ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5990
    Dolar
  • Euro
    34,8204
    Euro
  • Altın
    2.496,080
    Altın
  • Bist-100
    9.466,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
AK Parti’de Rolex kazası!
AK Parti’de Rolex kazası!
29 Nisan 2023 Cumartesi - 20:09

Bahçeli: AYM Başkanı haddini, hududunu aştı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kütahya'da vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında, Anayasa Mahkemesi’nin 61’inci kuruluş yıldönümündeki konuşmaları nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı eleştiren Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz" dedi.

Bahçeli: AYM Başkanı haddini, hududunu aştı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ’14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende’ temalı açık hava toplantısı kapsamında Kütahya’da düzenlenen mitinge katıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kütahya’da yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi’nin 61. kuruluş yıl dönümünde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın, ‘Öncelikle toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız’ sözlerine tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı'nın yaptığı konuşmanın nesnel ve bilimsel gerçeklerle birlikte millet varlığına ağır bir saldırı olarak nitelendiren Bahçeli, “Bu şahsın ağzından bir ok gibi fırlayan çok tehlikeli sözlerin tamir ve tevil imkanı da bize göre çok zordur. ‘Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmektir? ‘Öteki olarak gördüklerimizin ontolojik varlığını kabul etmedikçe bu sağlıklı ilişkiyi kurma imkânı da yoktur’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın varmak istediği yer neresidir? ‘Kendimize hak gördüğümüzü ötekine de hak görerek, adaleti ve özgürlüğü sadece kendimiz için değil başkaları için de isteyerek, farklılıklarımızla bir arada yaşamanın iklimini hep birlikte oluşturmak zorundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi, asıl maksadı nelerden ibarettir?” diye sordu.

“HADDİNİ VE HUDUDUNU AŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın “zillet ittifakının” yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı kolu olduğunu ifade eden MHP lideri Bahçeli şunları söyledi:

* ‘Demokratik Cumhuriyet'in geleceği hukuksal ve siyasal düzlemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve bu kapsamda yargı bağımsızlığının tam manasıyla hayata geçirilmesine bağlıdır’ açıklamasıyla da PKK'dan HDP ve CHP'ye kadar zillet ve ihanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz? Demokratik Cumhuriyet kavramını kullananların kim olduğunu biliyor ve bu odakları tanıyoruz.

* Kafası zehirlenmiş Anayasa Mahkemesi Başkanı'na hatırlatırım ki; Türkiye'de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. Dahası yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da anayasal hüviyet kazanmıştır. Anayasa Mahkemesi Başkanı yargısal aktivizmden sızlansa da, bunu kendi yapmaktadır. Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz.

* Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP'ye hazine yardımının yapılmasını sağlayarak, milletimizin ödediği vergilerin Kandil'e gönderilmesine vize vermiştir. Bu rezalettir. Bu ihanettir. Bu aynı zamanda cinayettir.

* Eninde sonunda muhatapları Türk milletine hesap verecektir. Bunda kaçış yoktur, kurtuluş yoktur. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Bu kapsamda Mahkeme'nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasını hedefliyoruz.

“HDP’NiN KAPATILMASI DEMOKRASİ ONURU, HUKUK NAMUSUDUR”

Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yeniden reforma tutulmasını tüm vatandaşlarla birlikte yapacaklarını belirten Bahçeli, “Teröre yardım ve yataklık suçu somut delillerle belgelendirilen HDP'nin devam edegelen kapatma davasını sekteye uğratan Anayasa Mahkemesi Başkanı ve malum üyeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Terörle mücadelede muazzam fedakarlıklar sergileyen kahramanlarımızın hakkı yenmekte, hukuku çiğnenmektedir. Bölücülüğün odağı HDP'nin kapatılması demokrasi onuru, hukuk namusudur. Bu ihanet yuvasının kapatılmasını aylardır sürüncemede bırakanları Türk milleti vakti saati geldiğinde mutlaka kapatacaktır” diye konuştu.

“GÜÇ BELA BİR CUMHURBAŞKANI ÇIKARDILAR”

Konuşmasında Millet İttifakı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren MHP lideri Bahçeli şöyle konuştu:

* Kılıçdaroğlu milletten umudunu kesmiştir. Sandıktan beklentisi kalmamıştır. Çıkar gruplarıyla emel birliği içindedir. Teröristlerle hedef birliği halindedir. Ali Dibocular CHP'nin milletvekili adayıdır. Zillet ittifakı, bir masa etrafında 12 ay 21 günde yaptıkları 13 toplantının sonunda güç bela bir Cumhurbaşkanı adayı çıkardılar.

* Ancak 6 Şubat 2023 Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin üzerinden 2 ay 23 gün geçmesine rağmen devlet ve milletiyle güç birliği yaparak felaketin derin izleri silindi, yaralar sarıldı, güvenli konutların temelleri atılıp yeni bir hayatın; yeni yüzyılda, yeni Türkiye çatısı altında müjdesi verildi.

* Onlar bir adayı 385 günde kavga ve gerilim nöbetlerine gire çıka buldular, Cumhur İttifakı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sınırları içinde son bir asrın en büyük doğal afetine karşı mucizelere imza attı. Kılıçdaroğlu'na devlet emaneti yapılamaz. Çünkü ehil değildir, emin değildir, erdemli değildir, hiçbir başarı hikayesi de yoktur.

* Allah muhafaza, sorumluluk alsa, sayısı her gün değişen sözde Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla Türkiye'yi iki günde batırırlar, onun bunun eline avucuna düşürürler. Nitekim Kılıçdaroğlu'nda hayır yoktur. CHP'de, İYİ Parti'de gelecek yoktur.

 
Sporfest İzmir başladı!
 
İstanbul’da dev askeri arazi imara açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı!
"Bizi terörle bir araya getirmek, en hafif tabiri ile şuursuzluktur. Bizim ...
AK Parti'den büyük İzmir mitingi...
Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep ...
Bakan Nebati'den İzmir İktisat Kongresi açıklaması...
Bakan Nebati, İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin soruları yanıtladı. Nebati, ...
 
AK Partili İnan Ödemiş'te muhtarlarla buluştu...
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
Vatandaş İYİ Partili Keskin'e dert yandı...
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Torbalı ilçesine ziyarette ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gündoğdu'da....
Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı ...
 
İzmir'de 6 partiden miting daveti: 'Ses ver, bayrak aç, değiştir'
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın 15.30'da ...
KIlıçdaroğlu: ''Yaşama sevinci geri kazandıracağız''
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kılıçdaroğlu: "Hiçbir yabancıya ev satılmayacak"
Kocaeli mitinginde konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri