ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
26 Mart 2021 Cuma - 13:18

Başkan Tugay'dan Yücel'e sitem... O TOPLANTIDAN HABERİM YOKTU!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentsel dönüşüm imar planlarının iptal edilmesiyle ilgili konuştu. İptal kararı öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ev sahipliğindeki toplantıdan haberinin olmadığını belirten Tugay, "Davet edilmedim. Daha sonra il başkanına 'Keşke benim de haberim olsaydı' dedim" ifadelerini kullandı. Plan konusunun istismar edildiğini öne süren ve CHP'nin içine işaret eden Tugay, "Bazı isimler sürece dahil olmuş olabilir, duyumlarım var" dedi

Başkan Tugay dan Yücel e sitem... O TOPLANTIDAN HABERİM YOKTU!

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin de bir kısmını kapsayan, yurttaşların büyük tepkisi sonrası iptal edilen kentsel dönüşüm imar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel bir internet sitesinin yayınında konuşan Tugay, iptal kararı öncesi il başkanlığında düzenlenen toplantıya davet edilmemesi nedeniyle sitem etti.

"KEŞKE HABERİM OLSAYDI"

CHP İzmir İl başkanlığında İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan arasında imar planları gündemiyle yapılan toplantıyla ilgili konuşan Tugay, "Bu toplantıya davet edilmedim. Haberdar da edilmedim. Daha sonra il başkanı ile konuştuğumuzda 'Bu bir toplantı değil, sadece bir görüşmeydi' dedi. Ben de keşke benim de haberim olsaydı dedim. İl başkanı böyle bir görüşme yapabilir, itirazım yok. İlçe başkanıyla da bu süreçte hiç ayrışmadık" dedi.

"KUVVETLİ DUYUMLARIM VAR"

Mahallelinin itirazlarının kendisi için normal olduğunu ancak bu konunun istismar edildiğini iddia eden Tugay, "Beni ve Tunç başkanı zor duruma düşürmeye çalışan siyasi amaçlı bir grup var. İmar planları konusunda bir problem gördüler. Bunu mümkün olduğunca köpürtmek için uğraştılar. Genel merkez ayağı kesinlikle yok bu grubun. Parti içerisinde de yarışlar vardır. Pozisyonlarını kaybeden ve bunların arkasında onları destekleyen bazı insanlar sürece dahil olmuş olabilir. Net ispatlayamam ama kuvvetli duyumlarım var" ifadelerini kullandı. 

"KİMSENİN DIŞLADIĞI YOK"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından arandığını dile getiren Tugay, "Tunç Soyer başkanımız telefon açıp bilgi verdi. Planın gözden geçirilmesini istedi. Genel başkanın dahil edildiği süreçlerin tamamında varım. Kimsenin kimseyi dışladığı yok" dedi. 

"SINIRLARINI AŞAN TAVIRLAR"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ile kişisel bir probleminin olmadığını söyleyen Tugay, şunları söyledi: 

"Muhtarın kullandığı bina, pek çok masraf belediyenin üzerinde. Geçmiş dönemde muhtarımız benden önceki dönemdeki belediye başkanıyla kavga etmiş. Küfürleşmiş diye biliyorum ve mahkemelik olmuşlar. Ondan önceki belediye başkanıyla da benzer sorun yaşamışlar. Konu yine mahallenin imar konusuymuş. Kendini bu konuda sorumlu gören muhtarımız var. İtirazım yok ama sadece iletişimde sıkıntı var. Bazen insanlar kendi sınırlarını aşan tavırlar gösterebiliyorlar. Sadece hukuk yoluyla kendinizi savunabilirsiniz. Ya da siyaseten haklılığınızı savunmak için anlatmaya devam edersiniz. Seviyesiz bir kavgaya girmezsiniz. Bu ne belediye başkanına ne de muhtara yakışır."

MUHTAR DAĞHAN'DAN AKPINARLI YANIT!

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ise yayın sırasında Tugay'ın sözlerini yalanladı. Muhtar Dağhan, "Sayın başkan diyor ki muhtarımızın her şeyini biz karşılıyoruz. Sanki bir tek Cumhuriyet Mahallesi'nin giderlerini karşılıyor. Tüm muhtarlıkların gideri belediye meclisinden alınan kararla karşılanıyor. Sanki sayın başkan cebinden karşılıyor. Hüseyin Mutlu Akpınar başkanıma buradan çok selam gönderiyorum. Kendisine çok geçmiş olsun diyorum. Yengemize yiyenlerime çok çok selamlar. İnan sizi arıyoruz Hüseyin Mutlu Akpınar. Ben Özay Dağhan olarak hiçbir başkana küfür etmedim. Size yakışmadı. Bir belediye başkanı olarak benim küfür ettiğimi ispatlayın, muhtarlık makamımı bırakayım . Sizin ağzınıza hiç yakışmadı başkan çok yazık" dedi.

 

 
Dünyada aşılanan kişi sayısı 500 milyonu aştı: Türkiye yedinci sırada
 
İZVAK'ta Ali Erten yeniden aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'deki çatlaklarla ilgili Büyükşehir'den açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana ...
Kuşadası Belediyesi'nden Ada Camping
Kuşadası Belediyesi’nin kentte alternatif turizmi geliştirmek amacıyla ...
Efes Selçuk uluslararası anenada
Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler ağının üyesi ve Kültürlerarası ...
 
Engelli dostu İzmir’e erişilebilirlik ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ...
Depremzede çocuklara drama eğitimi... Başkan Sandal imzayı attı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, depremzede çocuklara yönelik ...
Foça'da memurlar için yeni sözleşme
Foça Belediyesi’nde çalışan memurların toplu sözleşme hakkı kapsamında ...
 
Konak'ta tıkır tıkır dönüşüm!
İzmir'in kalbi Konak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları, belediye ve muhtarlar ...
Bayraklı'da 'Kalite yönetimi' toplantısı
Bayraklı Belediyesi AR-GE Müdürlüğü tarafından başkan yardımcıları ve ...
Başkan Batur müjdeyi verdi... AÇILIŞ 8 NİSAN'DA!
Konak Belediyesi, Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri