ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
10 Mart 2024 Pazar - 10:22

Bornova Adayı Eşki, gençlerle festivalde buluştu!

Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornovalı gençlerle festivalde bir araya geldi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre Killik, Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Bedirhan Özel’in de katıldığı festivalde fikir, spor, oyun, dans toplulukları stant açtı. Yoga atölyeleri ile Hip-Hop gösterilerinin de bulunduğu etkinlikte ünlü sanatçı Umut Kaya’nın yanı sıra Bornovalı müzik grupları İyi Kötü Kararsız, Ahmet Akçakaya ve Genel de sahne aldı.

Bornova Adayı Eşki, gençlerle festivalde buluştu!

Çoğunluğunu üniversiteli gençlerin oluşturduğu kalabalığın Büyükpark’ı doldurduğu etkinlikte konuşan CHP’li aday Ömer Eşki, “Bornova’ya üniversite okumak için geldim. Tıpkı bugün sizin yaptığınız gibi ben de yurtlarda, öğrenci evlerinde yaşadım. Günü geldi üşüdük, günü geldi aç kaldık. Fakat bu kent bana sahip çıktı ve bugün belediye başkan adayıyım. Ben de bu kente ve benim gibi okumak için İzmir’e gelen gençlere sahip çıkacağım. Gençlerimizin ihtiyaçlarını biliyorum. Hiçbir kardeşimin aç kalmaması için, üşümemesi için, barınma sorunu, eşya derdi yaşamaması için gayret edeceğim. Önceki yıl 12 bin 21 öğrenci barınma sorununu aşamadığı için eğitimini yarıda keserek memleketine dönmüş. Böyle bir ayıbı bir daha yaşayamayız. Her derdinizle, her sorununuzla ilgileneceğiz” dedi.

Burs, barınma, kütüphane, gençlik merkezi

Gençlik Merkezleri’ni geliştirerek yeniden hayata geçireceklerini öne süren Eşki, “Bu alanlar genç kardeşlerimizin günde bir öğün de olsa ücretsiz yemek yiyebildikleri, çay kahve içip sosyalleşebildikleri, çamaşırlarını yıkayabildikleri, günlük gazeteleri okuyup, kütüphanesinde ders çalışabildikleri,  iyi vakit geçirebilecekleri alanlardır. İlk olarak Bornova Merkezi’nde olanın kapasitesini genişleterek yeniden devreye alacak, ardından bir benzerini öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Mevlâna Mahallesi’nde kuracağız.  Ayrıca Merkez, Mevlana ve Evka-4 olmak üzere 3 noktada Yaşayan Kütüphaneler kuracağız. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak, arzu eden arkadaşlarımız buralarda istediği saatte gelip ders çalışabilecek, ücretsiz internet kullanacak, sıcak bir çorba, çay bulabilecek. Tüm öğrencilerimizin ihtiyacını karşılamak üzere hem Bornovalılardan hem de sanayilerimizin burs vermesini teşvik edecek uygulamalar geliştireceğiz” diye konuştu.

Güzel günler göreceğiz

Gençlerin sosyal yaşamla ilgili beklentilerini de göz ardı etmeyeceklerini ifade eden Ömer Eşki, “Elbette çok çalışıp derslerimizde, işlerimizde başarılı olacağız ama eğlenmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Türkiye, son 20 yıldır, gençliklerinde eğlenmemiş, asık suratlı ve öfkeli bir grup tarafından yönetiliyor. Biz sürekli etkinlikler, workshoplar, kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bugün burada fragmanını gördüğünüz festival her yıl düzenli olarak gerçekleşecek. Ege Üniversitesi'nin Bahar Şenliği’nin Bornova’nın kent kültüründe çok önemli yeri vardı. İzmir’in her yerinden, Manisa’dan Aydın’dan arkadaşlarımız şenlik için gelirdi. Şimdi türlü bahanelerle iptal ediyorlar, yasaklıyorlar. Size söz, öyle güzel bahar festivalleri düzenleyeceğiz ki herkes Bornova’da okumak, Bornova’ya gelmek isteyecek. Birlikte çok eğleneceğiz. Biz umutsuzluğa inat eğleneceğiz, birlikte güzel günler göreceğiz arkadaşlar”  dedi.

Demokrat maskesine kanmayın

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre Killik ise İzmir’in çeşitli yerlerindeki seçim çalışmalarına katıldığını söyleyerek, “Gördük ki yüzlerine bir demokratlık maskesiyle sokakları geziyor, kafelere girip oy istiyor. Bizi kimse bu maskeyle kandıramaz. O maskenin arkasında demokrasiye, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e düşman yüzleri olduğunu biliyoruz. Bu seçimde demokrasiden yana tüm güçler CHP’de birleşecek. Çünkü CHP’nin yönettiği şehirler, mutlu insanların şehirleridir. CHP’nin Gençlik Kolları’ndan yetişmiş, sizler gibi genç, sizinle aynı dili konuşan Bornova adayımız Ömer Eşki’yi sizlere emanet ediyorum” diye konuştu. 

 

 
CHP'li Bakan'dan 31 Mart mesajı: AKP'yi sarsacağız!
 
Baharat sektörü 2024 yılına güçlü başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan 31 Mart mesajı: AKP'yi sarsacağız!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçim çalışmalarına ...
İzmir'de ramazan öncesi gıda denetimi!
İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi üretim, ...
CHP’li Konak Adayı Mutlu projelerini halka tanıttı!
Saha çalışmalarına hafta sonunda da devam eden CHP Konak Adayı Nilüfer ...
 
Feci ölüm... Hız kadranı 190 kilometrede takılı kaldı!
Eskişehir'de, Yaşar Demiryürek'in (55) kullandığı otomobil yön tabelası ...
DEAŞ operasyonu: Çok sayıda gözatı var!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sakarya’da DEAŞ Terör Örgütüne yönelik ...
Emekli polis, eşi ve oğlunu öldürüp gömdü!
İstanbul’da yaşayan emekli polis memuru Cengiz Bedir (54), boşanma aşamasında ...
 
Agit Akan çetesi çökertildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir merkezli 4 ilde jandarma tarafından ...
Varank ve Özhaseki'ye protesto
Bursa’da yurttaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ve Bursa ...
Dikili'de yürek yakan manzara! Mandıra atıklarını denize boşalttılar
İzmir'in cennet koylarıyla bilinen ilçesi Dikili'de bir mandıraya ait ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri