ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2391
    Dolar
  • Euro
    34,7667
    Euro
  • Altın
    2.462,740
    Altın
  • Bist-100
    10.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
18 Aralık 2021 Cumartesi - 17:49

Bahçeli'den ekonomi yorumu: Oyun büyük!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin sert bir kuşatma altında olduğunu söyleyen Bahçeli 'Karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yok' dedi.

Bahçeli den ekonomi yorumu: Oyun büyük!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren bir yazılı açıklama yaptı.

MHP lideri Bahçeli’nin açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle;

“Bugün CHP Genel Başkanı Kayseri'de yine su kaynatmış, yine kayış koparmış, 2022 yılı bütçesinin yoksuldan alıp zengine kaynak aktaran bir bütçe olduğunu utanmadan zırvalamıştır. İzan, irade, itibar ve insaftan mahrum bir siyasetçinin düşebileceği en kötü durumlara bu şahıs düşmüştür.

Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla cari gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Ama yalan ve riya siyasetinin orkestra şefi Kılıçdaroğlu'na göre sandık gelirse döviz de inecektir. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin teorik kalıplarına aykırıdır.

DÜŞMANCA BİR SENARYO

Döviz yükselirken borsanın düşmesi, üstelik piyasalarda anormal oynaklıkların kısır döngü içinde artış sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye'nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işarettir. Geçmişte benzerlerine şahit olduğumuz operasyonların bir yenisi daha sahnelenmektedir.

Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, ekonomik bylokçular, iç ve dış ihanetin azılı failleri devreye girmişler, millete ve devlete saldırı üstüne saldırı planlayarak harekete geçmişlerdir. Oyun büyük, oyun vahşi, oyun düşmancadır.  Türkiye spekülatif atakların hedefindedir.

‘ANALARINDAN DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİLMELİ…’

Fiyat artışlarının içinde kim varsa, vatandaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler doğrudan veya dolaylı musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna pişman edilmelidir. Anlık fiyat değişimleri, gün içinde defalarca fiyat etiketlerinde yapılan tadilatlar en ince detayına kadar ele alınmalı ve bu vahim sorunun üzerine gidilmelidir.
Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz kuru arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete yönelik ekonomik suikastla bağlantılıdır.

Türkiye'nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ'yle ve emperyalist komployla bağı araştırılmakla birlikte fiyat ve stok bylokçuları da acilen deşifre edilmelidir.

Çünkü mesele milli güvenlik meselesi haline dönüşmüştür. Ederi bir dolar olan alçakların dolar üzerindeki oyunlarına teslim olacak bir Türkiye asla yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

‘TÜSİAD’IN AÇIKLAMASI SORUNLU’

TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler karşı çıksa da yeni ekonomi programı başarılı olacaktır. TÜSİAD'ın sorunlu açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la paslaşması, erken seçim dayatması, fiyat ve döviz kuru artışının siyasileştirilip istismar hattının kurulması kararlılıkla mücadele edilmesi gereken ve sessiz kalınmasının fahiş sonuçlara neden olacağı menfur bir durumdur.

Ayrıca hayatları boyunca hep eleştiren, kara çalmaktan başka bir şey bilmeyen, ama var olan sorunlara karşı da sadra şifa tek bir çözüm getiremeyen müflis sol ve Marxsist iktisatçılar ahlaksızca felaket tamtamları çalmaktadır.  Eşzamanlı olarak CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir.

EKONOMİK PROGRAM MESAJI

“Bir taraftan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz’ diyorlar, bir taraftan da Türk Lirası’nın değerini pula döndürdüler.” diyen Kılıçdaroğlu özellikle bilmelidir ki, zihniyetinin bizim nezdimizde gavur puluyla beş kuruş değeri yoktur.  Türk lirası milli itibarımız, ekonomik istiklalimizin ana direğidir. Kayseri'de milliyetçilik nutukları atan Kılıçdaroğlu'nun tek umudu ekonomik tetikçiler, terör örgütleri, zalimlerin kumpası, hainlerin eylemleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir.

Ondan milliyetçi olamaz, olsa olsa emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır.
Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Devletimize, hükümetimize güvenimiz tamdır. Ekonomide uygulanan model ve programın her türlü iç ve dış provokasyonu etkisiz hale getirerek Türkiye'yi daha güçlenmiş, daha kalkınmış bir refah seviyesine denge ve disiplinle ulaştıracağına sonuna kadar inandığımızı bilhassa paylaşıyorum.”

 
Soyer yerinde inceledi!
 
İzmir'de 25 santim kar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomi konuşmasında erken seçim mesajı
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Bir birikimin üstüne gelmiş olan ...
CHP'li Sındır'dan güvenlik görevlisi teklifi!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, devlet okullarında ...
CHP'li Beko: Yine yok sayıldı!
2022 yılı asgari ücretini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ...
 
Ömür boyu siyaset yasağı!
Muhalefet partileri tarafından parlamenter sistem çalışmalarında son konu ...
CHP'li Beko: Ekonomik kurtuluş savaşı değil peşkeş var!
CHP İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ...
AK Partili Yıldırım’dan istinat duvarı çağrısı
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Metin Yıldırım, İkinci İnönü Mahallesi’nde ...
 
Kılıçdaroğlu'dan adaylık sinyali!
Katıldığı programda "Cumhurbaşkanı adayı olmayı ister misiniz?" sorusunu ...
CHP İzmir'den atanamayan öğretmenler için flaş çağrı...
CHP İzmir İl Başkan Deniz Yücel, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını ...
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Demirci partiden ihraç edildi!
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri