ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5769
    Dolar
  • Euro
    34,9937
    Euro
  • Altın
    2.461,380
    Altın
  • Bist-100
    9.894,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmama cami önünde infaz!
İmama cami önünde infaz!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:16

Başkan Batur kentsel dönüşüm için tarih verdi

Konak’taki sivil toplum örgütlerini ve esnaf kuruluşlarını ziyaret programına devam eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede kentsel dönüşümün önünde hiçbir engel kalmadığı vurgulayarak, sahada başlayacak çalışmalar için tarih verdi. Batur, “Önce 14 Mayıs bayramını kutlayacağız, sonra da planlarımızı askıya çıkaracağız. İmza sürecini ilk tamamlayan bölgeden kentsel dönüşüme başlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Batur kentsel dönüşüm için tarih verdi

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yoğun bir programla ilçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarıyla görüşen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm mahallerinde bulunan dernek ve federasyonlara yaptığı ziyaret sırasında sahada başlayacak çalışmalar için tarih verdi. Batur, 14 Mayıs’ın ardından planların askıya çıkacağını ve imza sürecini ilk tamamlayan bölgeden kentsel dönüşüm başlayacağını müjdeledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), Erzurum ve Çevre Köyleri Demokrat Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği’ni ziyaret etti. Batur’un programına, CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Devrim Barış Çelik,  Şahbal Aras, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Programına Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği’yle (BATÜDER) başlayan Batur, Başkan Akın Kazançoğlu ve dernek yöneticileriyle görüştü. Erzurum ve Çevre Köyleri Demokrat Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu’na giderek, Başkan Zülfikar Karatay ve yöneticileriyle bir araya gelen Batur, burada yaptığı konuşmada Konak’taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

 “Önümüzde hiçbir engel kalmadı”

 Göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiğini vurgulayan Batur, tüm planların Konak’a yakışır bir şekilde hazırlandığını ve süreçte önlerine çıkan engelleri de tek tek aştıklarını kaydetti. Batur, “Biz birinci önceliğimizin kentsel dönüşüm olduğunu her zaman söyledik ve çalışmalarımızı da bu yönde yaptık. Bu çalışmalara hız verdiğimizde İzmir Depremi, 6 Şubat depremleri meydana gelmemişti. Ülkenin deprem gerçeğini, Konak’ın yapı stokunun ne kadar eski olduğunu hiç unutmadık. Bugün kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu, sadece İzmir’de Konak’ta değil, tüm Türkiye’de kentsel dönüşümde kaybedecek tek bir dakikanın bile kalmadığını görüyoruz. Biz Konak’ta düğümleri çöze çöze ilerledik, ilerliyoruz. Bugün geldiğimiz nokta da artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Konaklı hemşehrilerim, vatandaşlarımız istiyor, biz istiyoruz. Mahkeme kararı da bizi destekledi. Artık Konak’ın makûs talihi değiştirecek adımları hızla atabiliriz” diye konuştu.

“Askıya çıkarıyoruz”

Batur, kentsel dönüşüm için sahada başlatılacak çalışmalar için tarih vererek, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. 14 Mayıs akşamı tüm ülke bayram yerine dönecek. Önce 14 Mayıs bayramını kutlayacağız. 14 Mayıs bayramından hemen sonra da planlarımızı askıya çıkarıyoruz. O zamana kadar tüm hazırlıklarımız da tamamlanmış olacak. İmza sürecini ilk tamamlayacak bölgeden de kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

Başkan Batur, milletvekili adayları Ednan Arslan ve Şahbal Aras’la birlikte Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi Üyesi Birol Özkardeşler’i de ziyaret etti.

 
Enflasyon rakamları açıklandı!
 
Bornova’da sahne çocukların
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te kilit parke taşı mesaisi!
Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler 44 mahallede ...
Narlıdere'de asfalt mesaisi
Narlıdere Belediyesi, ilçe genelindeki asfalt serim işlemleri ve tretuvar ...
Konak'ta tamamlanan pazar yerleri tanıtıldı...
Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi’nde ...
 
Başkan Selvitopu: Projelerimiz hızla ilerliyor
Karabağlar Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı, Karabağlar Belediye ...
Buca Belediyesi hipodrom gelirlerini istiyor
Buca Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çizmeli, Şirinyer Hipodromu gelirlerinin ...
KAF KAF Belgeseli'nin Türkiye prömiyeri Çiğli’de yapılacak!
Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Varto’da meydana gelen depremde yaşananları ...
 
Çeşme'deki 12’nci Alaçatı Ot Festivali’ne rekor katılım!
Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen ...
Kuşadası'nda Türkan Şoray rüzgarı esecek!
Ada Modern Sanat Galerisi, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ı ağırlayacak. ...
Geri dönüşümde Bayraklı farkı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri