ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
4 Ocak 2023 Çarşamba - 14:44

Buca Cezaevi arazisinde protesto... Soyer: Sarı öküzü vermeyeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yıkılan Buca Cezaevi arazisi ile ilgili hazırladığı plan CHP il örgütü ve STK'lar tarafından protesto edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, '' Burası İzmir’in sarı öküzüyse, ona sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimse Bucalılar’ın, İzmirlilerin elinden bu araziyi alamaz. Vermeyeceğiz” dedi. 

Buca Cezaevi arazisinde protesto... Soyer: Sarı öküzü vermeyeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yıkılan Buca Cezaevi arazisi ile ilgili hazırladığı plan protesto edildi. Protestoya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, , CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut Akdemir, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, CHP İzmir önceki dönem İl Başkanı Deniz Yücel, İBB CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, KESK, İzmir Tabip Odası, Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu, çevre ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ve yurttaşlar katıldı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sivil toplum kuruluşu temsilcileri alanda zeytin ağacı dikti.

SOYER: KİMSE BURAYI RANTA AÇAMAZ!
Toplanan kalabalığa seslenen  Tunç Soyer, “Önce Buca Belediye Başkanımıza teşekkür etmek gerekiyor, cezaevin kaldırılmasında çok büyük emeği var. Başta ona ve cezaevinin kaldırılmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burası cezaeviydi, bir özel mülkiyet değil, kamu arazisiydi. Cezaevi buradan gittikten sonra kamuya ait olarak kalmak zorunda. Kamu buradan ticaret mi istiyor, konut mu istiyor, sanayi mi istiyor, ne istiyor? Kamu, vicdanı burada yeşil alan istiyor, zeytin istiyor, ağaç istiyor. Dolayısıyla biz bunun sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olmaya devam edeceğiz. Hiç kimse kamunun elinden burayı alıp ranta açamaz. Açtırtmayacağız. Sao Paulo’da olduğu gibi zehir gemisini nasıl İzmir’e reva gördülerse şimdi bu alanı ticarete, sanayiye, ranta reva görenlere asla izin vermeyeceğiz. Burası İzmir’in sarı öküzüyse, ona sonuna kadar sahip çıkacağız. Kimse Bucalılar’ın, İzmirlilerin elinden bu araziyi alamaz. Vermeyeceğiz” dedi.

''BİR ŞEY DEĞİŞECEK, HER ŞEY DEĞİŞECEK''
Başkan Soyer, Türkiye’nin her yerinde vatandaşın ranta karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Soyer, “İzmir bu dayanışmayı gösteriyorsa onlar da gösterebilir. Türkiye’ye İzmir’den şunu söylemek isterim: Biz el ele verdikçe, dayanışmamızı diri tuttukça hiçbir güç elimizden bu memleketin geleceğini alamayacak. Bu memleketin geleceği emekten yana, demokrasiden yana güçlerin yanında olmaya devam edecek. Yüz yıl önce atalarımız nasıl cumhuriyeti kurdularsa, ikinci yüzyılında da cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracak olanlar bizleriz. Bir şey değişecek, her şey değişecek!” dedi. 

MEMİŞ SARI: MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ise “Buca Cezaevi’nde nice acılar yaşandı, hasretler yaşandı. Doğal olarak bu alan boşaltıldığında ilk söylenen şey Buca’ya yeşil alan kazandıracaklarıydı. Aradan birkaç ay geçtikten sonra gerçekler ortaya çıktı. Bu alan yeşil alan değil, rant alanına dönüşecekti. O zaman herkes ‘Hayır! Biz buna izin vermeyeceğiz’ dedi. İzmir, bundan iki yıl önce büyük bir deprem yaşadı, Buca da yaklaşık 2,5 ay önce deprem yaşadı. O yüzden bizim deprem alanlarına, toplanma alanlarına ve hatta yeşile çok ihtiyacımız var. Buca Cezaevi’nde acılar, ölümler, işkenceler, hasretler yaşandı. Tam da bu noktada birlikte hareket edebilme kültürünü geliştiren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yine bir arada. Biz varsak, birlikteysek güçlüyüz. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İZMİRLİLERE ÇAĞRI!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyesi Aykut Akdemir de, “Halkın ortak yararına açıkça aykırı olan işlemin iptal edilmesi ve sonrasında bu alanın olası bir afet anında kentlilerin güvenli bir şekilde sığınacağı bir toplanma alanına, beton binaların gölgesinde değil ağaçların gölgesinde nefes alacak rekreasyon alanına, insan hakları açısından kabul edilemez olaylara sahne olmuş Buca Cezaevi alanının geçmişiyle ilişki kurularak halkın ortak ihtiyacını karşılayacak yeni bir Kültürpark Alanına dönüşmesi için İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 2022/2696 Esası’na kayden açtığımız davaya en kısa sürede müdahil olmaya davet ediyoruz. Buca Cezaevi Alanı Koordinasyonu olarak ‘Buca Nefes Alsın’ diyerek başlattığımız mücadele, kamusal alanımızı kazanana kadar devam edecektir” diye konuştu.
 

 
Karam, yeni yuvasına kavuştu!
 
Migros'tan indirim kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memur ve emekli maaş zammı yükseldi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
CHP’li Sertel’den internet siteleri ile ilgili düzenlemeye tepki!
Basın İlan Kurumu’nun hazırladığı internet haber sitelerinin resmi ilan ...
İzmir'de yüzde 25'lik zam protestosu!
Birlik Sağlık Sen üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''müjde'' olarak açıkladığı ...
 
İzmir, turizmde tüm zamanların rekorunu kırdı!
Pandemi nedeniyle düşen İzmir'e gelen turist sayısında, geçen yıl tüm ...
Meral Akşener'den Sinan Ateş cinayeti açıklaması!
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral ...
AK Partili Tayyar'dan memur ve emekli maaşı zammı tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde' diyerek duyurduğu yüzde 25'lik zam oranını ...
 
İzmir'de kaçak tütün operasyonu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmanın bir depoya düzenlediği baskında ...
Konya'da feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Konya'da askeri araç, yoğun sisin etkili olduğu yolda TIR'a çarptı. Kazada ...
İmamoğlu’ndan Soylu ve Bozdağ'a sert sözler!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de basın açıklaması düzenledi. İmamoğlu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri