ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
11 Mart 2023 Cumartesi - 13:37

Başkan Selvitopu çağrı yaptı: Gelin gönüllü olun

Karabağlar Belediyesi'nin Bozyaka'da 1600 metrekare kapalı alanı "acil müdahale merkezi" olarak düzenleyip tahsis ettiği Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri oldu ve binlerce canın hayatta kalmasını sağladı. SONKALE TV canlı yayınında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yurttaşları AKUT'a destek vermeye ve gönüllü olmaya çağırdı.

Başkan Selvitopu çağrı yaptı: Gelin gönüllü olun

Türkiye'yi derinden sarsan, 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi, arama ve kurtarma çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya koydu. İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki Bozyaka Pazaryeri'nin altında bulunan, 1600 metrekarelik kapalı alana sahip yerleşkede faliyetlerini yürüten AKUT ise depremde bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olarak dikkatleri üzerine çekti. İzmir'den yola çıkan AKUT ekibi, binlerce depremzedeyi göçük altından çıkarıp arama kurtarma çalışmalarına büyük destek verdi.

Bozyaka'daki yeri AKUT'a tahsis edip merkezi eksiksiz şekilde hazırlayarak 2020 yılında açılışını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ekibi tebrik etti.

SONKALE TV canlı yayınında konuşan Başkan Selvitopu, AKUT'a kazandırdıkları merkezle ilgili sürecin 2015 yılında başladığını anlattı. Selvitopu, "AKUT'un o dönemki Genel Başkanı Sayın Nasuh Mahruki bizimle temasa geçti. Torbalı Pancar'daki yerlerini boşaltmaları istenmiş onlardan. Yer arayışı içindeydiler. Biz de konuyla ilgilendik. Bozyaka'da daha önce soğuk hava deposu olarak planlanmış ama yapılmamış bir yerimiz vardı. Soğuk hava deposuna çok da ihtiyaç yoktu. Alanı kendilerine gösterdim, beğendiler. Biz de hızla tadilatını yapıp hazırladık. Daha sonra bunu bir protokolle belediye meclisine getirdik ve yeri AKUT'a tahsis ettik" dedi.



KARABAĞLAR'DA OLMALARI BÜYÜK AVANTAJ

AKUT'un öneminin bu deprem faciasıyla daha fazla ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Selvitopu, "AKUT'un Karabağlar'da olması bizim için büyük avantajdı. Deprem ve afetlerle ilgili eğitim çalışmalarını, faaliyetleri birlikte idare etme şansı bulduk. Eğitim kurumlarına, okullara ve halka bilgiler verme işini önemsedik. Desteğimizi verdik. Çünkü bu tür kurumlar kolay varolmuyor. AKUT, Türkiye'de arama kurtarmanın ne kadar hayati ve önemli olduğunu ortaya koyan bir yapı. Bir de onlar tamamen gönüllülerden oluşuyor. Hiçbir beklentileri yok. Kendilerine olan desteklerle ayakta duruyorlar. Bu yapılara hepimizin sahip çıkması lazım" dedi.



GÖNÜLLÜ OLMAYA ÇAĞIRDI

Muhittin Selvitopu, AKUT merkezinin son derece donanımlı ve Ege bölgesine de hizmet verecek şekilde büyük olduğunu belirtirken, "Kopresöründen tutun arama kurtarma için ne gerekiyorsa tüm alet edavatlara, hepsi var. Bu merkez, Kahramanmaraş depreminde de son derece aktif rol oynadı. Bölgeye ilk giden ekiplerden birisi AKUT'tu. O gece askeri bir uçakla yola çıkıp sabah 09.00'da bölgeye intikal ettiler. Önce Osmaniye'ye yönlendirildiler, daha sonra Islahiye'de arama kurtarma çalışmaları yaptılar. Islahiye'de çalışırken ben de moral vermek için ziyaret ettim onları. Yaptıkları kolay bir iş değil. Toplumun bu tür kurumlara sahip çıkması lazım. Desteklenmesi lazım. Biz onlara bu yeri tahsis ettiğimiz için son derece memnunuz. Benzer kuruluşlara da bu tür yardımlarımız, desteklerimiz devam edecek. Bu bir lütuf değil, görevimiz. Tüm yurttaşlarımızı da AKUT'ta destek vermeye ve gönüllü olmaya çağırıyorum" diye konuştu.



ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN ADI VERİLMİŞTİ

Karabağlar Belediye Meclisi, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik kapalı alanı AKUT'a tahsis etmiş; Suriye’nin El Bab kentinde şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyan yerleşke 2020 yılı başında hizmet vermeye başlamıştı. Afet durumlarında acil müdahale ve koordinasyon merkezi olarak görev yapan yerleşkede, eğitimler, seminerler tatbikatlar gerçekleştiriliyor. Öğrencilere ve vatandaşlara yönelik farkındalık çalışmaları yapılıyor. Önceki günlerde AKUT Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi'ni ziyaret eden Başkan Selvitopu, deprem bölgesinde cansiperane bir mücadele veren ekibe tebriklerini iletmişti.

 

 
Kılıçdaroğlu Başkan İduğ ile Bornova Belediyesi'nin çadır kentinde
 
YSK'dan kritik seçim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Başkan İduğ ile Bornova Belediyesi'nin çadır kentinde
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkanı ve Millet ...
CHP İzmir'den 8 Mart buluşması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı ...
Başkan Tekin'den Osmaniye'de depremzedelere ziyaret..
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Osmaniye’ye gönderilen termal çadırlarda ...
 
Efes Selçuk'ta depreme dayanıklı binalar için yeni kararlar...
Efes Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda ...
CHP Balçova ve Torbalı ekibi Osmaniye'de...
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın depremden etkilenen Osmaniye’de başlattığı ...
Buca Belediyesi’nden miniklere diş sağlığı eğitimi
Sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, anaokulu ...
 
Başkan Gümrükçü'den Harmandalı çıkışı: ACİLEN KAPATILMALI!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir'de uzun süredir tartışmalara ...
Çiğli'de kantinlere denetim
Çiğli Belediyesi, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak ...
Ömer Günel: "Kuşadası'nda vitesi 6'ya taktık"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri