ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
14 Aralık 2021 Salı - 13:07

CHP İzmir'den atanamayan öğretmenler için flaş çağrı...

CHP İzmir İl Başkan Deniz Yücel, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dile getirmek için düzenledikleri basın açıklamasında AKP iktidarına çağrı yaptı. Yücel, "17 bin köy okulu açılmalı. Milli Eğitim Bakanlığımdaki 100 bin açık öğretmen kadrosuna derhal atama yapılmalı" dedi. Atanamayan öğretmenlerden Özer Menken son 3 yılda 100'e yakın öğretmen intihar ettiğini belirtirken, Sezai Uslu ise "Evliyim ve bebek bekliyorum. Evim kira. Zincir marketlerden birinde depo elemanı olarak çalışıyorum" dedi.

CHP İzmir den atanamayan öğretmenler için flaş çağrı...

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak Meydanı Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan düzenlenen basın açıklamasına KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sendika temsilcileri, atanamayan öğretmenler ve yurttaşlar katıldı.



"700 BİN ATANAMAYAN ÖĞRETMEN VAR"

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye'nin milli eğitim politikasının 15 yıl boyunca FETÖ'ye bırakıldığını ve AK Parti iktidarının beceriksizliği ile adaletsizliğin tavan yaptığını söyledi. Yücel şöyle konuştu:

"Hak tanımaz, hukuk bilmez, milli eğitimi düşünmez bir yönetim anlayışının yaşandığı son 20 yılın en büyük mağdurları, hiç şüphesiz ki hakları çiğnenen, yılları ve emekleri çalınan ataması yapılmayan öğretmenlerimiz, dolayısıyla öğretmensiz kalan çocuklarımızdır. Resmi verilere göre Türkiye'de 460 bin, sendikalara göre tespit edilemeyenler ile birlikte yaklaşık 700’bin ataması yapılmayan öğretmen bulunuyor. Her yıl atanması yapılmayan en az 25 bin öğretmen işsizler ordusuna katılıyor. Umutsuzca atanmayı bekliyor. Sistem bu şekilde giderse atanmayan öğretmen sayısının 2023 yılında 1 milyonu bulması bekleniyor. Aileleri tarafından bin bir güçlükle okutulan, okurken çalışmak zorunda kalan, sırf mezun olmak için insanca ihtiyaçlarını bile en asgari seviyeye düşüren genç öğretmenlerimizin hayalleriyle, oynamak, onları özel dershane ve okullarda düşük ücretle çalışmaya, devlette açlık sınırında istihdam etmeye, hamallık, garsonluk, kuryelik, tezgahtarlık, işportacılık yapmaya zorlamak, ancak zorbalıktır ve cehaletten yana saf tutmaktır."



"TAŞERON ÖĞRETMEN UTANCINA SON VERİLMELİ"

Genç öğretmenlerin KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen kadrosuzluğa mahkum edildiğini söyleyen Yücel açıklamasına şöyle devam etti:

"Hem mesleklerini yapmak hem geçimlerini sağlamak için verdikleri bu büyük psikolojik savaş, maalesef ki onlarında tüm ruh halini etkilemekte ve bu yolda zaman zaman pes eden gençlerimiz acı bir sona kurban edilmektedir. CHP olarak bu yolda sunduğumuz birçok çözümden birisi olan, köy okullarının açılması çağrısını bir kez daha, İzmir’de yineliyoruz. Eğer 17 bin kapalı köy okulu açılırsa, hem öğrenciler köylerinden uzak beldelere taşınmaktan kurtulacaktır, hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin ataması yapılacaktır. 17 bin köy okulu açılmalı. Eğitim fakültesi sayısı ve öğrenci kontenjanı ihtiyaca göre belirlenmeli ve buralarda nitelikli eğitim verilmeli. Devlette taşeron öğretmen utancına son verilmeli, tüm öğretmenler kadrolu olarak meslek onurlarına yakışır şartlarda istihdam edilmeli. Milli Eğitim Bakanlığımdaki 100 bin açık öğretmen kadrosuna derhal atama yapılmalı."



"TÜRKİYE UÇURUMA GETİRİLDİ"

AK Parti iktidarını eleştiren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik "Tek adam rejimi ile birlikte bakanların memur olduğu, her şeye saraydan karar verildiği doğal olarak da Türkiye'nin ekonomik krizle birlikte giderek yönetememe krizi ile uçuruma getirildiği bir süreçteyiz. Milli Eğitim'de öteden beri yoğun sorunlarla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanının 'Dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz' açıklaması ile eğitimde güvencesiz çalıştırma ve dinselleştirme politikaları ile karşı karşıyayız. Eğitim sisteminin tamamen değiştirilmesi gerekiyor" dedi.



BAYIR: "BUNLARI SANDIKTA GÖNDERECEĞİZ"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır atanamayan öğretmenlerin Türkiye'nin kanayan yarası haline geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Ülkeyi 20 yıldır plansız ve programsız yönetiyorlar. 'Sağlık Yönetimi' denen bir bölüm var, 58 yıl önce kurulmuş. Şu an 146 üniversitede eğitim veriyor. Sağlık Bakanlığı'nın 40 bin alım kadrosunda yok. Yani Sağlık Bakanlığı, 'Sağlık Yönetimi' bölümünü bilmiyor ve tanımıyor. Bu iktidardan bir şey beklemek çok zor. Bu işlerin düzelmesi duayla inşallahla olmaz. Önümüze sandığı bir an önce koyacaklar, gerekeni yapacağız. Öğretmenlerin, annelerinin ve babalarının gözyaşlarını dindirme zamanı geldi de geçiyor. Gelmekte geliyor olan. Diliyorum ve temenni ediyorum ki bunları hep birlikte göndereceğiz."

3600 EK GÖSTERGE DERHAL UYGULANMALI

Eğitim İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Sevda Ketenci ise atanamayan öğretmenlerin mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "En somut çözümün 3600 ek gösterge olduğunu belirttik. İktidar seçim öncesi çalışmalarını yürütürken malzeme olarak kullandığı 3600'ü derhal uygulamaya koymalıdır. Kadrolu, ücretli, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Taşeron işçi olarak görülen ücretli öğretmenlerin emeklilik süreleri 90 yılı bulmaktadır. 700 binin üzerindeki işsizler ordusu o güzel yürekli öğretmenlerimizin atamalarının yapılmasını talep ediyoruz. Uzman ve baş öğretmen diye ayrıştırıcı bir uygulamaya geçilmeye çalışılıyor. Bu ülkede bir başöğretmen vardır o da Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.



"İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENLER VAR"

Atanamayan öğretmenlerden Özer Menken ise intihara sürüklenen öğretmenlerin durumuna değinerek, "700 bin kişiden sadece 20 bin gibi komik bir sayıda atama yapılıyor. Yani 100 öğretmenden sadece 3'ünün ataması yapılıyor. Kalanlar kaderine terk ediliyor. İntihar eden öğretmenler var. Bir ülkede bir öğretmen genç yaşında işsizlikten kaynaklı ölüyorsa bu ülkenin ve yönetenlerin ayıbıdır. 2017'de 52 öğretmen intihar etti. 2018 ve 2019'da 42 öğretmen toplam 3 senede 100'e yakın öğretmen intihar etti. Sayıştay'ın raporu ile 138 bin öğretmen açığı vardır. Pazarlıksız bu atamaların yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.



"DEPO ELEMANI OLARAK ÇALIŞIYORUM"

2015 yılından bu yana 7 kez KPSS sınavına girdiğini, gerekli puanı almasına rağmen atanamadığını belirten Sezai Uslu ise "Mülakat şartları ve atama ile ilgili sıkıntılar nedeniyle atanmadım. Umudumuz her sene azalarak tükendi. Evliyim bir çocuk bekliyorum. Evim kira. Zincir marketlerden birinde depo elemanı olarak çalışıyorum. Birçok arkadaşım öğretmenliği yapamıyor. Birçok arkadaşım benim gibi mesleğini yapamıyor. Pazarda limon satıyor, inşaatlarda amelelik yapıyor" dedi.

 

 

 
Sinema tutkunu esnaf!
 
Karşıyaka'dan Bornova Stadı başvurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Demirci partiden ihraç edildi!
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edildi.
CHP’li Sertel: RTÜK’te çalışan 771 kişi sadece 5 kanalı izliyor!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “RTÜK’te toplam 761 kişi çalışıyor, ...
CHP'li Bayır, inşaat mühendislerinin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TMMOB İnşaat Mühendisleri sorunlarını ...
 
Beko: TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak için MTV'yi yüzde 25'e çektiler!
Halkı, TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak adına AK Parti iktidarının ...
TBMM'de İzmir polemiği...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TBMM'de yaptığı ...
AK Parti Teşkilat Akademisi İzmir Eğitim Programı sona erdi
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
TBMM Genel Kurulu'nda gündem barınamayan öğrenciler
Muhalefet, Ankara'da 'Barınamıyoruz' eylemi yapmak isteyen 40 öğrencinin ...
CHP'li Bakan'dan iklim bütçesi eleştirisi
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM ...
CHP'li Serter: Esnaf Bakanlığı kuracağız...
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İktidarımızda esnaf bakanlığı kurulacak, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri