ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
28 Aralık 2021 Salı - 09:46

Başkan İduğ müdahale etti.... Sendika ile ortak açıklama!

Bornova Belediyesi’nde çalışan bir erkek ve bir kadın personel arasında yaşanan kadına tehdit ve şiddet konusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da müdahale etti. DİSK Genel İş yöneticileriyle toplantı yapan Başkan İduğ, başlayan hukuksal süreç sonlanana kadar ilgililerin görevlerinden uzaklaştırıldıklarını ifade etti.

Başkan İduğ müdahale etti.... Sendika ile ortak açıklama!

Önceki gün sendikanın yapmış olduğu basın açıklamasıyla gündeme gelen ve Bornova Belediyesi’nde çalışan iki güvenlik personeli arasında şiddet ve tehdit konusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ müdahale etti. Konunun yargıya intikal ettiğini ifade eden Başkan İduğ, “Her şekilde şiddet ve tehdidin karşısındayız. Özellikle kadınlar konusunda daha çok hassasız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili kişileri yargı karar verene kadar görevden uzaklaştırıyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin kadın dostu pek çok uygulama ve projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan sendika temsilcileri de duyarlılığı ve kadına yaklaşımı nedeniyle Başkan İduğ’a teşekkür etti.

Olağanüstü toplantı

Başkan İduğ, yaşanan olayların ardından DİSK/Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ve DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener ile olağanüstü bir toplantıda bir araya geldi. Toplantı sonrası Belediye Hizmet Binası önünde ortak bir basın açıklaması da yapıldı.

Açıklamasında kadına karşı yapılabilecek olan her olumsuzlukta birlikte mücadele edilmesi gerektiğini çok net olarak ifade ettiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Her şekilde şiddet ve tehdidin karşısındayız. Özellikle kadınlar konusunda daha çok hassasız. Sendikamızla görüş birliği içinde hareket ediyoruz. Hak, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü bizim temel ilkemiz. Hukuk karar verene kadar görevinden uzaklaştırıyoruz. Sadece bir belediye başkanı olarak değil, vatandaş olarak söylüyorum: Asla kabul edilemez” diye konuştu.

Başkana teşekkür

Türkiye’de her gün kadın cinayeti işlendiğine dikkat çeken DİSK/Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Tehditler, hakaretler ve küfürler yaşanıyor. Bornova Belediyesi’nin kadına karşı olan duyarlılığından dolayı Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ederim. Kadınlar özgürce yaşamaya devam edecekler” dedi.

Seçim sürecinden bugüne Başkan Mustafa İduğ’un, Kadın Dostu Kent hedefiyle kadın dayanışmasına ve kadın örgütlerine destek verdiğini hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Kadına yönelik şiddet ve tehditlere herkesin sessiz kaldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edildiği bu dönemde Mustafa Başkan ilk günden beri duyarlığını ortaya koydu. Kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde duruma anında müdahale ederek yargı süreci sonuçlanana kadar ilgili kişiye görevden uzaklaştırdı” diye konuştu.

Yakışanı yaptı

DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, daha önce yaptıkları açıklamayı hatırlatarak, “Sendika olarak Bornova’da yaşayan yurttaşlara karşı sorumluluğumuz, çalışan, çalışmayan her kesimi sahiplenmek gibi bir misyonumuz var. Mustafa Başkan da bizimle aynı doğrultuda. Çok değerli bir görüşme oldu. Teşekkür ediyoruz kendisine. Bunun durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bornova yakışan bir mücadele sergiledi” dedi.

Çok önemli bir adım atıldı

DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener ise şu ifadeleri kullandı:

“AKP iktidarında bu görüntüleri fazlasıyla görmekteyiz. Genel İş Sendikamıza ait bir şube başkanımıza yönelik tehdidi, genel merkezimiz başta olmak üzere bütün şubelerimiz şiddetle kınıyor, kınadı. Fakat buradaki en önemli duyarlılığı Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ, özellikle yargı kararını verinceye kadar söz konusu tehdidi yapan kişiyi görevden uzaklaştırarak gösterdi ve bu süreçte çok önemli bir adım attı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Demokrasi yolculuğunda kadına şiddete her platformda hayır diyeceğiz. Bu konuda DİSK Genel İş Sendikası olarak çok önemli bir duvar oluşturacağız”

 
Kursiyer kadınlar için yıl sonu etkinliği!
 
Gaziemir'de can dostlara şefkat eli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kursiyer kadınlar için yıl sonu etkinliği!
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurslara katılan kadınlar için ...
Başkan Soyer'den o genelge sonrası açıklama: MERHAMET...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birçok bölgede toplatılan ...
Büyükşehir destekliyor, arıcının yüzü gülüyor!
Muğla Büyükşehir Belediyesi “Temiz Petek Projesi” kapsamında il genelinde ...
 
Çiğli'de satranç turnuvası!
Çiğli Belediyesi ile İzmir Satranç İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor ...
Umudun fidanları İzmir'de dikildi!
Rize'nin İkizdere ilçesinde yurttaşların taş ocağı için çalışan iş makinelerinin ...
Çeşme'de istihdam sorununa çözüm!
Çeşme Belediyesi ilçedeki istihdam sorununu çözecek “Çeşme Kariyer” portalını ...
 
Bayraklı'da Kadının Gücü!
Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi, yeni yıl öncesi birlik ve dayanışma ...
Kutlamalar Kiraz'dan başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, umut dolu bir yıl için kutlamalara Kiraz’dan ...
Gaziemir’de parklar yenilendi!
Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri