ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2729
    Dolar
  • Euro
    34,7682
    Euro
  • Altın
    2.406,270
    Altın
  • Bist-100
    10.274,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski eşini 15, yanındaki adamı 6 yerinden bıçakladı!
Eski eşini 15, yanındaki adamı 6 yerinden bıçakladı!
Babasının bıçakladığı minik Buse hayatını kaybetti!
Babasının bıçakladığı minik Buse hayatını kaybetti!
20 bin öğretmen atanacak!
20 bin öğretmen atanacak!
İsrail, Refah'a kara saldırısı başlattı!
İsrail, Refah'a kara saldırısı başlattı!
28 Ekim 2020 Çarşamba - 10:11

Başkan Soyer'den flaş açıklamalar... KARŞIYAKA TAMAM, ALSANCAK'A JEOLOJİK ENGEL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs önlemleri nedeniyle internet üzerinden yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Karşıyaka'da İskele'de alt geçit için yıl başında ihaleye çıkılacağını belirten Soyer, Alsancak Gar önü için ise jeolojik engellerle karşılaştıklarını ancak vazgeçmediklerini söyledi. Soyer yüzülebilir Körfez konusunda da, "Karşıyaka ve Karataş'ta mavi bayrağı göndere çekeceğiz" dedi

Başkan Soyer den flaş açıklamalar... KARŞIYAKA TAMAM, ALSANCAK A JEOLOJİK ENGEL

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan, kentte etkin role sahip kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üye olarak yer aldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 93. toplantısında “yüzülebilir Körfez” hedefi ile Alsancak'ın sorunları ve gelecek perspektifi ele alındı.

Toplantı İZSU Genel Müdürlüğü Körfez Şube Müdürü Selçuk Dündar’ın sunumu ile başladı. Dündar, 2000 yılında devreye giren Büyük Kanal Projesi ile bataklık halindeki İzmir Körfezi'nde yaşanan iyileşmeyi aktardı. Körfez’e gelen kirlilik kaynakları ile mücadele ettiklerinin ve yağmur suyu ayrıştırma projelerine ağırlık verdiklerinin altını çizen Dündar, derelerin düzenli olarak temizlendiğini, Körfez’deki su kalitesinin ise sürekli gözlendiğini kaydetti. Büyük Kanal Projesi’ni artan nüfusa göre geliştirdiklerini, Güzelbahçe ve Çiğli ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin kapasitesini artıracaklarını söyleyen Dündar, İzmir’deki arıtmalardan çıkan çıkış suyu kalitesinin de yüksek olduğunu belirtti. Dündar, körfezdeki berraklık oranında 2002 yılıyla kıyaslandığında dört kata kadar iyileşme gözlendiğine dikkat çekti.



Karşıyaka ve Karataş’ta mavi bayrağı göndere çekeceğiz
İzmir’in kişi başına arıtılan atık su miktarı ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı ile lider kent olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu çalışmalar bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ile gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam edecektir. Körfez’in kirlenmesini önlemeye yönelik çalışmalara odaklanmış durumdayız. Dere ağızlarında dip temizleme çalışmalarının yanı sıra yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl ilk defa orta Körfez’de Güzelbahçe’de bir plajımız mavi bayrak aldı. Mavi bayrak biliyorsunuz uluslararası bir çevre ödülü. Temizlik, hijyen,  güvenlik ve deniz temizliği kriterleri esas alınarak  değerlendirme yapılıyor. Diliyorum ki bu istikrarlı çalışmalar sonucu Karşıyaka ve Karataş’ta önümüzdeki yıllarda mavi bayrağı göndere çekeceğiz” diye konuştu.

Körfez'e kirlilik akışını durduracağız
Kurul üyelerinden İzmir Ticaret Borsası Başkanı Barış Kocagöz’ün Körfez’deki sirkülasyon kanalından vazgeçilme sebebine ilişkin sorusuna da yanıt veren Başkan Soyer, “Dip temizliği konusunda çalışma artarak devam edecek fakat kanal açmak sadece kanalı açmakla biten bir süreç değil. Deniz suyunun sirküle edilmesini sağlamak için Körfez çıkışına dev pompalar ve motor konmasını gerektiren bir süreç. Hangi çapta hangi ölçekte yaparsanız yapın yetersiz kalacağını düşündük.  Biz doğanın akışına uygun dip taraması yapıp Körfez’e gelen kirliliğin önüne geçerek önceliğimizi kirletmemeye vereceğiz. Çünkü Körfez biz kirletmezsek kendi sirkülasyonu, dip dalgaları ile kendi kendini yenileyecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer, birleşik çalışan yağmur suyu ve kanal sistemini birbirinden ayırmak için yağmur suyu kanallarının imalatına başladıklarını, 385 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hattının ise proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek böylelikle Körfez’e akan kirliliğin büyük ölçüde önünü keseceklerini söyledi.

Marina Körfez’in olmazsa olmazıdır
Kurul üyelerinden söz alan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın Körfez’de yelken sporunun geliştirilmesi ve marina yapılması ile ilgili görüşlerine Başkan Soyer, “Körfezin cıvıl cıvıl, rengarenk olacağı günleri iple çekiyoruz.  Az kaldı.  Levent Marina’yı devraldık. Orada bir küçük adım atıyoruz. Hazırlıklar bitmek üzere. İzmir Ticaret Odası ile de mendireğin marina olarak kullanılması için girişim başlattık. Ankara’da gerekli görüşmeler İzmir Ticaret Odamız öncülüğünde devam ediyor. Dileriz yelkenliler için burayı marina olarak kullanabiliriz. Marina Körfez’in olmazsa olmazıdır. Burası da olmazsa başka çözümler bulacağız” yanıtını verdi.

Kurul üyelerinden iş insanı Kemal Çolakoğlu ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olan Karşıyaka’daki tersanenin Aliağa’ya taşınabileceğini bununla ilgili olarak İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun bu konu üzerinde çalışma yapabileceğini dile getirdi.

Karşıyaka alt geçidi için ihaleye çıkıyoruz
93. İEKKK’de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başta ulaşım, trafik, otopark olmak üzere Alsancak ile ilgili plan ve çalışmalarına ilişkin oluşturulan Alsancak Komitesi’nin görüşlerine yer verildi. Komite adına konuşan Kemal Çolakoğlu, yer altı otoparkları yapılarak Alsancak’ın yayalaştırılması gerektiğine dikkat çekerek Alsancak Garı önünde trafiğin yer altına alınması için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.  Alsancak Garı önündeki trafiğin yer altına alınması ve üzerinde 15 bin metrekareye yakın bir meydan düzenlemesi için kararlılıkla çalıştıklarını kaydeden Başkan Soyer, "Jeolojik bir takım öngörülemeyen sıkıntılar yaşadık. Bunun çözümüne yönelik de çalışıyoruz. Vazgeçmiş değiliz. Karşıyaka Çarşı ile iskeleyi birleştirecek alt geçit için yılbaşında ihaleye çıkıyoruz. Böylece Karşıyaka Çarşısı'ndan gelen aksı denizle, denizle Karşıyaka Çarşısı'nı buluşturma imkanı bulacağız" dedi.

İzmir için güç birliği
Toplantıda konuşan İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer vefat eden kurul üyesi Türk –İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi. Şükürer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev süresinin 550 gününde yaptıklarını anlattığı sunumuna değinerek, “Bu sunum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuna ve buna bağlı olarak İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun nasıl çalışacağına dair önemli ipuçları veriyor. Bu vizyon tarımı, toprağı kirletmeyen, doğaya saygılı, nitelikli sanayi ve hizmet sektörüne vurgu yapıyor. Refah içeren, paylaşımcı, çok sesli,  demokratik bir İzmir hayali kuruyor. Bunu da hep birlikte gerçekleştirmemiz için bizlere el uzatıyor. Kurul üyelerinden de böylesi bir İzmir’e dair işbirliği talep ediyor” diye konuştu.

 
Bu belirtilere dikkat! İnme'ye karşı önleminizi alın
 
KARBEM'de eğitim sıkı tedbirlerle başladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de okuma günleri başlıyor
Çiğli Belediyesi tarafından, toplumda okuma alışkanlığının kazandırılması ...
Karşıyaka'da 40 kadından mozaik sergisi...
Karşıyaka Belediyesi ve Mavi Kelebek Mozaik Atölyesi iş birliğinde düzenlenen ...
Hayali, işaret diliyle cuma hutbesi vermek...
Buca Belediyesi’nin yeni sezonda açtığı işaret dili kursu Bucalı din görevlisi İbrahim ...
 
Bornova'da 'Altın Bilezik' buluşması
Hayata geçirdiği projelerle örnek olan Bornova Belediyesi, istihdam için ...
Başkan Batur yine İzmir'i temsil edecek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ankara’da gerçekleştirilen seçimler ...
Foça'da sıkı koronavirüs denetimi
İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, Covid-19 önlemleri ve asayiş denetimleri sıklaştırıldı.
 
Bornova'da 29 Ekim'e özel program
28 Ekim sabahı Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunumu ile başlayacak ...
Başkan Aksoy o ankette zirvede yer aldı... PROJE VE HİZMETE DEVAM
Saros Araştırma tarafından İzmir Büyükşehir sınırları içinde bulunan 29 ...
Sertap Erener'den Cumhuriyet konseri...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim’i coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri