ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/32°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
9 Aralık 2020 Çarşamba - 13:39

CENDERE MECLİS GÜNDEMİNDE

İYİ Parti İzmir Milletvekili, İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın imzalarını taşıyan ‘Cendere- Metastaz 2’ adlı kitapta yer alan çarpıcı iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CENDERE MECLİS GÜNDEMİNDE

Bir soru önergesi veren İYİ Partili Çıray, Cendere isimli kitap yer alan, birbirinden önemli, çarpıcı ve adeta skandal niteliğindeki iddiaları sordu. Çıray, bu iddiaların Cumhuriyet Savcılarını kendiliğinden harekete geçirmesi gerektiğini söyledi. Aytun Çıray, şöyle devam etti:

“Adalet Bakanı’nın, ‘Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’ cümlesini samimi olarak sarf edip etmediği ortaya çıkacaktır. Söz konusu iddiaya göre, FETÖ  üyeliği ve örgüte finans sağlamak suçlarından tutuklu Erkan Karaaslan, Sincan Cezaevinde kendisi aleyhinde tanıklık yapan Seyhan Seyhan adlı gazeteci ile görüştürülmüştür. Bu görüşme hukuk devleti ve demokrasi adına çok vahimdir. Çünkü; Seyhan’ın bu tür bir ziyaret yapabilmesi için hiçbir objektif hukuki gerekçe yok. Gizli tanık Seyhan’ın, Erkan Karaaslan’a o tarihte henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Ekrem İmamoğlu’yla, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Özlem Çerçioğlu’na yolsuzluk ve usulsüzlük isnat ve iftiraları yaparak özgürlüğüne kavuşabileceği yolunda çok ahlaksız ve kirli bir teklifte bulunduğu iddiası aydınlatılmalıdır.”

İMAMOĞLU VE ÇERÇİOĞLU HAKKINDAKİ KİRLİ TUZAK AYDINLANMALI

*Seyhan Seyhan’ın, hukuki zemininin olmamasına rağmen, FETÖ üyeliği ve örgüte finans sağlama isnatlarıyla tutuklu olan Erkan Karaaslan’ı ziyaret etme izni kim veya kimler tarafından, hangi gerekçeyle sağlanmıştır?

*İddiaya göre Seyhan’ın Karaaslan’a başta İstanbul ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu olmak üzere bazı muhalefet partisi adaylarına çirkin ve kirli iftiralarda bulunması karşılığında Karaaslan’a özgürlüğe kavuşma vaadinde bulunma cüretini göstermesini sağlayan güçler, ona bu iznin verilmesini ve görüşmenin gerçekleşmesini temin eden güçler midir?

*Çalışmada, bu güçlerden birisinin kişi olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olduğu iddia edilmektedir. Bu iddianın Cumhuriyet Savcıları tarafından araştırılması için gerekli hukuki süreçleri işletmeye başladınız mı? Başlatmadıysanız niçin?

*Erkan Karaaslan, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ifadesinde, Seyhan Seyhan’a kendisine yaptığı kirli iftira teklifinin içeriğini kabul etmediğine dair faks çekmek istediğini, ancak kendisine bu faksın 15. 03.2019 tarihinde odasına davet edildiği Ankara Cumhuriyet Savcısı tarafından devlet kurumlarından çıkamayacağının ifade edildiğini belirtmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Savcısının kendisini istediği kişi görüştürebileceğini söylediğini ileri sürmektedir. Bunun doğruluğunun araştırılması için gerekli mekanizmaları harekete geçirmeyi, mesela HSK’nın ilgili Savcı konusunda bir soruşturma başlatması için başvurmayı düşünüyor musunuz?

*Çalışmada, Erkan Karaaslan’ın avukatı tarafından dile getirilen iddialarda adı açıkça geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir zikredilen Bekir Pakdemirli dışında başka bakanların da Erkan Karaaslan’a ve ailesine ulaşarak söz konusu kişinin Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu hakkında aleyhte beyanlarda bulunmasını istedikleri ifade edilmektedir. Bu bakanların kimler olduğunu araştırmayı ve  ilgili iddiaların doğrulanması durumunda ‘kıyamet kopacak olsa bile’ bunları kamuoyuna açıklamayı ve gerekli hukuki süreçleri başlatmayı düşünüyor musunuz?

*Bütün bu iddialar,  gerek hukuki gerek siyasi bakımdan kabul edilemez bir skandal ve cürüm niteliği taşıdığına göre, onların tamamının içinde yer alan konumları ne olursa olsun, tam bir hukuki tarafsızlık ve objektif içinde araştırılması ve doğruluklarının kesin kanıtlarla tespiti halinde gerekli tüm hukuki süreçleri işletmek için harekete geçecek misiniz?

*Hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunuz izlenimi vermek için özel bir çaba harcadığınız hukuk reformunda bu tür durumları önlemek için hangi hukuki ilkelere ve mekanizmalara özel bir önem ve yer vereceksiniz?

 
Doğal Yaşam Parkı renklendi
 
Tayyip Erdoğan: Biden evime kadar gelmiş birisi...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Ali Kaya 9 Aralık 2020 Çarşamba 15:47

Yılladır nasıl bir rezaletin içinde yaşıyoruz önce başka bir örgütle başta ordumuz ve diğer kurumlar çökertildi şimdide kalkmış benzer oyunları menfaatlerini korumak için yapıyorlar bunun hesabı sorulmayacakmı...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği şehit babası konuştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği ...
Vali Köşger'den moral veren açıklama... BİR HAFTADA YÜZDE 25 AZALMA VAR!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte koronavirüs vaka sayılarının 30 ...
İzmir depremi zeminin yapısını değiştirmiş!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ...
 
İzmir'den İran'a online kız isteme
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan Yalçıntuğ ailesi pandemi nedeniyle ...
Milli Piyango Demirören'e çıkmış!
Devlete bağlıyken yüzde 18 KDV alınan Milli Piyango’nun Türkiye Varlık ...
Bakan Koca'dan İzmir açıklaması... RİSK DEVAM EDİYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarının yüzde 125 artış ...
 
İzmir para basıyor! İşte bir günlük korona cezası...
İzmir'de bugün yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimlerinde ...
Kılıçdaroğlu: ''İzmir'in talanına karşı çıkmalıyız''
İzmir programı kapsamında Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret eden ...
İşte Çin aşısının Türkiye'ye faturası!
Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve tartıştığı sorunun cevabı AK Parti ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri