ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2652
    Dolar
  • Euro
    34,7417
    Euro
  • Altın
    2.405,240
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
5 Aralık 2023 Salı - 12:29

Buğra Gökce'den gövde gösterisi gibi adaylık açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden önceki günlerde istifa eden Buğra Gökce, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını açıkladı. CHP İzmir İl Binası önünde kalabalık bir grup tarafından bando ve sloganlar eşliğinde karşılanan Gökce, "Buradan ilan ediyorum hizmette çok büyük bir yarışa gireceğiz" dedi. Gökce'nin Gençlik Marşı'ndan alıntıladığı, "Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar" sözleri alkış aldı.

Buğra Gökce den gövde gösterisi gibi adaylık açıklaması

SONKALEİZMİR- İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden önceki günlerde istifa eden Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediyesi için yola çıktı. Daha önce 8,5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Gökce'nin adaylık açıklamasına İzmir'deki eski mesai arkadaşları, bürokratlar ve kentteki CHP'nin çok sayıda belediye başkan aday adayı da katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte kürsüye gelen Buğra Gökce, bando ve sloganlar eşliğinde bir konuşma yaptı.

HİZMET VURGUSU

CHP'lilerin yanı sıra yurttaşların da yoğun ilgi gösterdiği adaylık konuşmasında Gökce, "hizmet" vurgusunu öne çıkardı.

"Durma İlerle İzmir Seninle", "Doğru Dürüst Buğra Gökce" sloganlarıyla konuşmasına başlayan Gökce, "akademili ve doktorasını şehir plancısı olarak yapmış İzmir'in ilk büyükşehir belediye başkan aday adayı" olduğunu dile getirdi.

Buğra Gökce, sesini yükseltmeden yaptığı konuşmada, 8.5 yıl görev yaptığı İzmir'de her ilçeyi, her köyü adım adım gezdiğini belirtti.

"İZMİR'İ LİDER KENT YAPMAK"

İzmir'e duyduğu sevgiyi anlatan Gökce, "İzmir benim 2008’de ilk defa atandığım, eşsiz hizmet şehrimdir. Şimdi yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in öncülüğünde partimizin iktidar çabasına katkı sunmak. Bu güzel şehre İzmir’den hizmet etmek… İzmir’i lider kent yapmak" dedi.

Gökce, şöyle devam etti: "Bugün burada Türkiye’de ilk defa doktoralı, akademik kariyer sahibi bir şehir plancısı büyükşehir belediye başkanlığını adaylığını açıklıyor. Bunun büyük bir önemi var. Ben Kınık’ın Soma’ya komşu Arpaseki köyünden, Kiraz’ın Nazilli’ye Alaşehir’e komşu Ören köyüne kadar İzmir’in her köyüne adım atmış, hizmet etmek için çaba sarf etmiş bir süreçten geliyorum. Bu benim bu kente sevdalı olduğumun, burayı aile gördüğümün 15 yıllık mazisi."

YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR...

"Buradan ilan ediyorum hizmette çok büyük bir yarışa gireceğiz. Bu şehrin karşı karşıya olduğu deprem, ulaşım, altyapı gibi sorunları çözmek için büyük emek vereceğiz" diyen Buğra Gökce, konuşmasını Gençlik Marşı'ndan bir alıntıyla, "Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar" diyerek bitirdi.

BUĞRA GÖKCE KİMDİR?

1974 Ankara doğumlu Buğra Gökce, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1995 yılında mezun olduktan sonra 2000 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlenen Gökce, 2006-2007 yıllarında Oda’nın Genel Başkanı oldu.

2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yapan Gökce, 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliği’ne atandı.
Gökce, 2007’de Japon hükümetinin verdiği bursla Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı. 2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı’ndan doktorasını tamamlayan Gökce’nin doktora tezi uluslararası bir yayınevi tarafından basıldı.

Buğra Gökce’nin 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi’nde başlayan kamu görevi 2009 yılına kadar sürdü. 2009- 2010 yıllarında ise İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çankaya Belediyesi’ne geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi’nde görev yapmaya başlayan Gökce, 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi’nde yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.
Gökce, 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı ve aynı yılın ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı.

2016 yılı Eylül’ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen ve Mayıs 2022 tarihine kadar bu görevi sürdürdü, İzmir’de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstenmiş oldu.
Gökce, 1 Haziran 2022’de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Şubat 2023-Temmuz 2023 arasında ise İETT Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

 

 
Bucaspor 1928'de Koray Altınay gitti!
 
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi yeniden 1 numara olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdal Aksünger'den flaş karar!
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ...
Çevre mücadelesinin simge ismi Urla'ya talip oldu
İzmir'de çevre mücadelesinin simge isimlerinden, avukat Şehrazat Mercan, ...
CHP'de flaş ön seçim kararı...
CHP Sözcüsü ve İzmir milletvekili Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısı ...
 
İYİ Parti işbirliği için kararını verdi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimde ...
Berk Hızlıateş Buca için aday adayı!
Berk Hızlıateş, Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. 
Başkan Tugay'dan flaş adaylık başvurusu...
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
Tülin Koç Foça için aday adayı... Miting gibi başvuru!
Çiğli Belediyesi'nde 23 yıldır sürdürdüğü başkan yardımcılığı görevinden ...
İYİ Parti'de karar günü... İşbirliği olacak mı?
İYİ Parti'de yerel seçimde iş birliği sürecinin masaya yatırılacağı Genel ...
Karasu: 'Bayraklı'nın kaybedecek bir dakikası yok'
CHP'den Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan Jale Gönüslü Karasu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri