ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
28 Aralık 2023 Perşembe - 12:32

Bornova’da başkanlar buluşması!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’de geçmiş yıllarda görev yapan belediye başkanları ve meclis üyeleri ile buluştu. Türkiye Meclis Üyeleri Birliği ve İzmir Belediye Başkanları Birliği üyelerinin katılımı ile gerçekleşen yemek Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Gecede konuklarla tek tek ilgilenen Başkan İduğ, İzmir’e yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.

Bornova’da başkanlar buluşması!

Bornova Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen yemekte geçmiş dönemlerde İzmir’de görev yapan Belediye başkanları ve meclis ile biraraya gelen Başkan İduğ, 57 aylık süreçte Bornova için yaptığı çalışmaları anlattı. Görev süresi boyunca verimlilik esaslı rekabetçi belediye anlayışı ile çalıştıklarını belirtti. Geceye Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, İzmir Belediye Başkanları Birlik Başkanı ve geçmiş dönem Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar ile eski Belediye Başkanları’ndan Cengiz Bulut, Şebnem Tabak ve Ahmet Sarışın katıldı. 

Borçsuz belediye

Akademik çalışmasını kurumsallaşma üzerine yaptığını belirten Başkan Mustafa İduğ, “Belediyeye ilk işimiz olarak envanterler çıkararak, ihtiyaç analizi yaptık. Bütçemize göre uygulamalar ile çalışmalar gerçekleştirdik. Tasarrufu ön plana alarak, kaynağı kendi içinde projeler ürettik. Harcama kalemlerini bilen bir belediye olmak için iş dünyasından gelen deneyimlerimizi kullandık. Bu sayede de bugün borçsuz bir belediye olduk” dedi.

Tasarruf ön planda

Başkan İduğ, asfalt üretim tesisinden Çamdibi Yüzme Havuzu’na, araç satın alımlarından Bornova Belediyesi’ne yeni mülklerin kazandırılmasına kadar pek çok adım attıklarını anlattı. Kaynağı kendi içinde projeler hayata geçirdiklerini belirten Başkan İduğ, “Bütçemizde araç kiraları önemli yer tutuyordu. Biz kiralama modelinden satın alma modeline geçerek, 142 aracı satın aldık. Araçlar kendi maliyetini karşıladı. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla diğer yatırımları yapma fırsatı bulduk. Yeni mülkler satın aldık. Yeni projeler hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Mustafa İduğ, yaptığı sunumda Bornova Belediyesi olarak, benzin istasyonu, 2 adet kız öğrenci yurdu, Bornova İletişim Merkezi, Belediye Ek Hizmet Binası, Kampüs Bornova projesi, Yeni Bornova Özkanlar Pazarı, Naldöken Kapalı Pazaryeri, Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi, Temizlik İşleri Yeni Ek Hizmet Binası, 23 adet Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri, 18 Taziye Evi, Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 4 ayrı noktaya Fitness Salonu, Şehir Stadına yeni antrenman sahası, ilçede bulunan futbol ve basketbol sahalarında yenileme,  Dijital Sınıf, Dramalılar Köşkü İstasyon İzmir, Doğal Tarım Çiftliği, Atalık Tohum Bahçesi, Altın Bilezik İstihdam Merkezi, Tarihi Büyük Çarşı Yenileme, ilçeye yeni  kazandıran parklar ve yeşil alanlar hakkında da  bilgilendirmelerde bulundu. 2024-2029 dönemi için de hazırlanan ve devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.

Başkan İduğ’a övgü

Davette bir araya gelen eski başkanlar ve eski meclis üyeleri de Başkan İduğ’a teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Yaptığı konuşmada Başkan İduğ’un başarılı işler ortaya koyduğunu ifade eden Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, “2019 seçimlerinde Başkanımız Mustafa İduğ’u destekleyen bir birliğiz. Ve ne mutludur ki arkasında durduğumuz arkadaşımız İduğ, burada 5 yıl başarılı bir belediye başkanlığı yaptı.  Biz Mustafa İduğ’u desteklediğimiz için mutluyuz, huzurluyuz ve alnımız açık. Senin bir dönem daha belediye başkanı olman için de görüşlerimizi bildireceğiz”diye konuştu.

İzmir Belediye Başkanları Birlik Başkanı ve önceki dönem Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar’da Başkan İduğ’a başarılı çalışmaları için teşekkür etti.

 
Menemen'de Asarlık'ın çehresi değişiyor!
 
CHP'li Nalbantoğlu'dan yolsuzluk ve milli gelir tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Asarlık'ın çehresi değişiyor!
Menemen'de uzun yıllar ihmal edilen Asarlık, yepyeni bir döneme giriyor. ...
Bayraklılı kadınlardan yeni yıl kermesi!
Bayraklı Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi tarafından geçen hafta ...
İZBAN'a iki yeni istasyon!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon ...
 
Kemeraltı’nda geri sayım... Çalışmalarda sona gelindi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, altyapı çalışmalarının ardından ...
Karabağlar'da yılbaşı denetimleri sürüyor!
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi vatandaşların ...
Menderes’te yeni yıl hatırası!
Menderes Belediyesi tarafından hatıra fotoğrafı çekimi için yeni yıl öncesi ...
 
Filiz Başkan'dan Meryem Ana Evi açıklaması... "Makul şartlarda 20 yıllık sözleşme istiyoruz"
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Meryem Ana Evi otoparkı ...
Başkan Tugay İzmir için ilk 6 ay planını açıkladı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Seferihisar'da 12 şehit için lokma dağıtıldı
Seferihisar Belediyesi şehit askerlerin ruhu için lokma dağıttı. Seferihisar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri