ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5515
    Dolar
  • Euro
    43,8502
    Euro
  • Altın
    4.037,820
    Altın
  • Bist-100
    9.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
3 Ocak 2022 Pazartesi - 20:55

Başkan Batur'dan kentsel dönüşüm mesajı...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yılın ilk meclis toplantısında kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Başkan Batur, imar planlarının alanında uzman, teknik altyapı, bilgi ve donanıma sahip bir teknik ekibin emeğiyle yapıldığını belirtti. Batur, “Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var. Zaman kaybına tahammülümüz yok. Süratle, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hem teknik arkadaşlarımız hem belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, bunun çabası içerisindeyiz” dedi.

Başkan Batur dan kentsel dönüşüm mesajı...

Konak Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetimindeki oturumu CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban ve İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar da takip etti. Başkan Batur’un yeni yıla yönelik temennileriyle başlayan toplantıda Sayıştay Başkanlığının yayımladığı Konak Belediyesi 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu da okundu. Konak’ın kentsel dönüşümünün gündeme geldiği oturumda, Başkan Batur, Konak’ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ve zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.

“Kentsel dönüşümde zaman kaybına tahammülümüz yok”

Kentsel dönüşüm planlarında emeği geçen komisyonlara, meclis üyelerine ve teknik ekibe teşekkür eden Başkan Batur, kentsel dönüşümde kaybedilecek vakit kalmadığına dikkat çekti. Konak’ta kentsel dönüşümünün bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Başka Batur, şöyle konuştu:       

“Beştepeler ve Gültepe imar planlarında tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Samimiyetle, bu planların arkasında durdular. Gültepe’deki gidişatın bu noktaya gelmesinde ne Konak Belediyesi’nin ne de Konak Belediye Meclisi’nin dahili var. Bu net olarak görünüyor. Şehir Plancıları Odasının itirazı sonrası yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz de bir üst mahkemeye itirazımızı yaptık. Bir üst mahkeme de yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Karar verirken de 25 binlik ile 5 binlik planlar arasındaki uyumsuzluğu gösterdi. Şimdi, Büyükşehir Meclisine getiriyoruz. Teknik sıkıntı ortadan kalkınca herhangi bir sıkıntı kalmayacak. Biz, bu arada uygulamasına dönük, düzenleme sahalarına uygun parselasyon planlarının ihalesini de yapmıştık. Yürütmeyi durdurma gelince, kanunen durdurduk.  Bu planın sunumunda, tanıtımında odalara ayrıca sunum yaptık. Yazılı olarak da görüş, eleştiri istedik. Mimarlar Odası hem demeç hem cevap verdi. Şehir Plancıları Odası ise ne eleştiri getirdi ne de cevap verdi. Ama askıya çıktığımızda itiraz ve mahkeme süreci oldu. Ben söylemekten çekinmiyorum. Buradaki kentsel dönüşüm için bir plan önerisi varsa ben uygulamaya hazırım. Bu meclis de hazır. Bir plan önerisi getirsinler, getirdikleri planı tartışalım. Ama bizim yaptığımız planlardaki kadar yeşil alan, rekreasyon alanı, sosyal donatı alanı olacak. İnsanları bir yerden bir yere götürmeden, yerinde dönüşüm olacak şekilde bir dönüşüm modelini getirsinler biz de uygulayalım. Bunu teklif ediyorum ama böyle bir şey yok. Bu kentin bir an evvel dönüşüme ihtiyacı var.  Zaman kaybına tahammülümüz yok. Süratle, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hem teknik arkadaşlarımız hem belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, bunun çabası içerisindeyiz.”

Sayıştay’dan Konak’a “doğru ve güvenilir bilgi” raporu

Konak Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında Konak Belediyesi 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu özeti okundu. 5393 Belediye Kanununa göre hazırlanan raporun Denetim Görüşü bölümünde, belediyenin tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi sunduğuna dair, “İzmir Konak Belediyesi’nin 2020 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve kamu idaresi tarafından sunulan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, ‘Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular’ bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.  

Hizmetler yeni yılda da hız kesmiyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin devam eden yatırım ve hizmetlerine de değindi. Aydın Erten Rekreasyon Alanındaki, çalışmaların sonuna gelindiğinin müjdesini veren Başkan Batur, Basmane’deki Silahhane binasının da kabul aşamasında olduğunu belirtti. Başkan Batur ayrıca, Beştepeler bölgesinde yapımı süren sosyal tesisinin haziran ayında tamamlanmasını beklediklerini, Çınarlı’daki bilim merkezinin ise binasının tamamlandığını ve bundan sonraki aşamada, gezegenlerin izleneceği küresel yapının yerine yerleştirileceğini söyledi.

Denetim Komisyonu seçildi

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25’inci maddesine istinaden, gizli yapılan oylamayla Nesrin İlkutlav, Nurten Serhadbeyi, Cumhur Ter, Ozan Ali İlgazi ve İsmail Özen Denetim Komisyonu’na seçildi.

 
Bloomberg'ten Türk Lirası analizi!
 
Emekliye ek zam yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası Belediyesi'nden gayrimenkul danışmanlarına ziyaret!
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, gayrimenkul sektöründe ...
Soyer'den CHP İl Başkanlığı'na ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
Çiğli'de öğrencilere çorba ikramı!
Çiğli Belediyesi, Katip Çelebi Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere ...
 
İzmir’de parklara renk geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin parklarda kullandığı çöp kutularına renk ...
Bayraklı'da tanıtım atağı!
Yerel ve ulusal alanda tanıtım çalışmalarına hız veren Bayraklı Belediyesi, ...
Dirençli kent İzmir hedefine bir adım daha...
30 Ekim depreminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere ...
 
Sarı Masa, 650 kişiye iş sağladı!
Buca Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve İşveren ile iş arayanlar ...
Önce anket, sonra park!
Bornova Belediyesi ilçede düzenlenmesi planlanan parkları Bornovalıların ...
Selvitopu: CHP iktidarıyla her sorun çözülür!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, partisi CHP'nin iktidar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri