ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4041
    Dolar
  • Euro
    34,5723
    Euro
  • Altın
    2.381,950
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
8 Nisan 2022 Cuma - 12:54

Başkan Arda: PARA VAR İŞ YAPTIRAMIYORUZ!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 3 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdikleri halka dönük projeleri SONKALE'ye anlattı. Irmak Mahallesi'ne yaptıracakları 5 katlı gençlik merkezinin ihalesine hiçbir inşaat firmasının katılmamasına tepki gösteren Başkan Arda, "Projeleri bitti, inşaat ruhsatı hazır. Para da var ama ihaleye giren olmadı. Sektördeki belirsizlikten dolayı ihaleye girmiyorlar. Para var iş yaptıramıyoruz" dedi.

Başkan Arda: PARA VAR İŞ YAPTIRAMIYORUZ!

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ)- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 3 yıllık icraatlarını anlatacağı kapsamlı toplantı öncesi Sonkale İzmir Gazetesi yönetimini ağırladı. Sonkaleizmir Yayın Koordinatörü Bulut Mülhim, Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Çelebi ve imtiyaz sahibi Mustafa Akbaş ile yemekte bir araya gelen Başkan Arda, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi.



EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEN RAPOR İSTENECEK

Başkan Arda, "Duran Adam" eylemleri ile Türkiye'nin gündemine taşıdıkları, "İzmir'in Çernobili" olarak bilinen Emrez Mahallesi'ndeki nükleer atıklarla net konuştu. Etrafındaki çok sayıda ev, işyeri ve okullar nedeniyle binlerce insanın hayatını tehdit eden alanda acilen yeni ve bilimsel ölçümler yapılması gerektiğini vurgulayan Arda, "Ege Üniversitesi'ne yazı yazacağız. Çünkü orada nükleer bilimler enstitüsü var. Biz de bu enstitünün Emrez'de bilimsel bir ölçüm yapmasını istiyoruz. Tespit edilebiliyorsa eğer, alanda ne kadar atık var? Radyasyonun ışıması, tehlikenin boyutu nedir? Bize bir rapor yazsınlar" dedi.

BASKIYA DEVAM EDECEĞİZ

Halil Arda, bu atıkların yıllar önce götürüldüğü İzmit'deki kimyasal atıkları yok eden İZAYDAŞ adlı firma tarafından tespit edildiğini, sonrasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun da bu tespitleri doğruladığını anımsattı. Fakat uzun yıllardan bu yana kamu kurumları ve bilimsel çalışma yürüten kuruluşların bölgede inceleme yapmadığını, kimyasal ve nükleer atıklara ilişkin net bir tespitte bulunulmadığını dile getiren Arda, "Bölgeyle ilgili iyi bir baskı ve kamuoyu yarattık. Buna da devam edeceğiz. Ulaşabildiğimiz tüm platformlara bu konuyu taşıyacağız. Gaziemir'in ve yurttaşlarımızın nükleer atıklardan kurtulması lazım" dedi.



ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR

Gaziemir Belediyesi'nin sosyal ve kültürel faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Arda, özellikle sanat ve tiyatroyu çok öncelediklerini söyledi. Halil Arda, "Her cumartesi çocuk tiyatromuz var iki seans. Uzaktaki, dezavantajlı mahallelerimizden çocukları otobüslerle taşıyoruz. Emrez, Aktepe ve Binbaşı Reşatbey'den çocukları otobüsle alıyoruz, bırakıyoruz. Bir kuruş para harcamıyorlar. Çocuk etkinliklerini parklara yaydık. Hem amatör tiyatroculara destek oluyoruz hem de çocukların ayağına gidiyoruz" diye konuştu.



PARA VAR, İŞ YAPTIRAMIYORUZ

Irmak Mahallesi'nde yaptıracakları 5 katlı gençlik merkezi ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Arda, şunları söyledi: "5 katlı bir gençlik merkezi yapacağız diye konuşuyorduk. Projeleri bitti, inşaat ruhsatı hazır. Para da var ama ihaleye giren olmadı. 'Beton firmasıyla anlaşacağım, betonu parça parça çekeceğim. Beton için 15 günlük verebilirim' diyorlar. Yani piyasadaki belirsizlikten, ani fiyat artışlarından dolayı ihaleye girmiyorlar. Para var iş yaptıramıyoruz."



AKM'Yİ YAPTIK, FİRMA SES DÜZENİNİ SATMAK İSTEMİYOR

Arda, kısmen benzer bir durumun yeniledikleri Atatürk Kültür Merkezi'nde de yaşandığını belirtirken, "AKM'yi yeniledik. Adam ses düzenini ve ışık sistemini zorla aldı. Müteahhit teslim edecek, montajını yapacak, parası var. Bize de süre taahütü var. Ama adam (sesçi) alamıyor, firmalar satmıyor. Depoda hoparlörler ses düzenleri var satmıyor. 'Şimdi satarsam dövize bağlı yerine kaç paraya alacağımı bilmiyorum, rafta dursun' diyor" ifadelerini kullandı.



BELKİ BU TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Piyasadaki belirsizlik ve kırılganlığın kendilerini çok zorladığını ancak buna rağmen yatırımlardan vazgeçmediklerini vurgulayan Başkan Halil Arda, "Sarnıç'ta bir toplum merkezi yapıyoruz. O da bitme noktasında. 400 metrekarelik bir bina, burayı kiraladık. Sarnıç Toplum Merkezi'nde engelliler, yaşlılar, çocuklar hepsi olacak. Engellileri, çocukları soyutlamıyoruz. Belki Türkiye'de bir ilk olacak. Orada çalışacak psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarını işe alıyoruz. Kimsenin torpili yok" dedi.



SOSYAL DENGE ZİMMETLERİNİ 'KUMANYA' FORMÜLÜYLE AŞTI

Başkan Arda, çıkan zimmetler nedeniyle geçmişte belediye memur sendikaları ile yaşadıkları sorunu "kumanya formülü" ile aştıklarını anlattı. Belediye memurlarının maaşına eklenen "sosyal denge" tazminatlarında limitin aşılması ile birlikte Sayıştay'ın zimmet çıkardığını anımsatan Arda, şunları söyledi: "Geçenlerde, Kamu Çalışanları Federasyonu ile devlet arasında bir protokol imzalanmıştı. Orada ilk defa 'kumanya yardımı verilebilir' ibaresi yer aldı. Kumanya zaten bir gıda yardımı. 'Kumanya verilir' dense ne olduğunu ifade ediyor. Ama 'kumanya yardımı verilir' dendiğinde iş değişir. O zaman nakit de olabileceği anlamı çıkar. Memurlara 'ben bunu bu şekilde yorumluyorum' dedim. 'Size her ay 1100'er lira kumanya yardımı adı altında para vereceğim. Bir şartım var. Taahhütname vereceksiniz bana. Sayıştay da veremezsin derse bu paraları geri ödeyeceksiniz' dedim. Kabul ettiler. Anlaşma sağladık. Sonra 50-60 belediye de beni aradı 'nasıl yaptınız bu işi' diye.."

HALKA DÖNÜK PROJELERİ ANLATTI

Başkan Halil Arda, 3 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdikleri halka dönük projeleri de SONKALE'ye detaylarıyla anlattı. Üst düzey bir kafe konseptinde inşa edilen, kadın kooperatiflerinden alım yapan ve kadın istihdamını da önceleyen Porta Gaziemir- 1'i gezdiren Başkan Arda, burada yemeklerin ünlü şefler ve titiz bir ekip tarafından hazırlandığını vurguladı.



Porta Gaziemir'in farklı konsepti, temizliği ve fiyat politikasıyla kısa sürede yurttaşların uğrak yeri haline geldiğini aktaran Başkan Arda, üst kısımda yer alan kendilerine ait boş araziyi de nikah salonuna dönüştürüceklerini açıkladı. Başkan Arda, "Daha önce burada düğünler yapılıyormuş. Mahalleli çok rahatsızdı. Ama şimdi muhteşem bir kafe var burada. İki yanı okul olduğu için kadınlar, çocuklar burada soluklanıyor. 3 liraya bir çay içip istediği kadar oturabiliyor. Porta burada tuttu. Yaz sezonu için de tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.



Gaziemir'in en işlet yerlerinden Önder Caddesi'nde yapımını tamamladıkları Porta Gaziemir- 2'yi de gezdiren Başkan Arda, kısa süre içinde burayı da faaliyete geçireceklerini, çok sayıda kişiye istihdam sağlarken, hem belediyeye önemli bir gelir hem de yurttaşlara nezih bir ortamda leziz ve uygun fiyatlı yiyecek, içecek sunacaklarını söyledi.

 

 
Dirençli kentler için işbirliği!
 
Batur: Uzlaşı içinde sürdüreceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dirençli kentler için işbirliği!
İzmir Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Düşük Emisyonlu ve İklim ...
Gaziemir'de anlaşma sağlandı...
Gaziemir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında bir süredir ...
Çeşme yenileniyor!
Yaklaşan turizm sezonu öncesinde Çeşme Belediyesi tarafından kentin çehresini ...
 
Başkan Soyer şampiyon Bilge Su Gürel’i ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dövüş sporlarındaki 4 branşta ...
Ailesi, Münci Kapani’nin 400 kitabını bağışladı!
“Her mahalleye bir kütüphane” kampanyasına İzmirli akademisyen ve yazar ...
Büyükşehir'den 3 yılda 12 milyar TL'yi aşan yatırım!
31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 58’in üzerinde oy oranıyla ...
 
Gaziemirli sporculardan büyük başarı!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boccia Takımı Türkiye Boccia ...
Bucalılar iftarda buluştu...
Buca Belediyesi’nin verdiği iftar yemeği Bucalıları bir araya getirdi. ...
Soyer: Tek çözüm demokrasi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri