ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3405
    Dolar
  • Euro
    34,7633
    Euro
  • Altın
    2.392,700
    Altın
  • Bist-100
    10.249,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
22 Nisan 2023 Cumartesi - 18:59

Akşener, Kabine'den bir ismi açıkladı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den de kabineye yönelik bir açıklama geldi. Akşener, konuşması sırasında, partisinin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ı yanına davet ederek, “İnşallah ekonomimizi yönetecek…” ifadesini kullandı.

Akşener, Kabine den bir ismi açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale'de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Meral Akşener'den de kabineye yönelik bir açıklama geldi.

“İNŞALLAH EKONOMİMİZİ YÖNETECEK”

Akşener, konuşması sırasında, partisinin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ı yanına davet ederek, “İnşallah ekonomimizi yönetecek…” ifadesini kullandı.

“İKİ ÖĞRETMENİN OĞLU”

Akşener, “Şimdi sizi kiminle tanıştıracağım… Profesör Doktor Bilge Yılmaz. İnşallah ekonomimizi yönetecek… Ama enteresan bir şey… İki öğretmenin oğlu. Yani hayatı boyunca sizin olması gereken imkanlarınızın yani sınavların dürüst olarak yapıldığı ve kazandığınız sınavlarla okumuş… 30 yıldır Amerika'da dünyanın bir numaralı üniversitesinde finans dersi veriyor. Ama ne yapmış biliyor musunuz? Vatandaşlık almamış vatandaşlık. Bu arkadaşımız hâlâ Türk vatandaşı. Amerikan vatandaşı olmamış” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İKİ İSMİN BAKAN OLACAĞININ SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun; partisinin Enerji ve Altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in bakan olabileceğinin sinyalini vermişti. Kılıçdaroğlu, “Unutmayın; Balıkesir’in ve Çanakkale’nin birer bakanı olacak” diyerek kabinede görev vereceği iki bakanı işaret etmişti. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Erkek’in Adalet Bakanı; Akın’ın da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olması bekleniyor.

ERDOĞAN’A YANIT VERDİ

Akşener, konuşmasında, vatandaşlardan “Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e” diyerek oylarını istedi. Akşener, miting konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisi için kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt verdi. Akşener, şunları söyledi:

* “Sayın Erdoğan, Recep Bey dünkü yaptığı konuşmada dedi ki ‘Sayın Kılıçdaroğlu teröristlerden talimat alıyor.' Ben talimat özürlü bir şahıs olduğum için bana talimat diyemedi. Teröristlerle el ele dedi. Peki muhterem; şimdi Kırıkkale'ye geliyorsun, diyorsun ki bunlar PKK'lı. Diyarbakır'a gidiyorsun Meral Akşener için diyorsun ki faili meçhulcü. Arkadaş karar ver ya ben neyim? Ama bu el sıkışmak çok ilginç bir şey. El ele tutuşmak.

“BEBEK KATİLİYLE EL SIKIŞAN SENSİN RECEP BEY”

* Bir, bebek katiliyle el ele tutuşan sensin Recep Bey. Onun kardeşine ‘bizim Mehmet' dedin. Akraba mısınız muhterem? Bizim Mehmet diyorsun kardeşine. İki, Osman Öcalan'ı Kandil'den getirip TRT'ye çıkardın Recep Bey. Sen bunlarla akraba mısın? Bu el PKK'da, bu el Hizbullah'da muhterem. Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü. Biz burada insanımızı şucu bucu diye ayırmayı reddettiğimiz için bugün burada beraberiz.

BİLGE YILMAZ'I YANINA ALDI

Akşener, otobüs üzerinde yaptığı konuşma sırasında Bilge Yılmaz'ı da yanına aldı. Akşener şöyle konuştu:

* “Bu şehir bir emekli şehri. Geçinebiliyor musunuz? Geçinemezsiniz. Üç yıldır esnaf geziyorum. Üç yıldır bu dükkanların içine girdim. O dükkanların içinde hiçbir zaman kendi partimi övmedim. Başka partileri yermedim. Sadece dertleri dinledim. O dertleri dinledikten sonra bu arkadaşımın (Bilge Yılmaz) başında bulunduğu ekipler çözümler üretti. O çözümleri iktidarla paylaştık. Yapın bunları dedik. Bunlar miri maldır. Yeter ki milletimiz faydalansın dedik. Bir kısmını yaptılar, bir kısmına ellemediler.

“BİZ BUNLARI SÖYLEYE SÖYLE 7500 LİRAYA ÇIKARDILAR”

* Oğlu 82 puan alıp, mülakatta elenmiş bir annemin feryadı. 92 puan alıp atanamamış çocuklar gördüm. Ama AKP'de ayısı dayısı olanlar 52 puanla, 60 puanla atanmışlar. İşte buna haram olsun, zıkkım olsun. O dönemde gezerken gördük ki biz, beş çeşit emekli maaşı var. 1500 lira var, 1900 lira var… Geldim bu arkadaşımıza dedim ki ‘Bunu nasıl çözeriz?' Sayın Genel Başkanım dedi. Emeklilerin en düşük maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor. Asgari ücretin de hesabı yapıldığında içinden vergi alınmaması gerekiyor. Biz bunları söyleye söyle 7500 liraya çıkardılar.

“MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİ'Nİ ALDILAR ELİNİZDEN”

* Bu şehirde yüzde 25 işsiz genç var. Onu da biz çözeceğiz. Makine Kimya Endüstrisi'ni aldılar elinizden. KİT olmaktan çıkardılar. İnsanlar işten çıkarıldı. Yerine yenisi alınmadı. Onu da biz yeniden ihya edeceğiz ve bu şehirde işsiz genç kalmayacak inşallah.

“100 BİN ÖĞRETMENİ 15 MAYIS'TAN BİR AY SONRASI İÇERİSİNDE TAMAMINI TAYİN EDECEĞİZ”

* 100 bin öğretmenin 15 Mayıs'tan bir ay sonrası içerisinde tamamını tayin edeceğiz. 100 bin öğretmenimiz öğrencilerine kavuşacak. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Köylere hem öğretmen gelecek hem camii açılacak hem de tarımda veterinerinden ziraat mühendisine kadar…”

Bilge Önal'ın 30 yıldır ABD vatandaşlığı almadığını vurgulayan Akşener, “Hakikaten sayın Recep Bey, yerli ve milli mi arıyorsun, ahan da burada” dedi.

“EĞER SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNİ, AZMETTİRİCİLERİNİ BULMAZSAM NAMUSSUZUM”

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

* “Helal oylarınıza talibim. Bir oyunuz Kemal'e bir oyunuz Meral'e… Söz mü? Allah razı olsun. Burada tam böyle hilal bıyıklı kardeşim dedi ki ‘Bozkurtlar tehdit edilemez.' Doğrudur. Bugüne kadar tehdit edebilen babayiğit olmadı. Ama eğer Sinan Ateş'in… Sırf o nedenle bulacağım. Eğer Sinan Ateş'in katillerini, azmettiricilerini bulmazsam namussuzum. Hesap sormazsam namussuzum. Çünkü, dinleyin beni ikiniz. Hilal bıyıklı… Çünkü yol olur yol. Her önüne gelen senin bıyığını yolar. Eğer buna müsaade edersem namerdim. Onun için hep birlikte Sinan'ın katillerini, yani hukukun adaletin nasıl işlediğini göreceksiniz.

* Önce evim basıldı. Hepsi beraat etti. Önce namusuma, şerefine hakaret edildi, bedelini ağır ödetiyorum herkese merak etmeyin, ama beraat ettiler. Basın danışmanım saldırıya uğradı. Beraat ettiler. Selçuk Özdağ ölümden döndü. Beraat ettiler. İstanbul İl Başkanımız saldırıya uğradı. Beraat ettiler. Partimiz kurşunlandı, eminim beraat edecekler. Onun için Sinan katledildi. Eğer buna müsaade edersek biz, sokakta gezemezsiniz. Benim ağabeyimin yerinde döner. Benim abimin ahı beni tutar. Nihat Güler'in ahı beni tutar. Onun için şart olsun, ant olsun onların hesabını soracağız. El Ele verip bir oy Kemal'e bir oy Meral'e birlikte tarih yazacağız.”

BİR YURTTAŞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bir yurttaşın, Akşener'in “Basın danışmanım saldırıya uğradı, beraat ettiler. Selçuk Özdağ ölümden döndü, beraat ettiler. Partimiz kurşunlandı, eminim beraat edecekler. Onun için Sinan katledildi. Buna müsaade edersek biz, sokakta gezemezsiniz. Benim ağabeyim yerinde döner. Benim ağabeyimin ahı beni tutar. Onun için şart olsun, and olsun, yemin olsun onların hesabını soracağım. El ele verip; bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e birlikte tarih yazacağız” dediği sırada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 

 
Kılıçdaroğlu, Vietnam'ın ekonomik verilerini paylaştı!
 
İzmir'de bayram yoğunluğu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, Vietnam'ın ekonomik verilerini paylaştı!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Nalbantoğlu deprem bölgesinde... ''Normalleşmeden çok isyan hakim''
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin yıktığı Osmaniye’deki programına ...
AK Partili Dağ, Bekle ve Başdaş, İzmir'deki Roman mahallelerini ziyaret etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Konak ilçesinde Romanlar ile ...
 
İYİ Partili Keskin sahada... 'Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e'
İYİ Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Konak ve Buca'da ...
İYİ Parti'nin seçim otobüsüne çirkin saldırı
Kayseri'de İYİ Parti Milletvekili Adayı Abdullah İlker Sungur'un seçim ...
CHP'li Ednan Arslan: "15 Mayıs'ta yeni bir bayrama uyanacağız"
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmirli hemşehrilerinin ...
 
AK Partili İnan'dan "İthal aday" çıkışı: İzmir'in sokaklarını bile bilmiyorlar!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Eyyüp ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İmralıya heyetler önderen bugünkü iktidardır!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
AK Partili İnan’dan yatırım raporu!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri