ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
31 Mart 2021 Çarşamba - 12:45

Başkan Batur 2 yılını anlattı... 'YOLUMUZ UZUN, ASLA YORULMAYIZ'

Konak'ta yüzde 63.4'lük rekor oyla başkanlığa seçilen Abdül Batur 2 yıllık görev süresindeki çalışmaları anlattı. Başkan Batur, "Yeni dünya, yeni normal, yeni bir Konak" sloganıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında tüm felaketlere rağmen önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Kentsel dönüşüm, Konak'ın tarihi misyonu ve dezavantajlı bölgelere hizmet götürülmesi gibi üç önceliklerinin olduğunu belirten Batur, "Konak'ta yolumuz uzun. Heyecanımız yüksek, asla yorulmayız" dedi

Başkan Batur 2 yılını anlattı...  YOLUMUZ UZUN, ASLA YORULMAYIZ

SONKALEİZMİR-Konak Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur 2 yılık görevi süresinde hayata geçirdikleri projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. "Yeni dünya, yeni normal, yeni bir Konak" sloganıyla Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP ve Saadet Partisi İzmir il başkanlığı yöneticileri katıldı.

20 yıllık Narlıdere Belediye başkanlığı sonrası 2 yıllık Konak serüvenini geride bıraktıklarını belirten Başkan Batur, İzmir'de yaşanan tüm felaketlere rağmen önemli hizmetler ürettiklerini söyledi.



KILIÇDAROĞLU VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

İzmir'in kalbi olarak nitelendirilen Konak'ta görev almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Başkan Abdül Batur şunları söyledi:

"Bizi bu göreve layık gören CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve yönetimine teşekkür ediyorum. İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu kardeşime, yönetimine, ittifak bileşenlerine, destek olan her kesime bir kez daha teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. 'Birlikte Konak' sloganı ile yola çıktık. Herkese eşit mesafede duran bir anlaşıyla 2 yıldır yola devam ediyoruz. Herkesin belediye başkanı olmaya çalıştım. Başkanlığı hep hizmet makamı olarak gördüm. Bazıları çok fazla başkanlık yaptığımız konusunda eleştiriyor. Ancak en güzelini yapma heyecanını hiz kaybetmedik. Çiçeği burnunda bir belediye başkanı sayılırım. Motivasyonumuz tam. Konak'ta çok daha güzel işler yapacağız."



"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ANAYASASI BİTTİ"

Başkan Batur sözlerine şöyle devam etti:

"Yola çıkarken 3 konuya öncelik verdik. İlk olarak kentin kentsel dönüşümü ve değişimini hayata geçirmek için çalışma başlattık. Gültepe'de 14 mahalleyi ilgilendiren kentsel dönüşüm planlamısını 8 aylık süreçte gerçekleştirdik. Planlar, Konak ve Büyükşehir meclisinden oybirliği ile geçti. Parselasyon çalışmaları da tamamlandı. Böylelikle Gültepe bölgesinde yapacağımız kentsel dönüşümün anayasasını bitirmiş olduk. Beştepeler bölgesinde 200 hektarlık alanın da planlamasını tamamladık ve meclisten oy birliği ile geçirdik. İnsanların yaşam kaderleri değişecek. Bir metrekare yeşil alan ve sosyal tesis yok. Yaşam biçimleri bina içerisinde kalmış. Kişi başına 0.86 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu planların uygulamaya geçmesiyle kentin çehresi değişecek. Vatandaşlarımız sosyal donatı alanlarına sahip insanca yaşamanın onurunu yaşayacak. Gürçeşme 1. ve 2. etap, ile Yeşildere'den Mersinli'ye kadar alanı kapsayacak arazi için de kentsel dönüşüm çalışmasını başlattık. Konak değişmeli ve dönüşmeli demiştik. Verdiğimiz en önemli sözlerden birini yerine getiriyoruz."

ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

İkinci ve üçüncü önceliklerinin Konak'ın tarihi misyonunu harekete geçirecek restorasyon ve çalışmalar ile dezavantajlı bölgelere hizmet götürmek olduğunu dile getiren Batur şöyle devam etti:

"Altın üçgen dediğimiz Agora, Kemeraltı ve Bamane bölgesinde 3 bin 500'e yakın tescilli binamız var. Tamamının aynı anda restorasyon görmesi mümkün değil. Kamulaştırdığımız ve vatandaşın bize bağışladığı, her türlü binanın restorasyonunu yapıyoruz. Anafartalar Kıllıoğlu Hamamı, Silahhane Binası ve caddeye ismini veren İkiçeşmelik için restorasyon çalışmamız sürüyor. Çakaloğlu Han, Yaşar Üniversitesi'nin müze olarak kullandığı binanın da restorasyonunu tamamlıyoruz. Tarihi misyonu ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Üçüncü önceliğimiz de pozitif ayrıcalık gereken kesimlere hizmet götürmek. Konak'ta 50 binin üzerinde Roman vatandaşı yaşıyor. Gençlerin ve çocukların eğitim noktasında sıkıntıların aşılması, madde bağımlılığı gibi sıkıntıların aşılması için birçok proje yapıyoruz. 8 Nisan Dünya Roman Günü'nde Roman Kültür Merkezi'ni yapıyoruz. Oradaki gençler müzik ve kadınların meslek edinmesi için önemli çalışma olacak.

PANDEMİ KÖTÜ ETKİLEDİ

Pandeminin ve İzmir'deki felaketlerin olumsuz etkilerinden bahseden Başkan Batur şunları söyledi:

"Pandeminin başladığı 11 Mart'tan itibaren felaketi bertaraf etmek, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için önemli çalışmalar yaptık. Kriz belediyeciliği ortaya çıktı. Krizlerle başa çıkabilecek tecrübeyi de kazandık. Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelerde sıkıntıları aşma noktasında çalıştık. Bugünlerde yine çok dikkat etmemiz lazım. Yüz binde görülen vaka sayılarında 115'lerden 156'lara geldik. Başımıza gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Deprem, sel, tsunami, hortum. Bir göktaşı düşmedi demiştik, geçenlerde o da oldu. Bu süreçte hizmet üretirken felaketlerle de başa çıkmaya çılıştık. Deprem sadece Bayraklı'yı değil çevre ilçeleri de vurdu. Basmane'deki cam binamız hasar gördü. Yıkımına karar verdik. Çevresindeki iki arsayı kamulaştırarak 538 metrekaresi bina alanı olmak üzere 1200 metrekareye yeni binamızı yapacağız. Konak Belediyesi'ne yakışır bir hizmet binası olacak. 2023 yılına yetiştirerek hizmet binası hatırası bırakmak istiyoruz. Konak'ta yolumuz uzun. Zorluk çıkıyor önümüze ama tüm dünyaya emsal olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemaml Atatürk'ün evlatlarıyız. Asla yorulmayız. 3. hizmet yılımıza da bu heyecanla başlıyoruz. Konak Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken yeni bir Konak için yeni bir süreci başlatıyoruz. Hemşehrilerimizle daha fazla buluşarak meslek odaları ile omuz omuza yola devam edeceğiz."

 

 
HES kodu tartışmasında yolcuyu bıçaklayan şüpheli tutuklandı
 
Enerji atmaya gitti, Türkiye şampiyonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'e ödül
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Buca'nın bilim üssünden liseli gençlere çağrı
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi,  Japonya Girişimcilik ...
Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması
Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak ...
 
Buca'da kırmızı çizgi çekildi
Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı işbirliğiyle, trafikte yaya üstünlüğü ...
Kemalpaşa'da kırmızı çizgi
İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak ...
Başkan Arda 2 yılını anlattı... GAZİEMİR'DE BÜYÜK HİZMET ATILIMI
Gaziemir Belediye Başkanı Arda, görevdeki 2 yılını etkileyici bir sunumla ...
 
BİSİM ağı büyüyor... İstasyonların sayısı 55'e ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe'de Uğur Mumcu ...
Kuşadası'nda dayanışma örneği
Kuşadası’nda yaşayan Kuveytliler, kentte yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ...
İzmir'de Ebeveyn Merkezi, İhtiyaçlar ve Olasılıklar Çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri