ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4485
    Dolar
  • Euro
    34,7187
    Euro
  • Altın
    2.499,020
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
2 Mart 2023 Perşembe - 11:56

Bornova Belediyesi 40 bin kişilik çadır kuruyor!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, deprem bölgesinde kurdukları 2 bin 500 çadırın ardından 2 bin çadırın daha siparişini verdiklerini, toplam 40 bin kişiye barınma imkanı sağlayacak çadırları, Bornova Belediyesi ekiplerinin en çok ihtiyaç duyulan noktalara kurmaya devam edeceğini söyledi.

Bornova Belediyesi 40 bin kişilik çadır kuruyor!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye Meclisi öncesinde Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından yapılan çalışmaları anlattı. Bornova Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yardım toplama çalışmalarında gönüllü olarak çalışan gençler, siyasi partilerin ilçe başkanları, iş dünyasından temsilciler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı toplantıda, depremde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

160 kişilik ekiple kuruldu
Depremin gerçekleştiği 6 Şubat 2023’ten itibaren Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların gün gün anlatıldığı filmin gösteriminin ardından Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, deprem bölgesinde kurulacak yeni çadırların haberini verdi. Deprem bölgesinde çadırların kurulmasıyla ilgili çalışmaları bizzat yerinde yöneten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yardım malzemelerinin dağıtılmasında olduğu gibi çadırların kurulacağı alanları da bölgede görev yapan 160 kişilik Bornova Belediyesi ekibinin bire bir tespitler yaparak belirlediğini söyleyerek, yeni gelecek 2 bin çadırın da aynı anlayışla kurulacağını söyledi.

Süreç 8 Şubat’ta başladı
Deprem bölgesinde kurulan 2 bin 500 çadırı satın alma kararını 8 Şubat tarihinde aldıklarını ve hemen gerekli girişimleri başlattıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yanmaz, su geçirmez, soba kurulabilecek nitelikteki çadırların her birinin bedelinin 1900 TL olduğunu belirti. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan çadırların ikinci partisinin birim fiyatının da aynı olduğunu belirten Başkan İduğ, hem uygun bir maliyetle hem de hızlı bir şekilde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bu konuda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bornova için hazırlıklar
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın hemen ardından en çok ihtiyaç duyulan ekipmanların kesici aletler ve hilti olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa  İduğ, “Biz de Bornova Belediyesi olarak arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak kesici alet hilti ve benzeri ekipmanların bulunacağı konteynerler hazırlayarak belirli noktalara koymaya başlayacağız” dedi. Başkan İduğ, Pınarbaşı’ndaki Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nı büyük bir toplanma alanı olarak kullanmak üzere planlama çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Kocaman bir orduyla çalıştık
Bornova Belediyesi olarak deprem sonrasındaki çalışmalarda başarılı işler yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bütün bu çalışmaları yaparken arkamda kocaman bir ordu vardı. Yardım malzemelerini getiren vatandaşlarımızdan, onların tasnif edilmesinde ve paketlenmesinde çalışan gönüllülerimize, bu malzemelerin taşınmasında destek veren lojistik firmalarına kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar tamamen siyasetten uzak bir şekilde yapıldı” diye konuştu.

Kriz yönetimi
Çalışmalarda depremden sonraki ilk aşamanın arama kurtarma çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan İduğ, ikinci aşamada ise barınma sorununun çözümünün geldiğini söyledi. Başkan İduğ, “Aldığımız hızlı kararlarla bu sorunun çözümüne önemli bir katkı sağladık. Üçüncü aşamada önümüzdeki Ekim ayından itibaren konteyner kentlerin kurulması geliyor. Malzemelerini temin ederek Bornova’daki sanayi kuruluşlarının konteyner üretmelerini sağlayacağız. Kuruluşların üretimi paylaştığı bir süreci inşa edeceğiz” dedi. Depremin yaşandığı illerden büyük bir göçün başladığına da dikkat çeken Başkan İduğ, “Biz Bornova Belediyesi’nin yurtlarında, misafirhanelerinde 300 kişiyi misafir ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Temsilciler konuştu
Toplantıya katılan siyasi partilerden, iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de çalışmalarla ilgili düşüncelerini dile getirdi. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Sirhan Özen, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Birsen Yılmaz, Deva Partisi Bornova İlçe Başkanı Erkan Yanıkoğlu, MHP İlçe Başkanı Turan Otlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Cemil Kurkut, Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Çakmakçı çalışmalardan duydukları memnuniyeti dil getirdi. Yardım ve destek çalışmalarına Bornova’da ve deprem bölgesinde katılan gönüllü grupların temsilcileri de yaşadıklarını anlatarak, Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla yardımların nokta atışı ihtiyaç duyulan alanlara gönderildiğini bilmenin motivasyonuyla çalıştıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin çadırı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yapılan çalışmaları anlatmak amacıyla meclis toplantısının yapıldığı Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nun önüne kurulan çadırla ilgili bilgi de verdi. Başkan İduğ, “Bugünkü meclis toplantımızda hangi kalitede çadır aldığımızı meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, Bornova halkına göstermek istedik. Bu çadır da birkaç gün içinde bölgeye gönderilecek. Açıkçası aldığımız 4 bin 500 çadır yeterli değil, bulabilirsek bir o kadar daha alacağız. Bu çadırlar yanmaz, su geçirmez, soba kurulabilecek nitelikte ve 12 metrekare alana sahip” dedi.

 
İzmir'de çok sayıda yeni fay tespit edildi!
 
Başkan Arda: Afetlere karşı dirençli bir kentiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın çadır kentinde hayat başladı...
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini ...
Afet gönüllülerine ulaşım desteği!
6 Şubat depremlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmak ...
Başkan Gürbüz'den Yunanistan mesajı...
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Yunanistan'da 40'ı aşkın kişinin hayatını ...
 
Konak’taki binalarda vize dönemi başlıyor...
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis toplantısında, depreme ...
Başkan Tekin dede oldu!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ikinci kez dede olmanın mutluluğunu yaşadı.
Karabağlar Belediye Meclisi’nden saygı duruşu
Karabağlar Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ...
 
Buca Metrosu’nun yapımı sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca metrosunun yapımını sürdürüyor. Hattın ...
Kuşadası'nda uyuşturucu ile mücadele
Kuşadası Belediyesi, 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü’nde açtığı Türkiye’nin ...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde söz çocukların!
İzmir’de 15-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri