ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3554
    Dolar
  • Euro
    34,7816
    Euro
  • Altın
    2.397,850
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
18 Ekim 2019 Cuma - 10:02

Bornova'da üç koldan eğitim devrimi!

Bütçeden sağladığı 500 milyon liralık tasarruf ve "Protein Zinciri" gibi sosyal projeleriyle gündem yaratan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, eğitimde ise çıtayı iyice yükseltti. Başkan İduğ, boşalan belediye hizmet binalarına BELGEM Dershaneleri açıp 30 bin öğrenciye ücretsiz ders; Türkiye'de çığır açacak dijital dershane uygulaması ile 60 bin öğrenciye cep telefonundan 3500 derslik mobil eğitim; BİLFEM Dershanesi aracılığıyla ise ücretsiz İngilizce kursu vereceklerini müjdeledi.

Bornova da üç koldan eğitim devrimi!

Röportaj: Mustafa AKBAŞ- Fotoğraflar: Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR- Enerjisi ve dikkat çeken projeleri ile ilçeye yeni bir soluk getiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, son rötuşlarını yaptıkları dev eğitim hamlesini SONKALEİZMİR'e anlattı. Otomotivci ve işadamı kimliğinin yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde KOBİ Kaynak Planlama ve Bütçe Yönetimi dersleri vermesi nedeniyle "eğitimci" yönü de bulunan Başkan İduğ, Bornovalı öğrencilere altın değerinde 3 müjde verdi.


HİZMET BİNALARINA BELGEM GELİYOR
Boşaltılacak hizmet binalarına eğitim salonları ve belediyeye ait BELGEM Dershaneleri'nden açacaklarını bildiren Başkan İduğ, "Bornova merkezde bir BELGEM Dershanesi açıyoruz. Başka yerlerde de olacak. Şuan bu dershanelerden 5 bin 500 öğrenciye imkan sağlıyoruz. Bornova'da 60 bin öğrenci var. Yani şu an için yüzde 10'una hizmet veriyoruz. Hedefimiz yüzde 50'ye ulaşıp 30 bin öğrenciye ücretsiz dersler vermek" dedi.
TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK PROJE: CEPTE DERS
Mustafa İduğ, BELGEM'de sunacakları eğitimi çok önemli bir projeyle de destekleyeceklerini açıkladı. "Dijital dershane" adını verdikleri projenin Türkiye'ye model olacağını vurgulayan Başkan İduğ, uygulamanın detaylarını şöyle anlattı:
"Dijital dershane BELGEM'in içinde olacak. 15 Kasım'la birlikte başlıyoruz. 6'ncı sınıftan 12'nci sınıfa kadar 3500 ders anlatan hocalar var. Buradaki amaç eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamak. Hem de bunu Bornova'daki 60 bin öğrencinin tamamına yayıyoruz. Her öğrenci okul karnesini ya da TC kimlik numarasını bize getirecek. Çocuğun Bornova'da okuduğunu bileceğiz. Kendisine kullanıcı kartı vereceğiz. Bu kartlar öğrencinin sadece kendisine ait olacak ve başkaları tarafından kullanılamayacak. Öğrenciler karttaki bilgilerle akıllı telefonlarına girecekler. Dersleri telefondan takip edebilecekler. Kartlar 1 yıl geçerli olacak. Daha sonra yenilecek. Örneğin, öğrenci sisteme girip 9. Sınıf matematik olasılık dersi  yazacak. Ve tık tık akıllı telefonundan derse bağlanacak. Burada yarım saat boyunca canlı ders anlatan hoca olacak. Dersin sonunda 20 soru var. Öğrenci çözemediği soruda yine canlı yayınla dershaneye bağlanıp hocaya soru sorabilecek. Ona hangi konuyu çalışması lazım, nerede eksiklikleri var, hepsi anlatılacak."


DEÜ İLE ORTAK ÇALIŞMA
Başkan Mustafa İduğ, projenin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile yaptıkları akademik bir çalışma olduğunu ve fizibilitesinin tamamlandığını anlatırken, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğini alarak projeyi 76 okuldaki 60 bin öğrenciye aktaracağız. Bu, satın aldığımız 3500 derslik bir program. Sistemin server'i bizde, Bornova merkezdeki BELGEM'de kalacak. Biz onlara yıllık bir aidat ödeyeceğiz.  Ancak bu pahalı bir proje. Ve buna eğitim gönüllülerinin destek vermesi lazım" dedi.


60 İŞADAMI İLE İŞ ÇÖZÜLÜR
Öğrenci başına 25 lira olan ücretlerin 60 bin öğrenci düşünüldüğünde yıllık 1.5 milyon lira, 5 yılda ise 7.5 milyon liraya ulaştığını vurgulayan Belediye Başkanı İduğ, "Belediye bütçesinden bunu karşılamak istemiyorum. Bunu iş dünyasındaki eğitim gönüllüleri ile başlatacağımız '1000 öğrenci' kampanyası ile karşılayacağız. Örneğin, Ahmet bey 1000 öğrenciye burs verecek. 25 TL’den 2 bin 500 TL eder. Böyle yıllık bir bağış sistemi. 60 işadamının 1000’er öğrenciye vereceği bursla çözülecek iştir bu. Mesela, Çimentaş Eğitim Vakfı 'biz bin öğrenci değil 20 bin öğrenci alalım, üçte birine sahip çıkalım' dedi. İzmir iş dünyasının bu projeye sahip çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.


BİLFEM DERSHANESİ'NDEN İNGİLİZCE DESTEĞİ
Mustafa İduğ, peşi peşine sıraladığı eğitimle ilgili projelerine şöyle devam etti: "Bunlar yeterli mi, değil. Çocuğun evinde internet yoksa sosyal işler müdürlüğümüz ücretsiz internet verecek. Ama sınırlı bir internet. Dijital dershanede kullanacak kadar. Bir iletişim firması da bu konuda sponsor olacak bize... Diğer yandan, Türkiye'nin en önemli okullarından biri olan BİLFEM de İngilizce konusunda destek sunacak. Orada görülen İngilizce eğitiminin aynısını, destek amacıyla BELGEM Dershanesi'ne uyarlayacaklar. Bu konuda karar alındı. BİLFEM'le protokol imzalayacağız. Sadece fizik, kimya ve matematikle değil İngilizce ile de çocuklarımızı destekliyeceğiz. Tamamen eğitimde fırsat eşitliğini esas alacağız. Dijital dershanede ayrıca, ekranın alt kısmında işitme engelliler için de anlatım olacak. Diğer engelli çocuklarımızın da evine dershane gelmiş olacak. Eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamış olacağız."

 

 
Vatandaş istedi, yol sorunu çözüldü!
 
Türkiye-İran sınırında alçak saldırı: Bir şehit
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eray 20 Eylül 2020 Pazar 22:37

Nasıl katıla niliriz

Yorumu oyla      0      0  
Süleyman Mandal 18 Ekim 2019 Cuma 12:26

Bir an önce Bornova'ya taşınmak gerekkkkk..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş istedi, yol sorunu çözüldü!
Narlıdere Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden ...
Fuarizmir’de “Keyifler Yerinde”  
Yaş almış bireylerin etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini ve sağlıklı ...
Aklımızla ve vicdanımızla işimizin başındayız!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla ...
 
"İzmir kültür sanat şehri olarak parlayacak"
İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatro'sunda bir konser veren Zülfü Livaneli ...
Gaziemir'in olimpiyat gururu Nazlı
ALMANYA'da geçen pazar günü sona eren Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ...
Kordon ve Pasaport için büyük buluşma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül ...
 
Narlıdere’de ‘Çocuk Senfoni Orkestrası’ için geri sayım
Çocuk Senfoni Orkestrası kurmak için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, ...
Bornova’da 500 milyonluk tasarruf
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, görevde henüz 200 günü dolmadan ...
Kültürpark Üretici Pazarı açıldı
Üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturan üretici pazarlarının ikincisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri