ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2417
    Dolar
  • Euro
    34,8032
    Euro
  • Altın
    2.430,130
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
Ayten Gökçer yaşamını yitirdi!
Ayten Gökçer yaşamını yitirdi!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
28 Aralık 2020 Pazartesi - 09:47

Başkan İduğ’dan o soruya yanıt... BİZİM PARAYLA PULLA İŞİMİZ YOK!

İcraatlarının ardından, açıkladığı 2021 yılına ilişkin projeleri de ses getiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “hedefe konulmaktan çekinmiyor musunuz” sorusuna “Kamu lehine çalışıyorum. Bu vatan millet için. Hepimizin böyle bakması lazım. Bizim akçeyle parayla pulla işimiz yok. Belediyenin kaynaklarıyla maksimum performans gösterilmesi için çaba harcıyoruz. Yoksa niye asfalt plenti kurayım. Alırım asfaltı ihaleyle geçer giderim. Niye arabaları satın alayım kiralar geçerim” yanıtını verdi

Başkan İduğ’dan o soruya yanıt... BİZİM PARAYLA PULLA İŞİMİZ YOK!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “atılım yılı” olarak belirledikleri 2021 yılına ilişkin projelerini anlatmayı sürdürdü. Yeni yılda, bütçesi planlanmış ve süresiyle doğru orantılı bir çalışma içinde olacaklarını vurgulayan Başkan İduğ, “Temizlik şantiyesinin bulunduğu yerde İzmir Büyükşehir ile beraber atık toplama merkezini teknolojik hale getirdik. Her gün 16 kamyonumuz Harmandalı'na gider gelirdi. Şimdi tüm atıklar orada konteynere konuluyor. İki TIR'la bunların hepsini getirip götürüyoruz” dedi.

O ÜÇ DÖNÜMLÜK ARAZİYİ DE SATIN ALIRSAK…

İduğ, boşaltma merkezini de kurduklarını belirtirken, “Büyükşehir'in 2018'deki projesiydi. Uzun dönemdir yapılmasını bekliyorduk. Son döneme geldi. Asfalt atılıyor, sanıyorum önümüzdeki hafta bunu yapmaya başlayacağız. Bizim temizlik şantiyesinde büyük bir reorganizasyon oldu. Hem araçlar değişti, hem atık boşaltma merkezi bitti. Ve bir sürpriz daha. Yan tarafta 3 dönümlük yer var. Orayı satın alabilirsek şantiyenin bulunduğu yeri çalışanlarımızın daha konforlu bir alana kavuşmasını sağlayacağız. Rahat duş alabilecekleri hijyen şartlara ulaşabileceği bir sosyal tesis olacak” diyerek bir müjde daha verdi.

BÜYÜK BİR DEPO İSTİYORUM

Bornova Belediyesi’nin büyük bir depo inşa etmeye başladığını da dile getiren Başkan İduğ, “5 bin metrekarelik bir depoya ihtiyacımız var. Artık, alınan her malın barkotla girişini yapan, barkotla teslim eden, geleni gideni iyi kontrol eden stok ambar sistemine geçiyoruz. Şu an 31 müdürlüğün sandalye masasından, elektronik gereçlerine kadar, hepsi dağınık vaziyette… Ne nerde, belli değil. Saksı lazım, kaç tane var bilmiyorum. Sandalye lazım 500 tane, var mı? Kiralayacak mıyız, bilmiyoruz… Ben bunu kabul etmiyorum. Benim bunların hepsini bilmem lazım. 500 sandalye gerekiyorsa satın alıp teslim edeceğim depoya. İhtiyaç olduğunda alacak geri getirecek. Yani tam bir holding gibi, kurumsal işleyiş olmalı. Tam bir kurumsal Bornova hayalimiz var. Şu an bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

KAMU LEHİNE ÇALIŞIYORUM

Başkan Mustafa İduğ, “yaptığı atılımlar nedeniyle hedefe konulma endişesi taşıyıp taşımadığı” yönündeki soruya ise dikkat çeken bir yanıt verdi. Türkiye’de kamu lehine yapılan her çalışmanın pozitif sonuçlar doğuracağına işaret eden İduğ, “Ben de kamu lehine çalışıyorum. Bu vatan ve millet için... Hepimizin böyle bakması lazım. Bizim akçeyle, parayla pulla işimiz yok. Belediyenin kaynaklarıyla maksimum performans gösterilmesi için çaba harcıyoruz. Yoksa niye asfalt plenti kurayım. Alırım asfaltı ihaleyle geçer giderim. Niye arabaları satın alayım, kiralar geçerim. Ama görüyorsunuz ki Sayıştay belediyelerdeki çalışmaları ne kadar dikkatle izliyor. Ben araçları Devlet Malzeme Ofisi'nden satın aldım. Arabaları hurdaya vereceğim. Nereye? Makine Kimya Endüstrisi'ne vereceğim. Kurumsal Bornova diyorum, yani ileride geriye dönük nasıl yapmıştık diye sormayacağız. Bugün doğrusunu yapıyoruz, kafamız rahat. Kamu lehine, bu vatan ve millet için hizmet eden insanlar kutsaldır. Biz de elimizden geldiği kadar o bilinçle hareket ediyoruz. Siz doğru işler yapıyorsanız emin olun siyaset üstü olarak insanlar size yaklaşım gösteriyorlar” diye konuştu.

EV YAP, BEDAVA VER DİYEMEZSİNİZ!

Depremin ardından gündeme gelen, özellikle Bornova ve Bayraklı’daki yenileme, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de konuşan Başkan İduğ, “30- 40 yıllık binaların tekrar yenilenerek insanlara parasız verilmesi mümkün değil. Bu bir ekonomi. Bunu devletten beklemek hayalcilik olur. Devlete gel buraya ev yap, bana bedava ver diyemezsiniz. Ne yapılmalı? Size ödeyebileceğiniz miktarda faizsiz kredi verilmeli. Devletin finansal bir yapı oluşturması lazım. Toplumcu, sosyal belediyecilik anlayışı buradan geliyor. Halkın evini kaybetmiş, toprağı var sadece. Ona ev yapabilecek finansal yapıyı sağlamalı. Belediye doğru müteahhitleri, fedakarlık yapabilecek insanları masaya oturtabilir. Buradaki hak kayıplarını önlemek için kat sıkılaşması dediğimiz, yani yüksekliği aynı ama daire sayısının bir ya da iki fazla olduğu, 3 metre yükseklik değil de 2.40'lık yüksekliğe sahip, metrekaresi 150 değil de 110 olan planlar oluşturulabilir. Belediyenin burada haklın lehine olacak kararları alması gerekir” ifadelerini kullandı. (SON)

 
Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Yeni yılda Suriye’ye sınır dışılar başlayacak
 
Hayvan dostu belediye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ’dan 'Kentsel yenileme' turu
Bornova Belediyesi 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel yenileme ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 2020 eleştirisi...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
Karşıyaka Belediyesi’nden kıraathanelere 500’er TL destek!
Pandemi önlemleri kapsamında faaliyetleri durdurulan ve büyük sıkıntılar ...
 
Başkan Çalkaya engelli çocukları unutmadı
Balçova’da yaşayan engelli vatandaşlar için her yıl düzenlenen engelsiz ...
Bisikletli yaşam artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi, motorlu ulaşımı azaltma, bisikletli ve yaya ...
Hedef daha yeşil İzmir...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha yeşil bir kent hedefiyle ...
 
Başkan Karakayalı işçilerle buluştu! 2021'E HAZIRIZ MESAJI VERDİ
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda ...
Koronayı atlatan Başkan Selvitopu, sahadan elini çekmiyor! İŞÇİLERE KOLAYLIK DİLEDİ...
Karabağlar Belediyesi ekipleri, geçen hafta sonlarında olduğu gibi sokağa ...
Bayraklı Belediyesi'nden öğrencilere soru bankası!
Bayraklı Belediyesi, bünyesindeki Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri