ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
18 Nisan 2023 Salı - 20:28

CHP İzmir'de adaylar için Limontepe'de tören...

CHP İzmir 1 ve 2. bölge milletvekili adayları Karabağlar Limontepe Pazaryeri'nde yapılan törenle tanıtıldı. Miting havasında geçen, yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Sarayları halkımıza geri vermeye sadece 25 gün kaldı” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise gençlere seslenerek "İktidarı kuracak olan sizlersiniz" diye konuştu...

CHP İzmir de adaylar için Limontepe de tören...

CHP İzmir İl Başkanlığı, Karabağlar Limontepe Pazaryeri'nde yüzlerce vatandaşın katılımıyla aday tanıtım töreni düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Millet İttifakı'nın 1 ve 2. bölge milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifakta bulunan partilerin başkanları ile temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri de katıldı. 

Soyer: “İktidarı kuracak sizsiniz”

100 yıl önce cumhuriyetle birlikte ülkenin huzura erdiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Halkın iktidarının, halka, hakka ait olması için demokrasiye ihtiyaç var. Demokrasi demek sadece 5 yılda bir seçim sandığına gidip oy kullanmak değil. Demokrasi demek şeffaflık, hukukun üstünlüğü, hesap verebilirlik demek. Demokrasi demek adalet, özgürlük, hak demek hukuk demek. 100 yıl önce cumhuriyeti kuran kuşak nasıl kıymetliyse bizim için, göreceksiniz tarih 2023 kuşağını yazacak. Kim onlar? Gençler, sizsiniz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracak olan, halktan haktan yana iktidarı kuracak olan sizsiniz” dedi. 

“Kimse bizim önümüzü kesemeyecek”

Yoksulluk ve işsizliğin bu topraklara yakışmadığını ifade eden Başkan Soyer, “Gerçekten halktan yana, haktan yana, alın terinden, üretimden, akıldan, vicdandan, namustan, adaletten yana iktidar kurulabilir. Bu bereketli toprakların, yaşayan herkesin karnını doyurması, huzur içinde yaşatması mümkün. Demokrasi olmadığında bu refah sadece bir zümrenin ekmeğini büyütüyor. Halk işsizlikle, yoksullukla, sefaletle baş başa kalıyor. Bu bir kader, mukadderat değil. Yoksulluk, işsizlik bu toprakların üzerinde yaşayan hiç kimseye yakışmıyor. Bunu değiştirmek mümkün. 14 Mayıs sabahı halktan, haktan bir iktidar kurmaya var mısınız? Çok az kaldı, ben de size söz veriyorum; canla başla aşkla çalışmaya devam edeceğim. İktidarın belediyesi olduğumuzda kimse bizim önümüzü kesemeyecek. Kimse hakkımızı elimizden alamayacak” dedi.  

Aslanoğlu: “Sadece 25 gün kaldı”

Halktan yana olanların sarayları olmayacağını belirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Onlar kendi aileleri, 5'li çeteler için bin 150 odalı saray yaptırdılar. Doydular mı, yetti mi? Yetmedi... Sarayların kapısının içine girebilen var mı, yok. Neyinize yetmedi Çankaya Köşkü? Ama az kaldı. Sarayları halkımıza geri vermeye sadece 25 gün kaldı” dedi. 

1. Bölge Millet İttifakı milletvekili adayları ne dedi?

Yüksel Taşkın: “Hiçbir lider bağıra çağıra çocuklarımızı, bizleri ve muhalefeti azarlayamaz. Bu düzenin bir mağduru olarak yeni bir Türkiye'nin inşa sürecinde CHP'de siyaset yaptığım için çok şanslı ve onurlu hissediyorum ” 

Sevda Erdan Kılıç: “100 yıl sonra bir Kemal var, onu 25 gün sonra Cumhurbaşkanı yapacağız. Kız çocuklarımız istedikleri eğitimi alacak.”

Murat Bakan: “Biz adalet, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, şeffaflık, hesap verilebilirlik, düşünce özgürlüğü için bir araya geldik.”

Ednan Arslan: “İlk defa 5 milyon genç oy kullanacak. Bu ilk oylarda antidemokratik bir rejimi demokratik yollarla sandığa gömeceksiniz.”

Seda Kaya Ösen: “Bir kadın vekil adayı olarak, 3 nesildir İzmir'de yaşayan bir ailenin mensubu olarak, bir Cumhuriyet kadını olarak burada bulunuyorum.” 

Haydar Altıntaş, “14 Mayıs akşamı Türkiye'de herkesin el ele, gönül gönüle vererek sandıktan bu ittifakın çıkmasını sizlerden rica ediyorum” dedi.

Devrim Barış Çelik: “Biz burada Cumhuriyeti'in geleceğini seçeceğiz. Gençliğimizin geleceğini, kadınlarımızın geleceğini seçeceğiz.” 

Sefer İpekli: “25 günümüz kaldı. 25 günde tüm örgütümüz herkes kapı kapı dolaşacak ”

Şahbal Aras: “Çocuklar, kadınlar, gençler daha güzel bir geleceği hak ediyorlar ”

Gülden Atabay: “30 liraya yediğimiz soğanı bir daha 30 liraya yememek için çalışacağı.”

Fulya Alçay: “Gençlerin, kadınların hakkını aldığı gibi İzmirliler de hakkını alacak.”

Mehmet Şahin Fırat: “Ne ezen ne ezilen, yaşanılan hakça düzen için bir oyumuzu Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oyumuzu CHP'ye vereceğiz.”

Birgül Değirmenci: “Hak hukuk adalet mücadelesine var mısınız arkadaşlar? Sizinle beraber yürümeye varım.”  

2. Bölge Millet İttifakı milletvekili adayları neler dedi?

Gökçe Gökçen, “31 yaşında bir aday olarak burada bulunuyorum. Türkiye'de artık arkadaşlarım hayal kuramıyorlar, geleceğini planlayamıyorlar. Bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

Rıfat Nalbantoğlu: “Genel Başkanımızı 13. Cumhurbaşkanı yapmak çok önemli bir görev var. Elimden gelen tüm çabayı göstereceğime söz veriyorum. Beni vekil yaptığınız için asla üzülmeyeceksiniz.”

Rahmi Aşkın Türeli: “Türkiye çok büyük bir krizin içinde. Cumhuriyetin en büyük buhranını yaşıyor ama bunlar çözülebilecek işler.” 

Mahir Polat: “Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız, Çankaya Köşkü'ne beraber çıkacağız. Çalınan milyar dolarları halk için harcayacağız. Durmayacağız, çalışacağız.”  

Mehmet Salih Uzun: “Birleştiniz de ne oldu diyorlar? Bunu soranlar gelsinler Limontepe Pazaryeri'ni görsünler. Nasıl mitinge dönüştüğünü görsünler.”

Deniz Yücel: “Güzel günler yakın. Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği gibi aklı ve bilimi kendimize rehber edinerek yöneteceğiz”

Mustafa Bilici: “Kılıçdaroğlu bu ülke halkının umududur, umudu olmaya devam edecektir.”

Esin Doğan Metin: “21 yıllık baskı iktidarının sonuna geliyoruz. 15 Mayıs sabahı güneş haklıdan yana doğacak. Herkes hakkını alacak.”

Hacer Foggo: “Ben horlananların, aşağılananların, ezilenlerin, görünmeyen kadınların ve çocukların adayıyım. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye buradayım.”

Altan İnanç: “Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini yaşayacağız. Bu seçim var olma seçimimizdir.”

Helil İnay Kınay: “21 yılda cebimizden paramız, emeğimiz, aşımız gitti, yetmedi depremde binlerce canımız gitti. Hepimiz açız, yoksuluz. Millet İttifakı olarak bunları yok edeceğiz.”

Ayten Gülsever: “Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında demokrasi devrimini gerçekleştirmek için hepinizin omzuna ihtiyacımız var.”

Nurşen Balcı: “Bizler Atatürk'ün ilkeleri ve ışığı doğrultusunda Millet İttifakı olarak yola çıktık. Birlikte bir şey değişecek her şey değişecek.”  

Burak Kotan:“21 yıldır bu ülkede her şey çok zor. En zor olanı genç olmak. Bu devran böyle gitmeyecek.”


 

 
İzmir Büyükşehir ile Beylikdüzü Belediyesi arasında önemli işbirliği...
 
Mustafa Destici özür diledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Listelerde revizyon için son gün yarın... CHP'li Purçu: "Bahar gelirken kışı yaşadık. Talebim ve beklentim yok"
CHP'de aday olarak gösterilmeyen İzmir'in Roman kökenli milletvekili Özcan ...
Dervişoğlu o iddialara sert çıktı... ''Fırat'ı kabre koyarken ordaydım. Olmayanlar utansın''
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
İYİ Parti İzmir'de adaylar tanıtıldı... ''İzmir'in anahtarını teslim almaya geldik''
İYİ Parti İzmir'de 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İzmir milletvekili ...
 
Memleket Partisi İzmir'de iddialı... ''Aday listemiz parlayan yıldız gibi''
Memleket Partisi İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Cüneyt Oğuz, ...
AK Partili İzmir Milletvekili Çankırı: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılamaz
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti İzmir Milletvekili ...
AK Partili Sürekli'den Tire ve Bayındır ziyaretleri!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Tire ve ...
 
CHP'li Beko: TOGG ne yerli ne millidir, sadece seçim malzemesidir!
CHP milletvekili Kani Beko, yeni piyasaya sürülen TOGG ile ilgili konuştu. ...
AK Partili İnan: ''CHP İzmir'i çantada keklik görüyor''
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, seçim çalışmalarını ...
AK Parti İzmir'den ''Gönül sofrası'' buluşması...
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Ecdattan aldığımız tek vatan, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri