ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    12/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    11/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
19 Eylül 2021 Pazar - 10:24

Betoya Prefabrik, 100 yıl ömürlü beton üretecek

Sektöründe 61 yıllık tecrübeye sahip olan Betoya Prefabrik, havalimanlarından stadyumlara, fabrikalardan büyük ölçekli üretim tesislerine kadar Türkiye’nin en büyük projelerine imzasını atıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, Vestel Üretim Tesisleri, Manisa ve Göztepe Stadyumları başta olmak üzere bugüne kadar bulundukları yerlere değer katan projeleri başarı ile tamamlayan şirket, ar-ge çalışmaları ile 100 yıl ömürlü beton üretimi için de çalışma yürütüyor.

Betoya Prefabrik, 100 yıl ömürlü beton üretecek

Bugüne kadar birçok farkı sektör ve alana hizmet veren Betoya Prefabrik, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu özelliklere uygun olarak geliştirdiği özel prefabrik uygulamaları ile de dikkat çekiyor.

82 bin metrekare alanda üretim

Betoya’nın 1960 yılında Santrifüj Beton Direk ve Travers üretimiyle sektöre girdiğini ifade eden Betoya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez,  2004 yılında Grubu’muza dahil olan Betoya’nın günümüzde sektörünün öncüsü firmalarından biri haline geldiğini söyledi.

Prefabrik yapı elemanları üretimi ile fark yarattıklarını vurgulayan Dönmez, “Turgutlu’da 20 bin metrekaresi kapalı, toplam  82 bin metrekare alana yayılan yüksek kapasiteli tesislerde, modern teknolojik yöntemler kullanılarak uzman bir kadro tarafından üretim yapıyoruz” dedi.

Türkiye Prefabrik Birliği Üyesi

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir ivme ile büyüyen, hizmet verdiği sektörün güveni ile “BETOYA” markasının oluştuğunu ve mühendislik birikimiyle  Türkiye’de büyük projelerde yer aldıklarını ifade eden Dönmez, “Betoya Prefabrik A.Ş prefabrike betonarme yapıların üretiminden, montajına ve anahtar teslim yapımına kadar müteahhitlik hizmeti sunuyor. Ayrıca Türkiye Prefabrik Birliği Üyesi olarak da sektörümüze katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

“Sektörümüz büyük bir hareketlilik içinde”

Prefabrik sektörünün çok hareketli bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Dönmez “Meslek hayatımda sektörün bu kadar hareketli olduğu bir dönem görmedim. Sanayici hızlı bir yatırım ikliminde. Özellikle ihracatçı firmalar talepleri karşılayabilmek için yatırımlarını hızlandırdılar. Önümüzdeki yılın ortasına kadar bu durumun devam edeceğini öngörüyorum. Pandemi döneminde de inşaat sektörü durmadı, yüzde 50 ile de olsa çalışmaya devam ettik. Bu da sektörün ivmelenmesinde önemli bir faktör” dedi.

Sabiha Gökçen’den Göztepe Stadı’na

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Otoparkı’nın 120 bin metrekare döşemelerini yaptıklarını söyleyen Betoya Genel Müdürü Mehmet  Ali Günay ise, “Manisa Stadyumu’nu ve Göztepe Stadyumu’nun tribün ve basamaklarında da bizim imzamız var. Vestel’in en son 2017 yılında 65 bin metrekare bir yatırımını da biz tamamladık. Öte yandan Altınyol üzerinde bulunan Adnan Kahveci Viyadüğünün bütün kirişlerini biz hazırladık. Bu tarz büyük kapsamlı işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Uzun süreli beton araştırması yapıyoruz”

Hali hazırda C60 beton dökebildiklerini ayrıca en az 100 yıl servis ömürlü beton araştırmalarını da sürdürdüklerini belirten Günay, “ARGE çalışmaları kapsamında üniversitelerden de destek almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle C 70 beton çalışmasını tamamlayarak üretim yapacak duruma geldik. Ayrıca gelişen mühendislik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için; UHPC (ultra yüksek dayanımlı beton) ve uzun sure dayanabilecek durabil beton çalışmalarımız sürüyor. En az 100 yıl servis ömürlü durabil beton çalışmaları kapsamında; uzun ömürlü beton üretiminin en önemli unsurlarından biri olan klor difüzyon deneyini, Türkiye Hazır Beton Birliği laboratuvarlarında gerçekleştirerek başarılı sonuçlar elde ettik. Uzun süreli dayanacak beton ihtiyacı özellikle sert hava koşullarında ve deprem kuşağındaki bir ülke için son derece değerli, biz de bunun için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler:
 
Göbeklitepe'nin ödüllü fotoğrafları, İzmirlilerle buluşacak
 
İzmirli sanayici: ÇİP ÜRETMELİYİZ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahveye büyük zam!
Brezilya'da olumsuz iklim koşulları Türkiye'de kahve fiyatlarını etkiledi. ...
İzmir Moda Endüstrisi 1.5 milyar dolar ihracat hedefine yaklaştı
FASHION PRIME Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, ...
İzmir'e "Mobilya OSB" geliyor
İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Torbalı ...
 
YouTuber’lara vergi düzenlemesi!
Hükümet, vergi başta olmak üzere ekonomiyle ilgili çeşitli konularda değişiklik ...
BDDK'dan flaş kredi vadesi kararı!
BDDK, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının kredi tutarı 50 ...
Mahall Bomonti İzmir ile Küçük Kulüp güçlerini birleştirdi
80 yıla yaklaşan geçmişiyle İzmir’in sosyal, kültürel ve sportif hayatına ...
 
Elektrik kesintileri ve zam yolda!
Avrupa'da doğalgaz fiyatlarındaki astronomik artış nedeniyle tehlike çanları ...
Dünya’nın tercihi Türk üzümü oldu!
Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden sofralık taze üzüm ihracatı ...
Aydın Doğan’dan yeni hamle!
Doğan Holding, iştiraki Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri