ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
2 Ekim 2023 Pazartesi - 20:51

Başkan Selvitopu'dan kentsel dönüşüm mesajı: "Kamu gücüyle yapacağız"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm projesini kamu gücüyle yürüteceklerini vurgulayarak, “Kentsel dönüşüm bir başka kuruma havale edilerek yapılacak bir iş değildir” dedi. Selvitopu, asfaltlama, temizlik, park yapım ve düzenlemeleri gibi büyük ölçekli çalışmaların sürdüğünü,  eğitimden spora kadar yaşamın her alanını desteklediklerini vurguladı.

Başkan Selvitopu dan kentsel dönüşüm mesajı:  Kamu gücüyle yapacağız

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısının ilk birleşimi, Başkan Selvitopu yönetiminde yapıldı. Başkan Selvitopu, Saadet Partisi, MHP ve CHP ilçe başkanlarıyla ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantının açılışında meclis üyelerini belediye çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.

106 hektarlık alanda dönüşüm başlıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Karabağlar Belediyesi’ne kısmi yetki vererek imar planlarını onayladığı 106 hektarlık alanda kentsel dönüşümün yakın zamanda başlayacağını bildiren Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahallelerimizle Aydın mahallemizin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanın harita yenileme çalışmalarına başladık. Daha sonra imar uygulamasıyla devam edeceğiz. Bir sonraki aşamada da kentsel dönüşümü kamu olarak, hiçbir kuruluşa teslim etmeden doğrudan belediyenin içinde yer alacağı şekilde yürüteceğiz. Çünkü kentsel dönüşüm bir başka kuruma havale edilecek bir iş değildir. Sağlıklı bir dönüşümü oradaki hak sahipleriyle birlikte, kamu gücüyle gerçekleştireceğiz. Yeni bir modeli Karabağlar’ın ve İzmir'in önüne koymuş olacağız.”

Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Alyanak mahallelerini kapsayan 4. Etap Kentsel Dönüşüm imar planlarının da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Oradan onay gelirse Karabağlar’da plansız hiçbir yerimiz kalmayacak. Kentimizin 2050’li yıllara yönelik yol haritası belirlenmiş olacak. Karabağlarımız bu doğrultuda gelişmesini tamamlayarak modern bir ilçe haline gelmiş olacak” dedi.

Spora büyük yatırım

Uzundere’de de yapımı devam eden Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada önemli rol oynayacağını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu projeyi Karabağlar ve belediyemiz açısından çok önemsiyoruz. İnşaat yüzde 50 seviyesini geçmiş durumda. Mütevazı bütçemize karşın altından kalkarak en kısa sürede tamamlama gayretindeyiz. Bu yıl içinde stat bölümünü hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, spora destek anlayışı kapsamında geçen günlerde Karabağlar’da faaliyet gösteren 28 amatör spor kulübüne 1.000.000 liralık nakdi destek verildiğini hatırlattı.

Eğitime kesintisiz destek

Karabağlar Belediyesi'nin tüm gücüyle ve kesintisiz olarak eğitimi desteklediğini belirten Başkan Selvitopu, ilçe birçok okulda bakım onarım çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. İlkokula yeni başlayan 5 bin öğrencinin ailesine Eğitim Kart dağıtıldığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Ailelerimiz çocuklarının ihtiyaçlarının bir bölümünü, Karabağlar'daki kırtasiyecilerden giderecek. Böylece hem onlar hem de ilçe esnafımız kazanmış olacak. Bu durumdan son derece mutluyuz” dedi.

Uğur Mumcu Parkı 100. yıla yakışacak

Önümüzdeki günlerde Cumhuriyetimizin 100. yılını hep birlikte ve coşkuyla kutlayacağımıza dikkat çeken Başkan Selvitopu, bu nedenle Karabağlar Belediyesi'nin Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nı baştan sona yenilediğini ve parka resmi törenlerin yapılacağı bir alan kazandırdığını söyledi. Başkan Selvitopu, “29 Ekim çelenk koyma törenini burada yapmayı planlıyoruz. Parkımız Karabağlar ve İzmir'e layık bir şekilde düzenlenmiş olacak. İçinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar yapılanları anlatan rölyefler yer alacak” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, Selvili Mahallesi'ndeki Abidin Dino Parkı'nın yenilendiğini de hatırlattı.

Pazaryeri ve istinat duvarları

Yeşilyurt Pazaryeri'nin kapalı hale getirilerek yenilenmesi çalışmalarının hızla sürdüğünü, sosyal tesis inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Başkan Selvitopu, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 119/1 Sokak'ta istinat duvarı yaptıklarını söyledi. Sadece bu işin 20 milyon liralık yatırım olduğunu belirterek, “Tedbir almamız gerekiyordu. Benzer şekilde Tahsin Yazıcı ve Kazım Karabekir mahallelerimizde de tehlike yaratan istinat duvarları için yapım ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Asfaltlamalar sürüyor

Asfaltlama çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin hiç bir kuruma ihtiyaç duymadan, kendi olanaklarıyla bu çalışmayı yaptığını vurguladı. 500 bin kişiye eşit ve kaliteyi hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Zaman zaman bende çalışmaları yerinde inceliyorum. Muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geliyorum” dedi.

Başkan Selvitopu geçen günlerde AKUT'a arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere özel bir bilgisayar kazandırdıklarını söyledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü filosunu 4 yeni kamyon ve çöp konteynerleriyle güçlendirdiklerini belirten Başkan Selvitopu, veterinerlik hizmetlerinin kesintisiz sürdüğünü kaydetti.

Kavacık'ta 11. Üzüm Festivali'ni büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Aqua Yaşam Yüzme Havuzları'ndan da bu yaz 60 binden fazla kişinin yararlandığına dikkat çekti.

 
Narlıdere'de yatırımlar hız kesmeyecek!
 
Konak Belediye Meclisi Konak’ın Sultanları'nı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de yatırımlar hız kesmeyecek!
Narlıdere Belediyesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
Komünist Osman belgeseline Seferihisar’da büyük ilgi!
Emek, demokrasi ve barış mücadelesinin simge isimlerinden eski Dikili ...
Depremzede çiftçiler için 2 bin 400 kilometre pedalladı!
Türkiye’de 6 Şubat depremlerinin etkilediği kentlerden biri olan Hatay’da, ...
 
İZSU’nun kokuyla mücadelesi hız kesmiyor!
Yaşayan Körfez hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlar meyvelerini ...
Çeşme Ovacık festivalle şenlendi...
Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçildiği Ovacık ...
Başkan Tugay'dan İmamoğlu'na ziyaret
CHP'de 5 Kasım'da yapılacak kurultay öncesi genel başkan adaylarından ...
 
Seferihisar'da çok özel maç... Sahaya köpeklerle çıktılar!
TFF Süper Amatör lig takımlarından Sakin Şehir Seferihisar Sporlu futbolcular, ...
Uluslararası Homeros Festivali’ne muhteşem final....
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen Uluslararası ...
Gaziemir’de sezon Veda oyunuyla açıldı
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri