ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4783
    Dolar
  • Euro
    34,8274
    Euro
  • Altın
    2.420,740
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
28 Kasım 2022 Pazartesi - 17:49

AK Partili Sürekli'den çöp ve koku eleştirisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Sahası'nda patlama tehlikesinin bulunduğunu, çöplükten sızan suların da yeraltı sularına karıştığını söyledi. Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ile partisinin Çiğli İlçe Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

AK Partili Sürekli den çöp ve koku eleştirisi

Sürekli, Spor Toto 1. Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "Derbide hiç istenmeyen olaylar meydana geldi. Bu olayları tasvip etmiyoruz, kabul etmiyoruz, kınıyoruz. 1-2 taraftarın yaptığı bu olayları iki güzide kulübümüze de mal etmiyoruz. Kulüpler gerekli açıklamaları yaptılar. Valimiz olayı takip ediyor. İzmir kulüplerimizin birlik, beraberlik içinde başarıya kenetlenmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak İzmir'in tüm ilçelerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini kaydeden Sürekli, Çiğli ilçesinin de vahşi çöp depolama alanı olmaktan kurtulamadığını ifade etti.

Çöp depolama tesisinin bulunduğu alandaki heyelan ve patlama tehlikesinin tüm İzmir'i etkileyebileceğine dikkati çeken Sürekli, "Tehlike giderek artıyor. Dün çekilen fotoğrafta yarıklar var. Harmandalı çöplüğünden sızan suların oluşturmasıyla meydana gelen ve 4-5 beş metre derinliğinde 40 metrelik bir yarık oluştu. 2013'te eğim hareketleri başladı. İzmir depremiyle bu arttı. Deprem bölgesindeyiz. Bu heyelan tehlikesine ilişkin hiçbir şey yapılmıyor." diye konuştu.

Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye yapılan biyogaz tesisinin de faydasının bulunmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu kadar reklamdan sonra Çiğli kokuyla, heyelanla, büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Sera gazları, metan gazları hala tehlikeli seviyede. Biz nereden buluyoruz bu bilgileri? Büyükşehirin kendi raporlarından alıyoruz. Kendileri diyorlar ki 'Harmandalı çöp toplama merkezi acilen kapatılmalıdır.' Günlük 500 metreküp sızıntı var bu tesisten. Bu sızıntı nereye gidiyor? Dereye, bağa, ovaya, bahçeye gidiyor, körfeze gidiyor."

Yağışlı havanın Çiğli'deki altyapı sorunlarını artırdığını ifade eden Sürekli, çöp tesisindeki sızıntıların da yağmur suyu ile birlikte temiz yer altı sularına karıştığını söyledi.

Sürekli, Çiğli'de bir felaket yaşanabileceğini savunarak, "Harmandalı çöplüğü Ümraniye gibi olmasın. Ümraniye'de 27 vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir felaketti. Aynı felaketi İzmir'de, Çiğli'de yaşamayalım. Harmandalı pimi çekilmiş bir bomba gibi." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentteki koku sorununu da çözemediğini söyleyen Sürekli, bölgedeki arıtma tesisine kaçak deşarj gibi nedenlerle defalarca ceza kesildiğini dile getirdi.
Sürekli, ceza işlemlerine karşı belediye yönetiminin hiçbir hukuki işlem yapmadığını da söyleyerek, "Çareyi inkar etmekte buluyorlar. Kendinize güveniyorsanız gidin mahkemede deyin ki 'Oraya keşif gitsin. Oraya bilirkişi gitsin.' Oradaki atıkların körfezi kirletmediğini ispat etsinler. Orada kaçak deşarj yapılmadığını ispat etsinler. Belgelerini, lisanslarını ortaya çıkarsınlar. Çıkaramazlar. Bütün davaları kaybederler. Çevre katliamı yapıyorsunuz, çevre suçu işliyorsunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm yetkililer bunun da hesabını verir. " diye konuştu.

Kerem Ali Sürekli, ilçedeki trafik yoğunluğunun giderilmesi, bölgeye meydan kazandırılması, üniversite öğrencileri için İZBAN durağı yapılması, Büyük Kanal Atık Su Arıtma Tesisi 4. fazının tamamlanması ve Kuş Cenneti'ne sahip çıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi. AA

 
Başkan Tugay'dan Cengiz İnşaat çıkışı... "Tapulu olmasa da belediyenin yetkisinde"
 
Başkan Günel: "30 yıldır yapılmayanları 3 buçuk yılda yaptık"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Canan Kaftancıoğlu' açıklaması: Söylememiştir diye düşünüyorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ...
Kılıçdaroğlu: Bunun adı ekonomik terördür!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna ...
AK Parti'li Dağ: Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "2001'de ...
 
TBMM'de dikkat çeken tartışma... "Sizden önce mağara dönemi vardı"
TBMM’deki bütçe görüşmelerinde AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ‘"Bizden ...
CHP'li Sertel'den basın kartı tepkisi: ''Gazetecilere yok, İletişim Başkanlığı çalışanlarına var''
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinin komisyon süreci ...
''15 Temmuz destan değildir'' demişti... İYİ Partili Aksoy hakkında karar çıktı!
İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından ...
 
AK Partili Sürekli: "Seferihisar yalnız değil"
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ saha çalışması kapsamında, ...
Yeni bir ittifak geliyor: İçinde Zafer Partisi de var...
Doğru Parti ve Adalet Partisi, içerisinde Zafer Partisi, Memleket Partisi ...
Erken seçim için ilk sinyal!
ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran 2023'te yapılacağını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri