ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
28 Şubat 2024 Çarşamba - 17:54

Başkan Tugay ESİAD toplantısına katıldı.... Şeffaf ve katılımcı yönetim vurgusu!

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Sanayici ve İşinsanları Derneği'nin (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı. Programda konuşan ve projelerini anlatan Cemil Tugay, yeni nesil belediyeciliği İzmir'de hayata geçireceklerini, yapay zekayı kullanacaklarını söyledi. Su faturalarına ilişkin düzenleme yapmayı planladıklarını da açıklayan Başkan Tugay, kentin ulaşım sorununu alternatif güzergahlarla çözebileceklerini belirtti.

Başkan Tugay ESİAD toplantısına katıldı.... Şeffaf ve katılımcı yönetim vurgusu!

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ESİAD'ın 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da katıldı. Tugay, 1 Nisan’da göreve gelmesinin ardından hayata geçireceği çalışmaları ve kente dair hedeflerini anlattı.

Tugay, hayatının hemen hemen tamamını İzmir'de geçirdiğini söyledi. Üniversite ve meslek hayatına dair de bazı detaylar paylaşan Cemil Tugay, siyasete girme nedenini anlattı. Seçilmesi halinde katılımcı bir belediye modelini hayata geçireceği sözünü veren Tugay, “Sağlıklı karar verebilmek için başarıyı garantilemek için bunu yapmalısınız. Dar çerçevede verilen kararların başarılı olması mümkün değil. Konunun muhatapları bir araya gelmeli, onların değerlendirmesi ışığında kararlar alınmalı. Katılımcı demokrasiyi işletmek zorundayız” dedi.

SU FATURALARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ KARAR

İzmir'de su faturalarının yüksek olduğu yönündeki eleştirileri hatırlatan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir'de suyun maliyeti yüksek çünkü yüksek maliyetle yer altından elde ediliyor. Ama bazı insanlar için ulaşım ve su ücretlerini ödemek çok zor. Toplu ulaşıma insanların gücünün yetmediğini, bu sorunu yaşayan insanların olduğunu görmek gerekiyor. Bununla ilgili önlemler almamız gerekiyor. Su parasını bir anda hemen düşüremeyiz. Bu belediye bütçesini zorlar. Ancak enerji yatırımları ile suyun maliyetini düşürebiliriz.”

“KÖRFEZDE TÜP GEÇİT İSTEMİYORUZ”

İzmir trafiğinin nefes alması için yapılacak çalışmalara değinen Cemil Tugay, şunları söyledi:

“İkinci çevre yolu kentimiz için elzemdir. Destekliyorum. Projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi de desteklemiş. Ancak projede hataların olduğunu belirtmiş. Örneğin bağlantı noktaları hatalı. Bazı yerlerde gereksiz tüneller var. Bunlar olmasa daha iyi. Ama buradan ikinci çevre yolunu istemiyormuş algısı çıkardılar. Biz Körfezde tüp geçit istemiyoruz. Sadece yaratacağı görsel ve çevresel sorunlardan değil, Karşıyaka’dan gelen kaç araç Körfez çevresini dolaşır? İnciraltı'na gelen ya da Konak’a giderken kim çevresinden dolanıyor? Mesela Zafer Payzın Kavşağı, Bornova Altınyol Konak tarafı yolunun kesiştiği yerden günde 200 bin araç geçiyor. Boğaz Köprüsü'nden geçen araçtan fazla. 4 şerit geliyor ikiye düşüyor. Ona ilave şerit yapmamız lazım. Sıkışan yere bir yerden alt geçit bir yerden köprülü kavşak yapmalıyız. Bir de akıllı trafik sistemi ile trafiği yüzde 10 rahatlatabiliriz.”

HÜKÜMETE “ANTEP” ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

İzmir'de kentsel dönüşümün önemine de değinen Başkan Tugay, kentin deprem riski yüksek bir bölgede bulunduğunu anımsattı. Tugay, “Kentsel dönüşümü bazı bölgelerde acilen başlatmamız lazım. Elimizi kolumuzu bağlayan inşaat maliyetlerinin yüksekliği. Hepimizin derdi kötü zeminler ve üstündeki binaların sağlam olmaması. Dönüşümün finansmanı için hükümete düşen çok görev var. Ama onların bunu yapmaya maddi gücü yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 'İktidardan olan belediye başkanlarını seçin hizmet alırsınız' diyor. Ama maalesef Antep buna örnektir. İyi hizmet alamıyor. AKP senelerdir iktidarda ama olmuyor. İzmir’de de Karabağlar örneği var. 540 hektarlık alan 12 yıldır bakanlıkta ve kentsel dönüşüm bekliyor. Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Karabağlar, kimse engel olmadı. Ama onlar 12 senedir bir çivi çakmadı” dedi.

“KARŞIYAKA STADI'NI YAPMADILAR”

Hükümetin Karşıyaka stadını yapamadığını da ifade eden Tugay, şöyle devam etti:

“Stadın yapılması için mahkeme süreci tamamlandı, engeller kalktı. Ben Karşıyaka Belediye Başkanıyken Sayın Hamza Dağ’ın eşliğiyle o zamanki Gençlik Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğu’na gittik. 'Sayın bakanım Karşıyaka’mız stadyum istiyor. Engel nedir? Stadımızı yapar mısınız?' dedik. Bana kaynağın olmadığını ve stadı yapamayacaklarını söyledi. Ben de 'Anladım. Saygı duyuyorum, yetkiyi bize verin. Büyükşehir Belediyesi yapmaya hazır' dedim. Ancak geçen süreçte çok komik şeyler yaşadık. Devretmediler. Bin dereden su getirdiler ve yapmadılar.”

“BU ŞEHRİ SEVDİĞİM İÇİN GİTMEDİM”

Menemen Belediyesi’nin Başkan Vekilinin AKP'li olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “Kaynak ayıramadıkları için Menemen’in ciddi miktarda tarım arazisini sattılar. Belediye yönettiler. Bütün bunlar olurken ben anlamıyorum nasıl para yağdırıyorlar? Hükümette para olmadığına çok eminim. Hükümetteki ekonomik sıkıntıları eminim iş insanı olarak sizler de fark ediyorsunuz. İzmir’in kalkınma belediyeciliğine ihtiyacı var. İzmir kendi kendini kalkındırabilir. İzmir her alanda zenginleşerek her alanda da başarılı olur. İzmir Limanı, Ege Bölgesi'nin bütün üretiminin yurt dışına açılan kapısı. Bu rollerimizi neden unuttuk? Dünyanın büyük bankalarının şubesi, konsoloslukları varken, ticaret canlıyken zamanında İzmir’de ne oldu da hükmet eline bakar hale geldik? Ben bu şehri çok sevdiğim için Amerika’da çalışmayı, İstanbul’a gitmeyi reddettim. Benim içimi acıtan şey, bu şehirde gelişimi sağlamak için her şey var” dedi.

“4 SENE İÇERİSİNDE YÜZÜLMEMESİ İÇİN NEDEN YOK”

İzmir Körfezi'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Körfez bizim her şeyimiz. 4.5 milyonluk kentte 3 milyon yurttaş Körfez etrafında yaşıyor. O Körfez temiz olmak zorunda. Burayı kirleten unsurların çözülmesi lazım. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Körfezin kendi içerisinde yapılacak sirkülasyon tüneli ile de çok kısa zamanda temizlenecek. Bunlarla birlikte İzmir Körfezi'nde 4 sene içinde yüzülmemesi için neden yok” diye konuştu.

“ATIK YÖNETİM PLANIMIZ HAZIR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra yapacaklarına değinen Cemil Tugay, şunları söyledi:

“Atık yönetimi planımız hazır. Geri dönüştürülebilir tüm atıkları kaynağında ayırıp kalanları yakarak bertaraf etmeyi, bu konuda tesis kurmayı planlıyoruz. 3 büyük tesis kurarak insanlardan para karşılığı atık almayı düşünüyorum. Elde edilen kompostu tarım alanlarında kullanmak istiyorum. Geri dönüştürülebilen atıklar arasına kompostu katmalıyız, enerji üretimine katkı sunuyor. İklim değişikliği konusunda da katkısı var. İnciraltı’nı tarım bölgesi olarak artık tanımlayamayacağımızı düşünüyorum. Bakanlığın hazırladığı planın inşaat yoğunluğunun fazla olduğunu, orda kamusal alanın daha fazla ayrılması gerektiğini, uzlaşma için konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Bu olmadıkça mevcut plana itiraz edeceğiz.”

OPERA BİNASI İÇİN ÖNERİ

Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı başlanan ancak inşaatı yarım kalan opera binasına dair gelen soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Opera binası müteahhit firmanın yetersizliği nedeniyle yarım kaldı. Maliyeti yüksek bir proje. Konuyu tartışmaya açıyorum. Bu kararı İzmir halkı ile beraber vermek istiyorum. Burayı opera binası olarak mı tamamlayalım yoksa kongre merkezine mi çevirelim? Konum, büyüklük ve fiziksel yapının müsait olduğunu düşünüyorum. Kongre hatta fuar alanı olarak düzenlenebilir. Tartışılması gerekiyor. Katılımcı karar mekanizmasını işleterek en kısa zamanda karar vermeliyiz.”

“DEVİR TESLİMDEN SONRA HİZMETTE SÜREKLİLİK OLACAK”

Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den görevi devralırken, ağabey -kardeş ilişkisi içerisinde süreci yürütmelerini isteyen iş insanlarına, şu yanıtı verdi:

“Ben Tunç başkanımızı seviyorum. Bunu sık sık da söylerim. Ben onun referansıyla Karşıyaka Belediye Başkanı oldum. Geçen telefonla da konuştuk. Davet ettiler. Minnettar oldum. Ben birbirimizi sarılarak ayrılacağımıza inanıyorum. Aynı partideyiz. Devir teslimden sonra hizmette süreklilik olacaktır. Büyükşehirde çok değerli bürokratlarla çalışmak onur olacak. Siyasi partilerde bayrak değişimi olağandır. Başkanımızın kişisel hassasiyetini anlıyorum. Benimle ilgili tepkisi, sorunu olduğunu düşünmüyorum. Telefonla görüşüyoruz. Bundan sonra da görüşeceğiz. Bize yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki arkadaşlarımızla da çalışmaya devam edeceğiz. Ben huzursuz hissetmiyorum kendimi. Tunç başkanımıza da hizmetleri için minnettarım. Belki de partide başka görevlerde devam edecek. Vizyoner dinamik bir arkadaşımız. Sorun olacağını sanmıyorum. Bize katkısına devam edeceğini düşünüyorum.”

“YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAĞIZ”

Yeni nesil belediyeciliği devreye alacaklarını ifade eden Tugay, “Yapay zeka anında milyarlarca veriden sonuç çıkararak çözüm önerisi sunuyor. Önümüzdeki dönemde bunu yerel yönetimlerde kullanmak zorundayız. Bunu sağlamak için şimdiden bağlantıları kuruyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi benim başkanlığımla yürütülecekse Türkiye’nin yapay zeka kullanımında en öncü belediyelerinden biri olacağım. Biz bu teknolojiyi kullanırken bizden yardım isteyen tüm belediyelerimizle bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.

 



 

 

 
Hamza Dağ: "Gayemiz İzmir'i Türkiye'nin itici gücü yapmak"
 
Gökçekaya: Menemen 3 yılda çağ atladı, Çiğli 25 yılda köy kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamza Dağ: "Gayemiz İzmir'i Türkiye'nin itici gücü yapmak"
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bizim ...
CHP Bornova Adayı Eşki: 2009'daki tulum çıkan seçimlere yakın sonuç olur!
CHP'nin Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, CHP'de küskünler nedeniyle ...
Kurtlar Vadisi Tire... Başkan Duran'la tartıştı, kahvehane dışında silah çekildi!
İYİ Parti'nin yeniden aday gösterdiği Tire Belediye Başkanı S. Atakan ...
 
Hamza Dağ, 'Alkol yasaklanacak mı?' sorusuna yanıt verdi... 'Müftülüğe talip değilim'
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Belediye ...
İzmir Büyükşehir Binası Basmane Çukuru'na... Hamza Dağ: 'Tarihe geçeceğime inanıyorum'
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ESİAD ...
CHP Foça ilçe başkanlığına atanan Günal Biçer ve yönetim kurulu göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim ...
 
Buca'da yurttaş sordu, Cemil Tugay yanıtladı... İzmir'e 25 bin sosyal konut!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin Buca ...
Başkan Kırgöz baba ocağı Salihler’e 1300 araçlı konvoyla çıkarma yaptı
Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Dikili’nin CHP’li Belediye ...
Kırkpınar'dan hemşehri dernekleri çıkarması!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar hemşehri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri