ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4928
    Dolar
  • Euro
    43,7443
    Euro
  • Altın
    4.073,670
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
21 Kasım 2022 Pazartesi - 09:17

Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası sona erdi

Karabağlar Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası sona erdi. Dereceye giren öğrencilere kupa ve ödüllerini veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 2 gün süren turnuva, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) gerçekleştirildi. 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada sporcular, dereceye girmek için kıyasıya yarıştılar.

Yarışmanın ödül töreni de, YKSM Konferans Salonu'nda yapıldı. Törene Başkan Selvitopu'nun yanı sıra Başkan Yardımcıları Y. Güven Güngörmüş ve Aykut Kolatar, Selvili Mahalle Muhtarı Yücel Yıldız, Türkiye Satranç Federasyonu yöneticileri, hakemler, genç sporcular ve aileleri katıldı.

Başkan Selvitopu törenin açılış konuşmasına, turnuvaya katılan tüm öğrencileri ve katkı koyanları yürekten kutlayarak başladı. Gelişmiş ülkelerin satrancı özellikle teşvik edip desteklediğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak biz de bu tür etkinlikleri düzenlemekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

'Desteklerimiz sürecek'

Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün en önem verdiği konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Satranç turnuvamızı da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Başöğretmen Atatürk adına düzenliyoruz. Atatürk, biliyorsunuz kara tahtanın başına geçip yeni harfleri tanıtarak, herkesin rahatça okuyup yazabimesi için Harf Devrimi'ni başlatmıştır. Biz de üzerimize düşeni yerine getirmeye ve eğitimi tüm gücümüzle desteklemeye çalışıyoruz Karabağlar'da 80 bine yakın öğrencimiz var. Bu büyük bir rakam. KARBEM'le, okullarda yaptığımız bakım onarımlarla, dağıttığımız Eğitim Kart'la onların yanında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Yıldız Kenter ve Kültür Sanat Merkezi'nin de bu anlayışla hizmete sunulduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Amacımı özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı kültürle, sanatla, bilimle buluşturmak ve geleceğe hazırlamak. Bu hepimizin görevi” dedi.

Turnuva Başhekimi Emin Yasa Altun da konuşmasında, verdiği desteklerden ötürü Başkan Selvitopu'na ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere madalya, kupa ve ödülleri verildi.

Dereceye girenler

Törende, her kategoride ilk üç dereceyi elde eden sporculara ve en iyi dereceyi elde eden üç takıma kupa, en iyi dereceyi elde eden ilk 10 sporcuya da madalya verildi. Her kategoride birinci tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü çeyrek altın alırken, kadınlar kategorisinde birinci olan sporcular DGT 2010 Satranç Saati, ikinci ve üçüncü olan sporcular da satranç takımı kazandılar.

8 yaş ve altı genel kategoride Uraz Baş, Sezer Toprak Oytun ve Aral Avşar; 8 yaş ve altı en iyi kadınlar kategorisinde Derin Topaloğlu, Eslem Tolan ve Miray Demirbaş; 10 yaş ve altı genel kategoride Demirhan Şanan, Mete Dağgül ve Bora Savran; 10 yaş ve altı en iyi kadınlar kategorisinde Nihal Demirtaş, Aslıhan Gökçe Buldağ ve Öykü Çamlar; 14 yaş ve altı genel genel kategoride Arda Çamlar, Alper Demirtaş ve Can Yardımcı; 14 yaş altı en iyi kadınlar kategorisinde de Zeynep Acar, Begüm Dağgül ve Ecenur Alara Buldağ ilk üç sırayı paylaştılar.

 

 
Erdoğan Sisi ile yan yana!
 
Tiyatrocuları taşıyan minibüs kamyona çarptı: 3 ölü 8 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da 22. Turuncu Şenlik coşkusu...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Seferihisar Belediye ...
Başkan Soyer'den sosyal demokrasi mesajı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği ...
Büyük Çarşı esnafından Başkan İduğ’a tam not
Bornova Belediyesi ilçenin en hareketli bölgelerinden biri olan Tarihi ...
 
Herakleitos Felsefe Günleri sona erdi!
17 Kasım Dünya Felsefe Günü’nde Selçuk Efes Kent Belleği’nde başlayan ...
Kardeş kentten Torbalı ziyareti!
1985 yılından bu yana Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayan ...
Karabağlar'da satranç turnuvası heyecanı!
Karabağlar Belediyesi tarafından 9. su düzenlenen Karabağlar Belediyesi ...
 
Engeli yurttaşlar için kolaylık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli yurttaşların İZELMAN otoparklarından ...
Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı semineri İzmir’de yapılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 21-25 Kasım tarihleri arasında Akdeniz'de ...
Bayraklı'da çocuk meclisi!
Bayraklı Belediyesinin ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri