ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,9799
    Dolar
  • Euro
    51,0566
    Euro
  • Altın
    7.311,960
    Altın
  • Bist-100
    13.118,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/18°
    ADANA
  • ANKARA
    -2/11°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/17°
    IZMIR
  • KONYA
    0/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İsrail'de gözaltına alındılar: Özgür Özel'den gazeteciler için Dışişleri Bakanlığı'na çağrı
İsrail'de gözaltına alındılar: Özgür Özel'den gazeteciler için Dışişleri Bakanlığı'na çağrı
Cezaevlerindeki kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel açık görüş
Cezaevlerindeki kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel açık görüş
Bakan Şimşek: Çatışmalar dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
Bakan Şimşek: Çatışmalar dış ticarette kısa vadeli baskı yaratabilir
Karadeniz'de 4.3 büyüklüğünde deprem!
Karadeniz'de 4.3 büyüklüğünde deprem!
15 Temmuz 2025 Salı - 09:27

Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz haftalarda İzmir’in çeşitli bölgelerini saran orman yangınlarının yaralarının  tüm kurumlarla iş birliği içinde  sarılacağını söyledi. Tugay, “Bu yaraların sarılmasında, kaybedilen evlerin yeniden yapılmasında, aynı zamanda kaybedilen alanların yeniden ağaçlandırılmasında İzmir olarak dayanışma içinde olmalıyız. Buna şehrimizin ve insanlarımızın ihtiyacı var” dedi

Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi. 

“Yangının çıkmaması ve hızla söndürülmesi için üzerimize düşeni yapmak zorundayız”
Mecliste gündemi değerlendiren Başkan Tugay geçtiğimiz haftalarda İzmir’in çeşitli bölgelerini saran orman yangınları hakkında konuştu. Sözlerine yangınlarda yaşamını yitiren 2 yangın görevlisi ve 1 vatandaşı anarak başlayan Başkan Tugay, “Yaşadığımız felaket, İzmir tarihinin yaşadığı en büyük felaketlerinden biriydi. Elbette çok üzüntülüyüz. Bu felaketi yaşayan herkese büyük geçmiş olsun diliyorum. Ancak hem vatandaşlarımıza, hem bizim gibi kamu kurumlarına önemli görevler düştüğünü hatırlatmak zorundayız. Tüm vatandaşlarımızın yangınların çıkmamasıyla ilgili azami dikkati göstermesi gerekiyor. Yaşadığımız dönem, iklim krizinin doğrudan hayatımıza etki ettiği bir dönem. Sıcaklık, kuraklık rekorları kırılıyor. Sıcak, kuru hava ve rüzgarların etkisiyle en ufak bir kıvılcım durdurulamaz yangınlara dönüşüyor. Bilmeliyiz ki şehrimiz bundan sonraki yıllarda ve aylarda da yangın tehdidinde olmaya devam edecek. Hepimiz yerleşim yerlerimizi bu yangına dirençli hale getirmek için çalışmak zorundayız. Hem çıkmaması için hem de çıktıktan sonra en kısa sürede söndürülmesiyle ilgili üzerimize düşenleri yapmak zorundayız” diye konuştu. 



“İzmir olarak dayanışma içinde olmalıyız”
İzmir’e dayanışma çağrısı yapan Başkan Tugay, “Menderes ve Seferihisar bölgesi, özellikle Ödemiş bölgesindeki köylerimizdeki ormanlık alanlar ağır hasar aldı. Geçen hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mızın ziyaretinde ben de eşlik ettim. Hepimiz, bakanlığımızla, ilçe belediyelerimizle ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle halkımızın yaralarını sarmak için çalışacağız. Bir dayanışma çağrısında bulunmak istiyorum. Bu yaraların sarılmasında, kaybedilen evlerin yeniden yapılmasında, aynı zamanda kaybedilen ağaçlık alanların yeniden ağaçlandırılmasında İzmir olarak dayanışma içinde olmalıyız. Buna şehrimizin ve insanlarımızın ihtiyacı var” dedi. 



“İzmir’in doğası için yeni kararlar alacağız” 
İzmir’de karbon salımının önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması ve çevreyi koruyacak önlemler alınmasıyla ilgili kararlar alınacağını söyleyen Başkan Tugay, “İklim kaynaklı sorunlarla ilgili şehrimizin 2030 yılına kadar karbon nötr taahhüdü var.  Bunun gereğini yerine getirmek zorundayız. İklim kriziyle ilgili doğaya verdiğimiz hasarı durdurmak zorundayız. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde daha farklı çağrılarımız olacak. Karbon emisyonumuzu düşürmek, enerjiyi daha verimli kullanmak, ulaşımda düşük emisyonlu ulaşım yöntemlerini tercih etmek durumundayız. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bazı kararlar alacağız. Sizlerin ve kamuoyunun desteğini şimdiden beklediğimizi söylemek isterim. Önümüzdeki yıllarda su krizini daha ağır yaşayacağımız çok açık. İzmir’in yeraltı ve yerüstü kaynaklarının tamamını kullanıyor durumdayız. Çok ufak tefek kaynaklar hariç hepsini kullanıyoruz. Ne olursa olsun her birimiz su israfıyla ilgili azami dikkati göstermek zorundayız. En son aldığımız kararda park ve bahçelerde kullandığımız suları belli alanlar dışında kestik. Kamu olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
RTÜK, muhalif kanallara verilen cezaları savundu
 
Gökdere’de aşure sofrası birlik ve aşk ile kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezici Kütüphane Yollarda: Rota Torbalı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Gezici Kütüphane Projesi ...
Yeni Girne Caddesi yayalar için daha güvenli oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenli ve konforlu ulaşım için Karşıyaka ...
Başkan Tugay: Bağırılması gereken yer sendikanın önüdür!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısının ilk oturumunda ...
 
Başkan Denizli ile Sevil arasında gerginlik!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ...
Büyükşehir Meclisi'ne zorla girmek isteyen işçilere polis müdahalesi...
İzmir Büyükşehir Belediyesinden işten atılan işçiler Belediye Meclis Toplantısı'na ...
Karşıyaka'da bir devir kapandı... Atlar satıldı, Taypark konsept değiştiriyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından 2010'da Mavişehir'de faaliyete geçirilen, ...
 
Tire Belediyesi’nden çocuklara spor dolu bir yaz
Tire Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda 1.461 öğrenci, çok sayıda branşta ...
Bayraklı'da asfaltlama seferberliği
Bayraklı Belediyesi, yol yenileme çalışmaları kapsamında ilçenin 24 mahallesinde ...
Pehlivan: Millet kazandı, hainler kaybetti!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri