapısı ile ilgili bazı rakamlar vererek eleştirilerde bulundu. Hızal şunları söyledi:

"Tunç Soyer başkanlığı döneminde 144 gününü yurt dışında geçirmiş. İzmir bir borç tsunamisinin altında. İzmir’i dev dalgalar ile boğuşur durumda bıraktılar. Büyükşehir'in iştirakleri de katıldığında 50 milyar TL bütçe kullanılmış. Soyer döneminde 5 kat artan, yani 14 milyar TL’lik borçlardan bahsediyoruz. Bunları kapatmak için gayrimenkul satışları yapılıyor." 

 
Apple’dan yeni zam!
 
Köpekten kaçarken otomobil çarptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den Deva Partisi iddialarına yalanlama
HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin kapatılması halinde DEVA ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partililer'e yanıt: ''Altında ezildiler''
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP'li Arslan'dan Bakan Koca'ya tepki: "Tükenmişlik sendromu yaşıyor"
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan 5 Ocak 2022'de verdikleri ...
 
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Sen Kenan Evren kafasısın!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert eleştiri geldi. "Benimle ...
Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması!
MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim tarihi konusunda "Cumhurbaşkanlığı hükümet ...
CHP İzmir Balkan Masası'ndan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
CHP İzmir Balkan sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman başkanlığında ...
 
CHP'li Kılıç, ROKETSAN iddialarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
CHP'li Beko: İktidar çocuk işçiliği konusunda hiç bir şey yapmıyor!
Çocuk işçiliğinin nedeninin kötü ekonomi politikaları olduğunu savunan ...
CHP'de Aslanoğlu sahaya indi: "AZ KALDI, KURTULACAĞIZ"
"CHP İzmir İl Başkanı" olarak atanan ve dün mazbatasını alan Şenol Aslanoğlu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri