ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5601
    Dolar
  • Euro
    34,9887
    Euro
  • Altın
    2.426,020
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
7 ilde IŞİD operasyonu!
7 ilde IŞİD operasyonu!
7 Nisan 2023 Cuma - 10:22

Gaziemirlilerin sağlığı belediyeye emanet!

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan daha güçlü olması için 32 kişiden oluşan sağlık ekibiyle verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Gaziemirlilerin sağlığı belediyeye emanet!

Ücretsiz verdiği sağlık hizmetleriyle her yaştan yurttaşın bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayan belediyenin poliklinik hizmetinden, 2019 yılının Nisan ayından Nisan 2023’e kadar 42 bin 214 hasta faydalandı. Belediyenin laboratuvarında 5 bin 93 yurttaşa kan tahlili yapıldı. Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Hoş Geldin Bebek, Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti, Diyetisyen Hizmeti, Fizik Tedavi Hizmeti gibi projelerle yurttaşlara evlerinde de sağlık hizmeti veriliyor.



Hoş Geldin Bebek Projesi
Belediye, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında annelere ve bebeklerine özel hizmet veriyor. Proje kapsamında, hamilelik sürecinde ve doğum sonrası ziyaret edilen annelerin ve bebeklerin sağlığı takip ediliyor. Ekipler, sağlık hizmeti vermenin yanı sıra anne-babayı doğum sonrasına hazırlıyor. Doğumun ardından anne ve bebeğin sağlık kontrollerini düzenli olarak yapan ekipler, ilk kez anne baba olan çiftleri de bebek bakımı konusunda eğitiyor. Sağlık ekibi, dünyaya gözleri açan bebeğe içinde bebek bezi, bebek alt değiştirme örtüsü, ıslak mendil, şampuan, vazelin gibi temel ihtiyaçların yer aldığı çanta armağan ediyor. Çantanın içinde anneler için de göğüs pedi ve emzirme önlüğü yer alıyor. Nisan 2019’dan bu yana 4 bin 265 ziyaret yapılarak annelere ve bebeklere hizmet verildi.



Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi
Sosyal yönden dezavantajlı, yaşlı, yatalak, engelli ve kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle hastaların tedavi ve bakımları evlerinde yapılıyor. Düzenli olarak ev ortamında hastaları ziyaret eden doktor, hemşire ve hasta bakıcının yer aldığı sağlık ekipleri, hastaların sağlıklarının daha iyi hale gelmesi ya da belirli bir düzeyde tutulması, sosyal yönden daha iyi olmaları için hizmet veriyor.

İhtiyaç duyan hastaları, psikolog, diyetisyen ve fizik tedavi uzmanı da evlerinde ziyaret ederek tedavi programı uyguluyor. Evde bakım ekibi, sağlık hizmetinin yanı sıra kişinin ve yakınlarının hastalık hakkında bilinçlenmesini ve eğitimli hale gelmesini sağlıyor. 3 bin 414 hastaya hizmet veren Evde Bakım Ekibi, 2019 yılının Nisan ayından 2023 yılının Nisan ayına kadar 25 bin 229 ziyaret gerçekleştirdi.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti

Belediyenin Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti’yle, Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Sağlık Köyü’ndeki merkezde, destek isteyen yurttaşlara sağlık hizmeti veren diyetisyen, Evde Hasta ve Yaşlı Bakım ekibinin belirlediği hastaları, evlerinde tedavi ediyor. Hizmet kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimlerin de verildiği diyetisyen hizmeti kapsamında, Nisan 2019’dan bu yana 586 hastaya evlerinde, 4 bin 101 kişiye de merkezde hizmet verildi.

Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti

Pozitif Yaşam Merkezinde verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti kapsamında vatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Hizmet kapsamında merkeze gelip destek isteyen yetişkinlere ve ergenlik çağındaki bireylere psikolojik destek veriliyor. Merkezde, grup seansları da yapılıyor. Aynı problemi yaşayan ve tek başına çözemeyen çocuk ve ergenler bir araya getirilerek model alma çalışmaları uygulanıyor. Uzun vadede yaşama pozitif pencereden bakan bir toplum yaratmayı amaçlayan bu hizmetten herkes ücretsiz yararlanabiliyor. Bu hizmet kapsamında 2019 yılının Nisan ayından itibaren 3 bin 873 defa Pozitif Yaşam Merkezi’nde, 391 kez de evlerde psikolojik destek verildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti
Belediyenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti’yle, evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan yaşlılara ve hareket kısıtlılığı bulunan hastalara evlerinde, diğer yurttaşlara ise özel olarak tasarlanan merkezde hizmet veriliyor. Fizyoterapist, Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmeti alan vatandaşların, fiziksel aktivitelerini ve hareket yeteneklerini artırmak için özel bir program hazırlayarak hastalara uyguluyor. Merkeze gelerek sağlık hizmeti almak isteyenlere de özel tedavi programı uygulanıyor. Hizmet kapsamında, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nden yararlananlara da egzersiz hareketleri yaptırılıyor. 
Fizyoterapist, Nisan 2019’dan bu yana hastalara bin 222 kez merkezde, 2 bin 424 defa da evlerinde hizmet verdi

 
Erdoğan stickerlerini tasarlayan isme gözaltı!
 
Reza Zarrab davasında iki gizli dosya daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa, Buca ve Güzelbahçe’de su sıkıntısı yaşanmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz aylarında ...
İzmirli babalar eğitimde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, “Baba Eğitim Destek Programı” ...
Başkan Sengel çalışmaları inceledi!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam ...
 
Başkan Selvitopu'na semt merkezi teşekkürü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, ...
Tunç Soyer: İzmir rüzgarı esiyor...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, YÖNET'İŞİM 2023 programında ...
Bornova Belediyesi’nden tarıma dört dörtlük destek
Bornova Belediyesi tarımsal üretimin bilinçli yapılması ve ilgi duyanların ...
 
Pehlivan: Menemen halkı, esnafı ve işçisi için canımı veririm
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Nisan ayı meclis oturumunda ...
Başkan Günel, yol ve park çalışmalarını yerinde inceledi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentte tamamlanan ve 2023 yılında ...
İZSU’da memur kadrosuna atanan personel için yemin töreni!
Kamuda çalışan sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini öngören ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri