ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... 'Tuzla buz ettik'
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... "Tuzla buz ettik"
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
15 Ocak 2023 Pazar - 13:13

Başkan Sandal'dan hükümete rezerv alan tepkisi!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir'de Kooperatifleşme Modeli ile yapılan ilk apartman olan Dilber Apartmanı temel atma töreninde konuştu. Sandal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende 'Rezerv alanımız var Elazığ’da 25 bin konut Bayraklı’da 5 bin konut yapıldı ve hala bu konutlar kimlere verilecek bilmiyoruz. Bu konutlar depremzedelerindir ve başkalarının taşınmasına izin veremeyiz' şeklinde konuştu. 

Başkan Sandal dan hükümete rezerv alan tepkisi!

Temel atma töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP'nin depremzedelerin yanında olduğunu söyleyerek AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Sandal, şu şekilde konuştu: 

''YALNIZ KALDIK”
“117 canımızı depremde yitirdik, 20 bin vatandaşımız sokakta kaldı. Çadır ve konut sürecinden bize destek olan, her alanda yanımızda duran kamuya da buradan teşekkürü borç biliyorum. Çadır sürecinde Türkiye’de emsali görülmemiş şekilde 20 bin yurttaşımızı geçici konutlara yerleştirdik. Çadır, geçici konut her alanda hemen devreye girdik ve vatandaşımızı sokakta bırakmadık. Fakat aslında bizler bu  süreçlerde yalnız kaldık, arkamızda tek güç vardı o da Büyükşehir Belediyemiz, depremzedelerimizin her türlü talebini Büyükşehir sayesinde kısa sürede yerine getirdik.” 

AFET BÖLGESİ TEPKİSİ
Bayraklı’nın afet bölgesi ilan edilmemesine tepki gösteren Başkan Sandal, “Anadolu’nun birçok yerinde afet yaşadık ama kamusal duyarlılığı Bayraklı’da göremedik.  Türkiye’min en büyük afetiydi, diğer alanları hemen Afet Bölgesi ilan edenler Bayraklı’yı görmez, duymaz olmuştu. Elbette, Karadeniz, Malatya ve Elâzığ’da yurttaşlara destek verilecek bu doğru ama bizim görülmemiz bizi çok üzdü. Her alanda Bayraklı ve Büyükşehir Belediyesini siyasal olarak eleştirenlere de  verilecek cevaplarımız var. K sınırı uygulaması ile vatandaşlarımızın yüzde 30-35 kaybını sıfırladık. Parsel bazında yüzde 20 ada bazında da yüzde 30 emsal artış verdik. 100 metre kare dairesi olan vatandaşa bu uygulamayı yapmasak evi 60-65 metrekare olacaktı yani bu uygulama ile vatandaşa bir konutta fazladan vermiş olduk. Depremzedelerimizin dertleri, sıkıntıları bitmek bilmiyor, defalarca dillendirdik ama bir çözüm bulamamdık 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faizsiz kredi istediler ama bu taleplerin hiç birine de cevap alamadık. Merkezi Hükümet bu hususta tek bir adım atmadı 0,87’lik kredi bizim sorunumuzu çözmez. Bugün konut projesinde kredi faizi 0,69 ama evi başına yıkılanda kredi faizi 0, 87. Depremzedelerimizin bir de emlak vergisi borçlarını kanunun tahsil etmek zorundayız, şu an almıyoruz  ama bunu eninde sonunda almak zorunda kalacağız. Defalarca bu konuda çağrı yaptık. Bu konuda da herhangi bir adım atılmadı 20 Milyonluk bir bakiye bize ait ama  yeter ki siz yasal düzenleme yapın biz bundan vazgeçmeye hazırız ” dedi. 

5 BİN KONUT KİME VERİLECEK?
Sandal, sözlerini “Rezerv alanımız var Elazığ’da 25 bin konut Bayraklı’da 5 bin konut yapıldı ve hala bu konutlar kimlere verilecek bilmiyoruz. Bu konutlar depremzedelerindir ve başkalarının taşınmasına izin veremeyiz. Her zaman depremzedenin yanındayız ve aksini kabul etmemiz mümkün değildir. Her zaman vatandaşımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz gücümüzü sizlerden alıyoruz Sayın Genel Başkanım.  Kuvayi Milliye Ruhunu Ankara’dan Anadolu’ya taşıyan bir liderimiz var, 600 km’lik yolu hak ve hukuk için taşıyan bir liderimiz var. İzmir olarak her zaman yanınızda olacağız Sayın Genel Başkanım” şeklinde noktaladı. 

 
Kılıçdaroğlu: Deprem vergilerinin nereye gittiğini bulacağız!
 
Soyer: Modelimiz çığ gibi büyüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Deprem vergilerinin nereye gittiğini bulacağız!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedeler için kooperatifleşme modeli ...
TV100’den ‘SADAT’ reklamı açıklaması!
TV100, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk ...
Gözaltındaki şüpheliye getirilen simitten uyuşturucu çıktı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde gözaltına bulunan şüpheli C.K.'ye getirilen ...
 
İzmir'de art arda depremler!
İzmir Pazar sabahına art arda gerçekleşen depremlerle uyandı. Kandilli ...
Katili eski kız arkadaşı çıktı!
İstanbul'da ormanlık alanda bulunan kimliği belirsiz bir erkek cesedinin ...
Korkunç kaza: Asteğmen can verdi!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobilin asteğmen ...
 
Elazığ'da 4,9 şiddetinde deprem!
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
25 kuruşluk poşetle doğalgaz taşıyorlar
Pakistan'ın Banda Davud Şah kasabasında halk, yüzeye yakın çıkan doğalgazı ...
Karabağlar Belediyesi çalışanlarını enflasyona ezdirmedi
Karabağlar Belediyesi şirketi KAR-BEL A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel İş 5 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri