ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
11 Ocak 2024 Perşembe - 17:22

Bezircilioğlu'ndan Özlale'ye tepki: ŞIMARIKLIK, EGO PATLAMASI

İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ile yaşadıkları gerilim sonrası sürpriz bir kararla görevden alınan İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetimi, tepkilerini dile getirdi. Bezircilioğlu, Özlale'nin "şımarıklık ve ego patlaması" yaşadığını ileri sürdü.

Bezircilioğlu ndan Özlale ye tepki: ŞIMARIKLIK, EGO PATLAMASI

SONKALEİZMİR- Ani bir kararla görevden alınan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile yönetimi, bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Görevden alman kararının İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile yaşadıkları gerilim sonucu alındığını vurgulayan Bezircilioğlu, çarpıcı ifadeler kullandı. Bezircilioğlu, öncelikle devrik yönetim adına kaleme alınan basın açıklamasını okudu.

"AYLARDIR FIRSAT KOLLUYORDU"

Açıklamada, şöyle denildi:

“İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın 10.01.2024 tarihli yazısı ile 11.01.2024 tarihinde görevden el çektirilmiştir. El çektirme kararında gerekçe belirtilmemiştir. Bu nedenle Genel Merkezimizin bu tasarrufu ile ilgili İI Yönetim Kurulumuz üzerinde bir töhmet oluşmaması adına, görevden alınma nedenini kamuoyu ile paylaşmak zaruri olmuştur. Yılbaşından hemen önce İl Başkanlığı makamında İl Sekreterimiz, Siyasi İşler Başkanımızın üzerine yürümüş, sözlü ve fiili saldırıda bulunmuştur. Bunun üzerine İl Sekreterinin görevinden istifası istenmiş ancak Ümit Özlale devreye girerek, İl Başkanımıza ‘İl sekreteri yoksa ben de yokum’ diyerek sürecin baş aktörlüğüne soyunmuştur. İl yöneticilerini görevlendirme yetkisi il başkanındadır. Bu yetki milletvekili ya da herhangi bir adayın uhdesinde değildir. Parti içinde bu tarz bir olayın hoş görülmesinin mümkün olmadığı kendisine iletildiğinde ‘ben de Genel Başkan'a gidip ya il ya ben derim’ diyerek ısrarcı olduğunu belirtmiştir. Olayın akabininde Ümit Özlale Ankara'ya giderek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüşmüş, “ya ben ya da il yönetimi” diye diretmesi neticesinde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tercihini Ümit Özlale lehine kullanmak zorunda kalmış ve yönetim görevden el çektirilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkan adayının, İl Yönetim Kurulu'nu görevden el çektirmek için aylardır fırsat kolladığı bilinmekteydi.”

Özlale’nin ilçe ve il yönetimini dizayn etme çabası içinde olduğu vurgulanan açıklamada, “Ümit Özlale, adaylığı açıklandığı günden bugüne, il binasında alan tahsis edilmesine rağmen il binası dışında, seçim çalışmalarına İl Başkanı ve yönetimi hiçe sayarak birkaç kişi ile sürdürmekteydi. Son olayda da Ümit Özlale, müdahale yetkisi olmamasına rağmen il yöneticileri arasında geçen ve disiplin cezası gerektiren bir olayı bahane ederek, gerek partimizi gerekse Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i zor durumda bırakmıştır. İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Partinin tüm üyelerinin yeterlilik onayı anlamına gelen, Genel Seçim Temayül Yoklaması'na katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir Milletvekili seçilen Ümit Özlale'nin, yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala İl Yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası, kendisinin demokrasiye olan bakış açısını, onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır. Seçim çalışmalarında ‘İzmirliyim, İzmir'in değerlerine sahibim’ diyen ve partimizin en iddialı belediye başkan adayı olarak kabul ettiği Ümit Özlale'nin, seçilerek göreve gelmiş il yönetiminin, şımarık bir kaprisle görevden el çektirilmesini sağlayarak, mevcut yönetime karşı kongrede kaybetmiş kişileri yönetime getirmek istemesi İzmir'in demokratik, cumhuriyetçi, özgür, çağdaş yapısıyla bağdaşmadığının göstergesidir. Bizler İYİ Parti’nin neferleriyiz ve her zaman da partimizin emrinde olacağız. Biz dün vardık, bugün varız, 1 Nisan'dan sonra da burada olacağız” ifadelerine yer verildi.

EGO PATLAMASI

Bezircilioğlu, açıklamanın ardından soruları yanıtladı. Özlale'ye yüklenen Bezircilioğlu, “Gerçekten seçime 80 gün kala böyle bir hamle eften püften sebepler… Ortada bir sebep de yok. Bir şey de yok. Yapmak gerçekten ha kişisel olarak bir ego patlaması. Şımarıklığın göstergesi olarak algılamak lazım. Siyaseti çok iyi bilme bilinmediği siyasetten çok siyaseti çok iyi anlamadığının, siyaseti çok iyi bilmediğinin bir göstergesi olarak algılamak lazım. Yani diyecek bir şey yok" dedi.

Bezircilioğlu, her şeye rağmen genel başkan Meral Akşener ve parti genel merkezinin emrinde olduklarını söyledi. Milletvekilleri Hüsnü Kırkpınar ve Musavat Dervişoğlu'nun da bu krizin aşılması konusunda çok ciddi çaba sarf ettiğini, "Özlale'yi kapristen, şımarıklıktan vazgeçirmek için ellerinden bir geleni yaptığını" dile getirdi.

Bezircilioğlu, İYİ Parti'de bazı ilçe başkanlıkları ve belediye başkan adaylarının da istifa edebileceği iddialarıyla ilgili ise "Ben kimseye istifa edin ya da etmeyin diyemem. Herkesin kendi kararı" yorumunu yaptı.
 

 
Dronla tespit edildiler... Kaçak avcılar yakalandı!
 
MHP İzmir'in 2 ilçesindeki adaylarını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de deprem... Bezircilioğlu görevden alındı!
İYİ Parti Genel Merkezi, seçilmiş il başkanı Sinan Bezircilioğlu'nu görevden ...
CHP'li Kılıç, Epstein davasındaki Türkiye iddialarını Meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, küresel fuhuş şebekesi Epstein ...
İYİ Parti İzmir karıştı... 22 ilçe başkanının istifası cebinde!
İYİ Parti İzmir'de seçilmiş il başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun görevden ...
 
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki projelerini anlattı
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Eşki, SONKALE TV canlı yayınında ...
CHP’li Temiz: Aile bütçesi üzerindeki yükü hafifleteceğiz!
Saha çalışmalarına Çamdibi’nde devam eden Bornova Belediye Başkan A.Adayı ...
CHP’li Berk Hızlıateş: Gazeteciler toplumun vicdanıdır!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
AK Parti Eskişehir adayından gazetecilere: Sizi maaşa bağlayacağım!
AK Parti'nin Eskişehir adayı İdris Nebi Hatipoğlu gazetecilerle bir araya ...
Erdoğan 9. kez dede oldu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9'uncu torunu dünyaya geldi. Bebeğe, ...
İYİ Parti'de 6 istifa: 'Tabela partisi oluruz...'
İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 6 kişi, partinin özellikle Antalya'da ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri