ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,9563
    Dolar
  • Euro
    50,5404
    Euro
  • Altın
    5.987,310
    Altın
  • Bist-100
    11.220,00
    Bist-100
  • ADANA
    3/9°
    ADANA
  • ANKARA
    -4/2°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    0/4°
    BURSA
  • ISTANBUL
    2/5°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    1/9°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İtirafçı olmak için başvurdu!
İtirafçı olmak için başvurdu!
Şeyma Subaşı gözaltına alındı
Şeyma Subaşı gözaltına alındı
Tahliye edilen Fatih Altaylı’dan ilk mesaj!
Tahliye edilen Fatih Altaylı’dan ilk mesaj!
Ayşe Tokyaz duruşması ikinci gününde Cemil Koç hakkında 'Garipoğlu' benzetmesi: Sana Cemil mi demeliyim Cem mi?
Ayşe Tokyaz duruşması ikinci gününde Cemil Koç hakkında 'Garipoğlu' benzetmesi: Sana Cemil mi demeliyim Cem mi?
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
12 Aralık 2021 Pazar - 17:18

AK Partili isim şikayet etti, 3 youtuber gözaltına alındı!

Sokakta vatandaşa mikrofon uzatarak röportaj yapan ve bu röportajları sosyal medya paylaşım sitesi olan YouTube üzerinden yayınlayan 3 Youtuber, bu sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındı.

AK Partili isim şikayet etti, 3 youtuber gözaltına alındı!

Sosyal medya paylaşım sitesi olan Youtube üzerinden, yaptıkları sokak röportajlarını yayınlayan ‘Kendine Muhabir' hesabının sahibi Hasan Köksoy, ‘İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık ve ‘Sade Vatandaş'ın sahibi Mehmet Koyuncu hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltı kararı verildi.

Youtube kullanıcıları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla haklarında gözaltı kararı verildiğini ve gözaltına alındıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

‘Sade Vatandaş' hesabının sahibi Mehmet Koyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sabah saatlerinde polislerin evine gittiğini ancak İstanbul'da olduğu için gözaltına alınmadığını duyururken, ‘Kendine Muhabir' hesabının sahibi Hasan Köksoy'un eşi ise, “Sabah saat 7'de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı adlılar. Eşimi Hasan Köksoy'u şu an polisler araca bindirip götürdüler… Arama emri sebebi Mücahit Birinci.. Gün aydınlanmadan sabahın köründe evimize polis baskın yapıyor, eşim Hasan Köksoy ve bütün iletişim araçlarımız alındı. Suçumuz nedir ? Babasının bu şekilde götürülmesini gören oğlumu ağlarken susturamamamın hesabını bize kim verecek?” şeklinde duyurdu.

“ARAMA EMRİ SEBEBİ MÜCAHİT BİRİNCİ”

Gözaltına alınan Youtuber’lardan Hasan Köksoy’un eşinin yaptığı paylaşımda, ‘Arama emri sebebi Mücahit Birinci’ ifadesi ise dikkat çekti. AK Partili Birinci, geçen günlerde sosyal medya mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’tan taciz içerikli konuşmalarının ifşa olmasıyla gündeme gelmişti.

Öte yandan, ‘İlave TV' hesabının sahibi Arif Kocabıyık'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

CHP MİLLETVEKİLİ ANTMEN: “ERDOĞAN’A GÖRE SOSYAL MEDYA DEMOKRASİYE TEHDİT”

Youtuber'ların gözaltına alınmasına çok sayıda siyasetçi tepki gösterdi. O siyasetçilerden CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından, “Sabahtan beri gazetecilerin evlerine baskın yapılıyor, gözaltına alınıyor, Ankara’ya girmeye çalışan barınamayan gençleri polisler dövüyor ve seyahat hakları engellenerek başkente sokulmuyor. Bunlar sadece 1 saatte yaşananlar. Ama Erdoğan’a göre sosyal medya demokrasiye tehdit” ifadelerini kullandı.

“İSRAF VE HAYAT PAHALILIĞINI GİZLEYEMEZSİNİZ”

Gözaltılara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, “Sokak röportajları ile milletimizin derdini dinleyen, dertli vatandaşa mikrofon uzatan Youtuber gençleri gözaltına almak, acizliktir. İlk seçimde gideceğini bilen Saray'ın çaresizliği arttıkça, despotizmi de artıyor. İsrafı ve hayat pahalılığını halkımızdan gizleyemezsiniz” dedi.

 
AK Parti Teşkilat Akademisi İzmir Eğitim Programı sona erdi
 
Develi eşekli 'PCR' ve 'HES kodu' protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın fotoğrafını yere atan kişi tutuklandı!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kaymakamlık binasının girişinde bulunan ...
Bergama'nın kültürel mirasını taşıyacak
Anadolu'nun son karatabak ve parşömen ustası Bergamalı İsmail Araç'ın ...
İzmir'de hamsi şenliği...
İzmir'de her yıl düzenlenen Karşıyaka Hamsi Şöleni'nin 13'üncüsünde ziyaretçilere ...
 
Marketlerde satış kısıtlaması
İstanbul'da bazı zincir marketlerde fiyatı hızla yükselen ürünleri müşterilere ...
Hititler'in 3 bin 500 yıllık 'Kutsal Evlilik' tableti İzmir'de sergileniyor
Anadolu'da hüküm sürmüş Hitit İmparatorluğu'nun "kutsal evlilik", "bayram", ...
Selde kurtarılmayı bekleyen aileden ilham aldılar
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencileri Elifnur ...
 
Kanser hastalarına 'mavi akrep zehri' uyarısı
Medikal Onkolog Dr. Ahmet Özveren bugüne kadar bilimsel bir araştırma ...
'Barınamıyoruz' eylemi yapmak için İzmir'den Ankara'ya gitmek isteyen öğrencilere gözaltı...
"Barınamıyoruz, geçinemiyoruz" eylemi yapmak için İzmir'den otobüsle Ankara'ya ...
Diyanet camilerden T.C'yi kaldırıyor!
Camilerin halen beyaz zemine lacivert renkli olan tabelaları, kırmızı-beyaz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri