ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5178
    Dolar
  • Euro
    34,9097
    Euro
  • Altın
    2.432,400
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
20 Kasım 2023 Pazartesi - 09:37

Başkan Soyer'den adaylık açıklaması: '5 yılda mutfağı toparladık, artık salonda yemek vermek istiyoruz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi aday adayı olduğunu belirterek, "5 yılda mutfağı toparladık. Salonda yemek vermek istiyoruz. O noktaya geldik. Eminim ki İzmirliler bazılarının o görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduğunu biliyor. İzmirliler sadece siyasi partiye, hizmete oy vermez. Demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa da oy verir. Biz kendi kendimize yarışırız... İzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye çalışırız" dedi. 

Başkan Soyer den adaylık açıklaması:  5 yılda mutfağı toparladık, artık salonda yemek vermek istiyoruz

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu. İzmir'de hayata geçirdikleri projeleri ve devam eden çalışmaları anlatan Başkan Soyer, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden aday adayı olduğunu vurguladı. 

"5 YILDA MUTFAĞI TOPARLADIK, SALONDA YEMEK VERMEK İSTİYORUZ"

"Net olarak aday adayıyım" diyen Soyer, "5 yılda mutfağı toparladık. Salonda yemek vermek istiyoruz. O noktaya geldik. Eminim ki İzmirliler, bazılarının o görmediği yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduğunu biliyor. İzmirliler sadece siyasi partiye, hizmete oy vermez. Demokrasiye, özgürlüğe bağımsızlığa oy verir. Biz kendi kendimize yarışırız... İzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye çalışırız. Avrupa ile kurduğumuz bütün ilişkiler aslında bu amaca matuftur. Avrupa Gençlik Başkenti ilan edeceğiz inşallah İzmir'i. 4 şehirle yarışıyoruz. Göreceksiniz İzmir'i Anadolu'nun lokomotifi olarak ileriye taşıyacağız" diye konuştu.  

"ATAMIZ'A SIMSIKI SARILMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


İsrail'in Filistin saldırılarına değinen Soyer, "37 sene önce İngilizceden bir kitap çevirmiştim. 'Geri döneceğiz' başlıklı bir kitaptı. Filistin'deki kadın ve çocukların mağduriyetini anlatıyordu. Gazeteciler Filistinli çocukların yeni bir oyun oynadığını anlatıyor. Batı'da körebe olarak bilinir. Filistinli çocuklar başka bir ad bulmuş.. 'Hayatta kalmak.' Acılar 37 sonra da devam ediyor. 100 yıldır kesintisiz barışı yaşıyorsak Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet sayesinde. O nedenle Atamız'a sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. "

İZMİRLİ MARKASI HER YERDE!

İzmir'de sosyal yardımlar konusunda 250 bin kişiye ulaştıklarını belirten ve gençlere yönelik çalışmaları anlatan Başkan Soyer şunları söyledi:

"Gençleri önceliklemek zorundayız. En önemli önceliğimiz gençlerin yaşam koşulları olmalı. İhtiyaç sahipleri için sosyal yardım işlerini kart ile yapıyoruz. İhtiyacı neyse onu giderecek harcamayı yapabiliyor. Bunu da küçük esnafla anlaşarak yapıyoruz. Ekonomide istihdam alanlarını büyütmek zorundayız. Üretimi artırmak mecburiyetindeyiz. Bir süt fabrikası kurduk. Bir su fabrikası kurduk. İzmir'in markası şaşalı yeniden kurduk. Et entegre tesisi kurduk. İstihdam önemli boyutu... Aynı zamanda piyasayı düzenliyoruz. Çobanların sütlerini alıp işleyip, lezzetli peynirler yapıyoruz. New York Havalimanı'nda İzmirli ürünleri var. Artık tüccar bizim verdiğimiz fiyatın altında para ile ürün alamıyor. Doğduğu yerde doymaya başladıkça üretici, artık tersine göç başladı İzmir'de. Emeğinin hakkını alacağını biliyor. Halkın Bakkalı, Halkın Kasabı adıyla çok ucuz ve kaliteli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliyoruz. Sosyal yardımla pansuman değil, tedavinin üretimden, istihdamdan geçtiğini biliyoruz. Mustafa Kemal'in söylemleri bize bir reçete. Üç ayrı noktada raylı sistem çalışması devam ediyor. Milletin efendisi yapmaya çalışıyoruz köylümüzü. 27 Ocak'ta yeniden bir köy enstitüsü açarak başlatacağız. Oradan gelecek kar ile 400 çocuğumuza eğitim sağlayacağız."

"YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR"

Soyer şöyle devam etti:

"Herkesin mutfağında bir yangın var. Bu tırmanıyor. Hayat pahalılığı, enflasyon. Mağduriyetler artıyor, derinleşiyor yoksulluk. Zeytinyağında ciddi bir artış var. Biz bunun ihracatını planlamaya çalışıyoruz. İzmirli markasıyla sadece sütü değil mesela karakılçık buğdayını da ihrac ediyoruz. Markamız İzmirli... Şu anda Kanada'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok ülkede görülüyor. Seferihisar'da çocuk belediyesini kurmuştuk. Çocukların sadece geleceğin büyükleri değil bugünkü hayatın ortakları olduğunu hatırlamak için kurmuştuk. 'Çocuk aklı değil, çocuk haklı' demiştik."

"ŞİMDİYE KADAR 165 VAADİN 144'ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK"

İzmir'deki raylı sistem çalışmaları ile ilgili konuşan Soyer şöyle devam etti:

"Göreve gelirken 165 proje vaadinde bulunmuştuk. Bunun 144'ünü gerçekleştirdik. Altyapıya asıl büyük yatırımı yapmaya çalıştık. İzmir'de 3 ayrı hafif raylı sistem çalışması sürüyor. Narlıdere Metrosu sonuna geldik. 287 milyon Euro'luk maliyeti var. 7 Şubat'ta açacağız. Buca Metrosu İzmir tarihinin en büyük yatırımı. Araçları olmaksızın sadece 765 milyon Euro'luk yatırım, 490 milyon Euro'sunu dışarıdan yatırımla sağladık. Kimsenin cebinden para çıkmadan kendi kendini ödeyecek bir yatırım. Çiğli tramvayı 183 milyon Euro'luk yatırım. 14 Şubat'ta sevgililer gününde açılışını yapacağız. 2 milyar 151 milyon Euro olduğunu söyleyebiliriz. Sadece 11 milyar lira Körfez'in kirliliğini temizlemek için harcıyoruz. Kemeraltı dünyanın en büyük eski açıkhava alışveriş merkezi. Sokaklarının altına yer altı nehirleri yapıyoruz. Yaşanabilir bir şehir yaratmak istiyoruz. Yer altı fotoğrafını çekiyoruz. İzmir'in deprem güvenilirliğini artırmak için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü başlattık. 190 aileye dün anahtarlarını teslim ettik. Yer altına muazzam bir yatırım yapıyoruz. Bütçemizin yüzde 40'ını yatırıma ayırıyoruz."

"TÜRKİYE'NİN AVRUPA'DAKİ EN BÜYÜK KOLTUĞU"

Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi başkanlığına seçilmesi ve aldıkları Avrupa ödülü ile ilgili de konuşan Soyer,

"Avrupa Konseyi'nin üç organı var. Bakanlar Kurulu, Parlamento ve Bölgeler Kurulu.. Avrupa Ödülü bir tek şehire veriliyor. 180 bin yerel yönetim arasından seçiliyor. İzmir bu ödüle layık görüldü. Avrupa Bölgeler Konseyi Meclis Başkanlığı'na seçildim. Türkiye'nin Avrupa'daki en büyük koltuğu. CHP olarak neye muktedir olduğumuzu gösteren bir belgedir. Seyirci kalmayacağız, yönlendiricisi olacağız mevzuatı. Finansman kaynaklanına erişimde; onun dağıtımını planlayan bir noktada olacağız. İzmir için Türkiye için çok şerefli bir görev. Cumhuriyet Halk Partisi için onur vesilesi."
 

 
Bergama’ya 2 baraj daha!
 
Karabağlar’da spor zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Portekiz-Bayraklı iş birliğiyle AB projesi başladı...
Yarınlara daha yeşil ve daha modern bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını ...
İzmir'de kültür üreticilerine destek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, ...
Karşıyaka’dan Hatay’a yardım köprüsü!
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi (CMSM), depremde ...
 
Konak'ın Şok Ekipleri sahada!
Konak Belediyesi, iş yeri ve resmi kurumların en çok bulunduğu, gün içinde ...
Buca'daki dev proje tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma ...
Afete karşı en iyi teknolojik çözümler ödüllendirildi!
İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı çözümler ...
 
Karşıyakalı kadınların el emeği kazanca dönüşüyor!
Karşıyaka Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha aktif ...
Bayraklı kış spor okulları açıldı!
Her yıl binlerce kişiyi sporla buluşturan Bayraklı Belediyesi kış spor ...
Bostanlı İskelesi yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımının önemli halkalarından biri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri