ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
7 Nisan 2023 Cuma - 14:21

Başkan Ali Engin'den flaş mesajlar: İÇ KÖRFEZE İLK PLAJ...

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, SONKALE TV'de önemli mesajlar verdi. Limanreis'te 1 yıldır su numuneleri aldıklarını ve iç körfezde ilk plajı yapacaklarını vurgulayan Başkan Engin, "Pina Plajı geri dönecek. Su numunelerimiz yüzde 100 sağlıklı. Orayı çekim merkezi yapacağız" dedi. Başkan Engin, okul öncesi eğitime verdikleri önemi, kültür sanat yatırımları ile restorasyon çalışmalarını da anlattı, kentsel dönüşüm konusuna da dikkat çekti.

Başkan Ali Engin den flaş mesajlar: İÇ KÖRFEZE İLK PLAJ...

SONKALE TV canlı yayınına konuk olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri anlattı. Limanreis'te iç körfezin ilk plajını açacaklarını vurgulayan Başkan Engin, kültür sanat yatırımları ve restorasyon çalışmalarının yanı sıra Nar Çiçekleri, Pir Sultan Abdal Parkı ve marina gibi projelerle ilgili bilgi verdi. Pandemiye, depreme ve ekonomik yıkıma rağmen CHP'li belediyelerin iyi bir sınav verdiğini aktaran Ali Engin, kendilerinin de Narlıdere'de temizliği hizmette ilk sıraya aldıklarını, çevre düzenlemelerine, parkların bakımına önem verdiklerini vurguladı. 

(Başkan Ali Engin, Gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı.)

"DEVLET ÇÖZEMEDİ, BİZ SAYIYI 300-350'YE ÇIKARIYORUZ"

Engin, yürüyüş ve bisiklet yolları ile peyzaj düzenlemelerine ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatırken, "En önemli yatırımlarımızdan bir tanesi anaokulları. Aileler çok düşük ücretle, 3 öğün yemek verilen okul öncesi eğitim merkezlerine çocuklarını gönderiyor. Çünkü okul öncesi eğitim sorununu maalesef devlet çözemedi. Yok saydı. Oysa en geri kalmış ülkelerde bile çocuklar 3 yaşında okul öncesi eğitim merkezlerine geliyor. Bu konuyu önemsiyoruz. Yeni dönemde sayıyı 300- 350'ye çıkaracağız. Yani 350 aile çocuğunu bu merkezlerimize bırakabilecek. Önümüzdeki iktidarın yapması gereken de 5 yıl içinde okul öncesi eğitimi yüzde 90 seviyesine çıkarmak olmalı" dedi.



YUKARIKÖY TURİZME KAZANDIRILACAK

Kadın kooperatifleri kurduklarını, meslek fabrikalarını devreye soktuklarını, esnafın fiziki koşullarını iyileştirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Engin, Narlıdere'deki eski yapıları restore etme işini de son derece önemsediklerini vurguladı. Engin, "Yaklaşık 100 evi restore ettik. Mayıs ayında tamamlanacak. Bir kısmını valilik destekledi. Eylül ayında da buraları metronun bitmesiyle birlikte turizme kazandıracağız. Yukarıköy dediğimiz, Tahtacıların yerleştiği, daha önce Rumların da olduğu bir bölge burası. Biblo gibi evler, etrafını düzenledik, yeni meydanlar açtık, sokaklarını düzenledik, aydınlatmalarını ve peyzajını yaptık. Çekim merkezi oldu" dedi.


KÜLTÜRÜ VE SANATI YÜCELTMEMİZ LAZIM

Yarın açılışı yapılacak Pir Sultan Abdal Parkı'nın Narlıdere açısından çok önem taşıdığını, sadece orada oturan yurttaşların değil günübirlik turizm için geleceklerin de büyük ölçüde kullanacağı bir mekan olduğunu vurgulayan Ali Engin, sokak sağlıklaştırmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Engin, şehirlerde kültür ve sanatın öne çıkarılmasının önemini vurguladı. Türkiye'de ilk kez çocuk senfoni orkestrası kurduklarını belirten Engin, "Bizim şehirlerimizde kültürü ve sanatı yüceltmemiz lazım. Örnek olarak çocuklarımıza sunmamız lazım. Barışı hep savunmamız lazım. İletişimi, kapsayıcı siyaseti, dostluğu, yurttaşlığı, hemşehri ilişkilerini güçlendirmemiz lazım. Yeniden komşularımızla daha rahat ilişki kurmamız lazım. Aşırı harcama kültüründen doğayı tüketmekten vazgeçmemiz lazım" diye konuştu.

"MARİNA İÇİN ACELEMİZ YOK, KAYGILARI ANLIYORUM"

Sahilevleri'nde yapmak istedikleri marina projesinin ÇED sürecinde olduğunu kaydederken, Çeşme, Göcek, Foça, Seferihisar'ın yanı sıra yurt dışında da birçok turizm merkezinde bu projelerin halktan büyük destek gördüğünü anlattı. Engin, "Marinası olmayan bir deniz şehri yok. Türkiye'de de dünyada da böyle. Marina beraberinde refah, medeniyet, zenginlik, konfor getirir. Kirletici bir etkisi yok. Aşırı betonlaştıracak bir inşaat yapılanması yok. İtiraz edenlerin kaygılarını anlıyorum. İzah etmeye çalışıyoruz vatandaşlara. Acelemiz de yok. İçerisinde bazı üniteleri de iptal ettik. Günün sonunda 'hayır kardeşim biz bunu kesinlikle istemiyoruz' derlerse de yapmayız. Ama isteyenler de var. Onlara ne diyeceğiz. Sonuçta şehirlerin de kalkınması lazım" diye konuştu.



BUNU DA YAPMAYALIM İNSANLARI AÇLIĞA MI TERK EDELİM

Narlıdere Limanreis'te 1 yıldır su numuneleri aldıklarını, iç körfezde ilk plajı yapacaklarını vurgulayan Başkan Engin, "Eski Pina Plajı geri dönecek. Su numunelerimiz yüzde 100 sağlıklı. Orayı ahşap iskeleler, duşlar, tuvaletler, otoparklar, kafeteryalarla şehir içinde çekim merkezi yapacağız. Bazıları kirli o su marina olur mu diyor. Kirli değil ki. Alsancak Limanı'ndan veya Bayraklı'dan bahsetmiyoruz ki. Biz neredeyse Urla kıyısındayız artık. Derinliğimiz 12-13 metre çok iyi. Rüzgar ölçümleri de yapıldı. İleride belki o Ali Onbaşı Deresi'ni de kullanmayı düşünüyoruz. Deniz suyunu kanalla Narlıdere'nin içine götürmeyi planlıyoruz. İlerideki bir proje bu, fizibilitesi yapılıyor şuan. Bunlar şehire değer katacak projeler. Belli insanlar varsıl ama şehrin ekonomisi çok büyük değil. Bu ekonomiyi, çevreye duyarlı, insanla barışık değer ve iş yaratan bir şekle dönüştürmemiz lazım. İmara açalım, apartmanlar binalar AVM'ler yapalım demiyoruz ki.. Bunu da mı yapmayalım. Yemek satalım, tekne gelsin turist gelsin, yayalaştırılmış sokaklar olsun. Ağaç dikelim, tarihi binaları güzelleştirelim, buradan para kazanalım diyoruz. Bunu da yapmayalım, açlığa mı terk edelim insanları" dedi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇIKIŞI: ÖNCE VATANDAŞLA UZLAŞACAĞIZ

Başkan Engin, kentsel dönüşüm imar planlarının onaylandığını anlatırken, "Önce vatandaşla uzlaşacağız. Bu konuda da aynı marinadaki gibi vatandaş istemiyorsa yapmayacağız. Biz bu projeyi vatandaşın onayı olmadan neden yapalım ki. Bizim derdimiz orada 40 yıldır oturan insanların buradan sebeplenmesi. 3 yıl önce benim önerimle orası 5 katla sınırlı tutuldu. Yanındaki binalar hep 10- 15 katlı. O doğru değil. Bir taraftan şehrin silüetini koruyalım ama gecekondular da öylece kalsın olmaz. Tabii ki de 20 kat bina yapmayalım, 4- 5 emsal vermeyelim. Şehri aşırı betonlaştırmayalım. Yarısını yeşil alana, okula ayıralım. Yüzde 45'ti biz yüzde 50'sini ayırdık bunlara" diye konuştu.

 
Adliye önünde Mahir Akkoyun'a destek eylemi!
 
Uyuşturucudan süs eşyası üretmişler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da depremzede çocuklara moral etkinliği
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından bölgeyle dayanışmayı sürdüren Buca ...
Başkan İduğ’dan geleceğin yıldızlarına nasihatler!
Altınordu Futbol Kulübü’nün “Dünya İzmir’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği ...
Bayraklı’nın faaliyetlerine onay!
Bayraklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumunda 2022 yılı Faaliyet ...
 
Semt merkezlerinin sayısı hızla artıyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, ...
Gaziemirlilerin sağlığı belediyeye emanet!
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan ...
Kemalpaşa, Buca ve Güzelbahçe’de su sıkıntısı yaşanmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz aylarında ...
 
İzmirli babalar eğitimde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, “Baba Eğitim Destek Programı” ...
Başkan Sengel çalışmaları inceledi!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam ...
Başkan Selvitopu'na semt merkezi teşekkürü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri