ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4417
    Dolar
  • Euro
    34,8475
    Euro
  • Altın
    2.435,860
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Aralık 2023 Cuma - 13:25

CHP Bayraklı aday adayı Jale Karasu projelerini anlattı...

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Jale Gönüslü Karasu, SONKALE TV'de projelerini anlattı, "Bayraklı'nın ilk kadın başkanı olmak istiyorum" dedi. Bayraklı'da 13 yıl görev aldığını ve ilçenin sorunlarını bildiğini vurgulayan Karasu, "Yerinde kentsel dönüşüm" mesajı verdi. Karasu, depremzedeleri yeniden kent merkezine döndürecek özel bir proje  hazırladıklarını belirterek, "Bu fırsat bana verilirse bambaşka bir Bayraklı vaat ediyorum" dedi.

CHP Bayraklı aday adayı Jale Karasu projelerini anlattı...

SONKALE TV canlı yayınında gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtlayan Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Jale Karasu, ilçenin ilk kadın başkanı olmak için yola çıktığını belirterek projelerini anlattı. 

"GÜZEL BİR İZ BIRAKMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM"

Bayraklı Belediyesi'nde 13 yıl halkla ilişkiler müdürlüğü yapan, son olarak Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Basın Müdürlüğü görevini yürüten Karasu, "Bayraklı'yı çok iyi biliyorum. Bayraklı'nın sokaklarını, sorunlarını çok iyi biliyorum. Neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Vatandaşın başkandan ne beklediğini biliyorum. Başka bir yerde yeni bir hikaye yazmaktansa kaldığım yerden devam etmek istedim. Bu toprakların ekmeğini yemiş, bunca yıl burada hem emek vermiş hem de bu toprakların yetiştirdiği bir birey olarak borcum olduğunu düşünüyorum. Güzel bir iz bırakmak için Bayraklı'da başkanlığa aday adaylığımı koydum. Televizyonculuk yaptığım dönemde de her partiye yakın ve tarafsız oldum. Ancak içimde bir CHP ruhu vardı. Babadan gelen bir gelenek bu. Başka bir partiyi düşünmedim bile" dedi. 



"YERİNDE DÖNÜŞÜM" MESAJI... 

Bayraklı'nın kentsel dönüşüm sorununa dikkat çeken Karasu şöyle devam etti:

"Bayraklı'nın 2009 yılında ilçe olması ile birlikte büyük bir hinterlandı oldu. Çok da kozmopolit. Olumlu ya da olumsuz etmenlerle yeni kent merkezi haline dönüşüyor. Yeni kent merkezi alanı Bayraklı'dır. Orada bir kentsel dönüşüm sıkıntısı var. Kentin dış çeperinden baktığınızda silüeti pek iyi değil. Şehir planlaması çok önemli. Yeni baştan Bayraklı'yı inşa etmek doğru olur, daha ileriye taşır. Yerinde kentsel dönüşümü önemsiyorum. Orası halkı ile güzel. Kimse konu komşusundan ayrılmak istemiyor. Olmasın da zaten.  İnsanların hikayeleri var oralarda akrabaları var. Ayırmamak lazım. Vatandaşların görüşü alınmalı. Temsilcileri ile bir araya oturup dinlemek gerek. Sayın Murat Karayalçın'ın Ankara'da yaptığı gibi Dikmen Vadisi, Portakal Çiçeği Vadisi gibi projeler oluşturmak... Bunun gibi çalışmalar ile yerinde dönüşümü sağlamak mümkün. 



DEPREMZEDELERE ÖZEL PROJE


İzmir'de depremzedelerin yaşadığı sıkıntıların sürdüğünü belirten Jale Gönüslü Karasu, özel bir proje hazırladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Depremzedelerin sıkıntıları oldu. Büyük acılar yaşadılar, kaybettiklerimiz var. İnsanların bir kısmı geri dönemedi. Hepsinin dönmesi önemli. İnsanların orda hatıraları var. Oraya geri dönsünler istiyorum. Onlar için çok güzel bir projem var. Bunu hayata geçirdikten sonra onların olmamalarına imkan yok. Bu önceliğimiz. Orası da kentsel dönüşüm alanına döndü. Bina kalmadı. Onların tekrar kent merkezine dönmeleri önemli. Sosyal belediyeciliği çok önemsiyorum. Dezavantajlı grup çok fazla. Bir kısmı çok zor bölge. Diğer kısmında da farklı bir tablo ile karşı karşıyasınız. Sorunları çözmek çok önemli. Çocuklar, kadınlar, dezavantajlı gruplar, yaşlılar, can dostlar düşünüldü. Başka bir Bayraklı'ya merhaba diyebiliriz. "

"EN AZ 7-8 KADIN ADAY OLUR"

CHP Genel Merkezi'nin aday belirleme sürecinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağı söylemlerine değinen Jale Gönüslü Karasu şöyle devam etti:

"'Bayraklı'da kadın olmaz, orada, burada kadın olmaz' deniyor. Ben orada iki seçim bir referandum geçirdim, hep kadınlar vardı. Saha çalışmalarında hep kadınlar vardı. Aslında daha önce Karşıyaka'ya dahilken, kadın belediye başkanı vardı. Yine Bayraklı'nın aslında kadın belediye başkanı da vardı. Ben burada kadının çok başarılı olacağını düşünüyorum. Keza genel başkanımız sayın Özgür Özel de böyle bir kanaat getirmiş ki her mecrada dile getiriyor. Bu dönem kadınları daha çok belediye başkanlığında göreceğimize inanıyorum. Gönül ister ki 30 ilçenin yarısı kadın aday olsun. En az 7-8 olur diye düşünüyorum."  

"İYİ PARTİ'NİN GÜÇ KAYBETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

İYİ Parti'nin ayrı aday çıkarma kararının seçimlere nasıl yansıyacağını yorumlayan ve seçmenlere seslenen Karasu sözlerini şöyle tamamladı:

"İYİ Parti'nin güç kaybettiğini düşünüyorum. Çok da fazla etkileyeceği düşüncesinde değilim. Elbette yansıyacaktır. Birlikte güç olmak güzeldi. Madem böyle bir tasarrufları var, bunun kendilerine zararı olacağını düşünüyorum. CHP'nin bir iki puanı düşebilir ancak yine İzmir'de kendi bayrağını sallar. Motivasyon düşüklüğümüz vardı. Genel başkanımız Özgür Özel'in gelişiyle bunu toparlamak vatandaşın sesine kulak vermek gibi oldu. Bunun karşılık bulacağına inanıyorum. Doğru adaylarla gidilirse 30 ilçenin alınmaması için bir sebep görmüyorum. Bambaşka bir Bayraklı'nın altında yatan birçok madde var. Bunlardan biri de Bayraklı'nın ilk kadın belediye başkanı olmak için attığım adımdır. Bu fırsat bana verilirse bambaşka bir Bayraklı vaat ediyorum. Bayraklılılar'ın huzurlu, mutlu, yüzlerinin güldüğü bir ilçe olmaması için hiçbir sebep yok. Birlikten kuvvet doğar. Görev verilirse vatandaşlarımızla el ele vererek büyümeye bakacağız."

 
Polat dosyasına iki kişi daha eklendi!
 
Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu: Aydın Büyükşehir adayıyım!
Gazeteci İsmail Küçükkaya, İzmir’den aday gösterileceği iddia edilen Aydın ...
Alaattin Yüksel'den Çerçioğlu yorumu: Taş yerinde ağırdır!
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin ...
Batur: Her kesimden oy alır, en yüksek oy oranını sağlarım
Konak’ta görev yapan muhtarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı ve ...
 
'CHP'de Çerçioğlu İzmir için bekletiliyor' iddiasına Bayır tepkisi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Aydın ...
CHP'de adaylar açıklanmaya başladı... İzmir yine yok!
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı ...
AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Kalfaoğlu, projelerini anlattı...
AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Av. Hakan Kalfaoğlu, SONKALE ...
 
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok şoku!
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevinden alındı.
AK Partili Yıldız: "Yatırımların devam etmesi adına borçlanmaya oy birliği verdik"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen 1 milyar TL’yi geçen borçlanma ...
Politika Durağı’nda gündem yerel seçim...
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır, Bir TV'de ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri