ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5690
    Dolar
  • Euro
    34,8864
    Euro
  • Altın
    2.424,940
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
2 Mayıs 2023 Salı - 12:15

Çeşme'deki 12’nci Alaçatı Ot Festivali’ne rekor katılım!

Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen 12’nci Alaçatı Ot Festivali sona erdi. 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşen festival 1.3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı.

Çeşme deki 12’nci Alaçatı Ot Festivali’ne rekor katılım!

İzmir Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Alaçatı Ot Festivali’nin ilk günü depremde zarar gören 11 ilimizin kooperatif ve depremzedeleri ile kol kola verilerek kurulan Dayanışma Çadırı açılışıyla başladı. Festivalin teması Yeniden Doğuş’tu. Baharla beraber otların yeniden doğuşu, küllerinden yeniden doğan bir milletin ikinci yüzyılı, depremde zarar gören şehirlerimiz ve vatandaşlarımızın dayanışmayla yeniden doğuşu temanın taşıyıcı ayaklarıydı.

Ardından ünlü sanatçı ve masal anlatıcısı Arbil Çelen Yuca’nın Yeniden Doğuş ve Gülcan Felekoğlu Akın ve Caner Akın Simurg sergisi açılışı gerçekleşti. 

Gün, söyleşi ve belgesel gösterimleriyle devam etti. Nilgün Yanık Emiroğlu ve Ramazan Emiroğlu’nun Ölümsüz Z, Keçileri nasıl kaçırdık?, Üzüm ve İncir belgeselleri de beğeniyle izlendi.

Alaçatı Ot Festivali’nin ilk akşamında Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Yaklaşık olarak iki saat performans sergileyen grubun konserinde izleyenler “sesimi duyan var mı” bölümünde gözyaşlarına boğuldu.

Depremden en çok etkilenen illerimizden biri olan Hatay’dan gelen müzik grubu konser alanında söylediği şarkılarla duygusal anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı konser alkışlar eşliğinde sona erdi.

Bir Klasik : Festival Korteji 

12. Alaçatı Ot Festivali’nde ikinci gün, Çamlık Yol’dan Alaçatı Çarşı’ya kadar yapılan festival kortejiyle başladı. Korteje Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Festivalin ikinci akşamında ise Karsu Alaçatı’da sevenleriyle buluştu. Alaçatı Ot Festivaline katılan binlerce vatandaş Karsu’nun söylediği şarkılarla baharı karşıladı.

İkinci gün Çeşme Belediyesi, Alaçatılılara ve ziyaretçilere büyük bir sürpriz yaptı. Hollanda’dan gelen ünlü DJ Dedexgrande, Alaçatı Cumhuriyet Meydanı’nda gece 11:30’da sahne alarak DJ Set gerçekleştirdi. Meydanda adım atacak yer bırakmayan festivalciler gecenin geç saatlerine kadar coşkuyla dans etti.

Önce Çağla sonra Duman İzdihamı

Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü günü ise birbirinden eğlenceli çeşitli etkinliklerle devam etti. Jüri başkanlığını 12 yıl önce festivalin kurucu isimlerinden biri olan Ayhan Sicimoğlu’nun yaptığı ve sunuculuğunu Çağla Şikel’in üstlendiği “En Güzel Ot Yemeği” yarışması Alaçatı Cami Meydanı’nda kurulan sahnede gerçekleşti. Birbirinden lezzetli ot yemekleri ve ayrıca Anadolu lezzetleri arasından jüri üyeleri birinciyi seçmek için oldukça zorlandı. Alaçatılı kadınların hünerlerini sergilediği yarışmanın birincisi Ege Otlu Ispanak Borani ile Sinem Baysal oldu. Belediye başkanı M. Ekrem Oran yaptığı konuşmada “Biz bu Festivali yaparken temamız ‘Yeniden Doğuş’ dedik. Bu yıl depremden zarar gören ama yaşanan acılarla hepimizi derinden etkileyen 11 ilimizin lezzetlerini sergilemek üzere, deprem bölgesindeki üretici kooperatiflerimizin ve depremzedelerimizin satışlarını yaptığı bir dayanışma çadırı kurduk. Bizim ülke olarak dayanışmayla altından kalkamayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu. Alaçatı Çamlıkuyu Meydanı'ndaki konserde, alanı dolduran kalabalık, Duman'ın 'Seni Kendime Sakladım', 'İçerim Ben Bu Akşam', 'Beni Yak' gibi sevilen şarkılarına bulundukları yerden eşlik etti. Duman Grubu üyeleri konserin sonunda tişört ve gitar penalarını seyircilere dağıttı. Bu sırada alanda izdiham yaşandı. 2 saat süren konserin sonunda izleyicilerin alanı boşaltmaması üzerine tekrar sahneye gelen Duman grubu, dillere pelesenk olan şarkılarını büyük alkış sesleri ve tezahüratlar eşliğinde seslendirdi. Konser öncesinde sahneye gelen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bu yıl festival temasını 'Yeniden Doğuş' olarak belirlediklerini vurgulayıp, "Yeniden Doğuşun Festivali Alaçatı Ot Festivali'nde sizlerle olmaktan çok mutluyum. Kalbimiz deprem bölgesinde, dayanışmayla yeniden doğuşu gerçekleştireceğiz. Siz gençlerimiz bizim geleceğimizsiniz" dedi. Başkan Oran, konuşmasının ardından sahneye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i davet etti. Alanı dolduran gençlere seslenen Başkan Soyer, on binlerce gence "Sizin için var gücümle ömrüm yettiğince mücadele edeceğim" diye konuştu. 

Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü akşamı Duman konserinin ardından DJ Göktuğ Gönce’nin DJ setiyle geceyi karşıladı. 

Bu sene 1.3 milyon ziyaretçiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da da ilk beşte yer alan 12'nci Alaçatı Ot Festivali dördüncü gün yapılan Cumhuriyet Meydanı konserleri, belgesel gösterimleri, lezzet stantları ve söyleşiler ve Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen dans grubu gösterisiyle ve Alaçatı’nın dört köşesine yayılan etkinliklerle sona erdi.

 
Siren Bora, İzmir Yahudilerini söyleşi ve imza gününde anlatacak!
 
Altay'dan temiz futbol çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda Türkan Şoray rüzgarı esecek!
Ada Modern Sanat Galerisi, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ı ağırlayacak. ...
Geri dönüşümde Bayraklı farkı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, ...
Ödemiş Belediyesi yine satışta...
İzmir'in en önemli tarım üretim merkezlerinden Ödemiş'te tarla ve zeytinlikler ...
 
Bornova'da şenlik var...
Bornova Belediyesi'nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 23 Nisan'a özel ...
Ödemiş Et Entegre Tesisi küllerinden doğdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni 30 milyon liralık ...
Karabağlar'da mobil hizmet devam ediyor!
Karabağlar Belediyesi, son çıkan yapılandırma yasasından yararlanmak ve ...
 
Başkan Batur: Artık değişim şart!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanlar ve Toros Pazaryerlerine ...
Kuşadası'nda dayanışma pikniği...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ...
Foça'da 1 Mayıs kutlaması...
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve belediye işçileri, 1 Mayıs Emek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri