ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6521
    Dolar
  • Euro
    46,8893
    Euro
  • Altın
    4.375,480
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/31°
    ADANA
  • ANKARA
    22/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/33°
    IZMIR
  • KONYA
    22/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
ÖSYM duyurdu: YKS tercih süreci başladı!
ÖSYM duyurdu: YKS tercih süreci başladı!
Özgür Çelik: 'Bu görüntüleri Emniyet servis etti'
Özgür Çelik: 'Bu görüntüleri Emniyet servis etti'
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
23 Mart 2024 Cumartesi - 13:54

CHP Çiğli Adayı Yıldız: ''Projelerimiz her kesime dokunacak''

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; sosyal projelerini paylaştı. Yıldız, "Öğrenci yurdu ve ‘Çiğli’nin Filizleri’ adını verdiğimiz öğrenci burslarımızı çok önemsiyorum. Sözünü verdiğim kreşlerimizi de öyle. Halk Market’i mutlaka hayata geçireceğiz. Çiğli güne günaydın çorbasıyla başlayacak, kent lokantalarımız devreye girecek. Yaşlı bakım evlerimiz, sağlık desteklerimiz, evin yükünü çeken kadınlarımıza yönelik dayanışma platformlarımız olacak” diye konuştu.

CHP Çiğli Adayı Yıldız:  Projelerimiz her kesime dokunacak

Saha çalışmalarında, vatandaşlarla bir araya geldiğinde öğrenci yurdu ve burs projelerinin heyecan yarattığını belirten CHP’li Yıldız; Çiğli’de okuyan ve yaşayan gençliği sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Yıldız, yurt ve burs projelerine ilişkin şöyle konuştu; “Ataşehir’de hizmete açacağımız öğrenci yurdu ile öğrencilerimizin barınma sorununu çözecek; onları tarikatlara mecbur bırakmayacağız. Çiğli’de doğmuş ve büyümüş, ailesi burada ikamet eden üniversite öğrencilerimize esnaflarımız, iş insanı, site ve apartmanlarımızla el ele vererek burs imkânı sağlayacağız. Bunu belediye ve Çiğli gönüllülerinin çözüm ortaklığında yapacağız. Kriterleri taşıyanlara, Çiğli’nin filizlerine bu desteği mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Bu projemi sanayicilerimizle, iş insanlarımız, esnafımız ve yaşayanlarımızla paylaştığımızda hiç olumsuz bir yaklaşım görmedim. Herkes taşın altına elini sokmaya hazır. İşte bizi de, Çiğli’nin ihtiyaç sahiplerini de güçlü yapacak olan bu birliktelik olacak.”

"Hayatlara dokunacak ve değiştirecek adımlar"

Çiğli Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; 5 ayrı bölgede hizmete açacakları kreş ve gündüz bakım evleri ile ekonomik zorluk yaşayan ailelerin, özellikle de çalışmak isteyen ama çocuklarını bırakacakları yeri olmayan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini vurguladı. Yıldız; ailelerimizin çocuklarının okul öncesi eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarını ve tamamlamalarını sağlayacağız. İzkent, Evka-5, Evka-2, Çiğli Merkez ve Yenimahalle’de kreşler açacağız. Ayrıca; Ataşehir’deki Öğrenci Yurdumuzun yer alacağı komplekste, Harmandalı Çok Amaçlı Yaşam Kompleksi’miz de birer kreşimiz olacak. Yaşlı bakım evlerimiz, Çiğli’nin yaş almışlarına tam donanımlı bir şekilde hizmet verirken; evde bakım hizmetlerimizi de sıklaştıracağız. Elbette engelli vatandaşlarımız da tüm bu komplekslerimizde ve yapacağımız Engelli Farkındalık Merkezi’mizde ihtiyaçlarına karşılık bulacak. Onlarla yapacağımız çok fazla etkinlik ve proje olacak.” dedi. Yıldız ayrıca; ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocukları için kitap, kıyafet, kırtasiye malzemesi desteği sunacaklarını ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğini gidermek için mücadele edeceklerini söyledi.

"Sebebi olmasak da; yoksulluk ve yoksunlukla mücadele…"

İzkent Mahallesi’nde yapılandıracakları Halk Market ile ekonomik zorluklar yaşayan aileleri uygun fiyatlı ve sağlıklı ürünlerle buluşturacaklarını söyleyen Yıldız; ‘Kent Lokantaları’ ile de sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı yemekler sunacaklarını, öğrencilere ‘Günaydın Çorbası’ ikram edeceklerini belirtti. Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; bu alandaki projelerini şöyle anlattı; “ Çiğli’de faaliyet gösteren kooperatiflerimiz ile anlaşıp uygun fiyatlı balık satışını da Halk Balık reyonlarımızdan sağlayacağız. Kent Lokantaları’mızda ilçemizin kadınlarına iş fırsatı ve istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Bir insan yaşamındaki en güzel ve en acı anları belediye olarak paylaşacağız. Cenazelerimiz, düğünlerimiz, doğumlarımız, askerliklerimiz önemli. Halk, belediyeyi bu anlarında yanında görecek. Sosyal projelerimiz desteklerimizle hayatı daha yaşanabilir kılmak istiyoruz. Evet, yoksulluğun ve boyutlarının sebebi biz değiliz, belediyeler değil. Ancak kayıtsız kalınması da mümkün değil. İlçemiz ölçeğinde üzerimize düşen ne varsa şartlarımızı sonuna kadar zorlayacağımızın sözünü veriyorum.”

 
Başkan Günel: "Esnafın içi rahat olsun, tekstil pazarımız kapanmayacak"
 
Gönül Yazar'dan kötü haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Balkan'dan Zeytinalanı mitinginde sosyal belediyecilik mesajı..
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, seçim çalışmaları kapsamında ...
CHP'li Yücel'den 'Bakan'lara tepki...
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Bakanlar bürokrat niteliğindeki devlet ...
Görkem Duman'dan Buca'nın trafiğine çözüm hamlesi...
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, Buca'da trafik yükünü azaltacak ...
 
Hamza Dağ: Seçim yaklaştıkça CHP Genel Başkanı'nın bana olan sevgisi artıyor'
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Baktığımda ...
CHP Bornova Adayı Eşki'den moto kuryelere gece yarısı ziyareti
Bornova’nın CHP’li Adayı Ömer Eşki, Küçükpark bölgesinde paket dağıtımı ...
İzmir'de 2 bin 291 haneye 1 milyon 475 bin TL'lik doğal gaz tüketim desteği
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ...
 
CHP Bayraklı Adayı İrfan Önal'dan kreş sözü...
Kahvehane sohbetlerinde, cadde cadde gezerek vatandaşla ve esnafla buluşan ...
CHP lideri Özel'den Görkem Duman'a övgü...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Buca Belediye Başkan ...
Efes Selçuk'ta büyük coşku...
Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri